ابزار رایگان وبلاگ

کشتی، پرمدال‌ترین ورزش ایران، از المپیک حذف شد
 
جندی شاپور (البرز)
علمی فرهنگی

 هیأت اجرایی کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) امروز با نام ۲۵ رشته‌ای که قرار است در صد و بیست و پنجمین جلسه مجمع عمومی کمیته بین المللی المپیک به عنوان رشته‌های اصلی بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ پیشنهاد شوند، موافقت کرد که بدین ترتیب عملاً کشتی فرنگی و آزاد از بازیهای المپیک حذف شد و المپیک 2016 آخرین رویدادی خواهد بود که دوبنده پوشان ایرانی فرصت افتخارآفرینی برای ایران را خواهند داشت.
به گزارش «تابناک»، امروز، روزی تلخ ورزش ایران خواهد بود؛ روزی که یکی از پایه های مدال آوری ایران و برخی از قدرت های جهان از جمله روسیه از بازیهای المپیک عملاً حذف شد و با تصویب هیات اجرایی کمیته بین المللی المپیک به عنوان متولی بازیها، از المپیک 2020 تشک های کشتی گسترده نمی شود و یکی از هفت رشته ای که قدرت های سیاسی بزرگ دنیا در پی راه یابی اش به المپیک هستند وارد این رویداد خواهد شد؛ اتفاقی که برای بیس بال و ووشو محتمل به نظر می رسد و چین و آمریکا به شدت در پی جایگزینی رشته شان به جای کشتی هستند.
بر اساس مصوبه کمیته بین المللی المپیک، دو و میدانی، روئینگ، بدمینتون، بسکتبال، بوکس، کانو، دوچرخه سواری، سوارکاری، شمشیربازی، فوتبال، ژیمناستیک، وزنه برداری، هندبال، هاکی، جودو، شنا، پنج گانه مدرن، تکواندو، تنیس روی میز، تنیس، تیراندازی، تیر و کمان، سه گانه، قایقرانی و والیبال رشته هایی هستند که مجموعه بازیهای حاضر در المپیک 2022 را تشکیل خواهد داد؛ المپیکی که هنوز میزبانش مشخص نشده و بعید نیست آمریکا این بار موفق به کسب میزبانی شود.

 


بنابر این گزارش، هیأت اجرایی پیشنهاد کرده کشتی که زیر نظر فدراسیون بین‌المللی کشتی (فیلا) است، در فهرست رشته‌های اصلی قرار نداشته باشد و کشتی اکنون به فهرست هفت رشته‌ای افزوده می‌شود که به عنوان رشته‌های اضافی در لیست انتظار شمار نهایی ورزش‌های المپیک ۲۰۲۰ است که بدین ترتیب کشتی از المپیک حذف شده و از این پس باید برای حضور در بازیهای المپیک رقابت کند.
بیس بال/ سافت بال، کاراته، اسکیت، صخره نوردی، اسکواش، اسکی روی آب و ووشو رشته هایی هستند که برای حضور در المپیک 2020 رقابت می کنند و با توجه به افزایش نفوذ چین در سطح هیات اجرایی IOC، ووشو حتی از بیس بال نیز شانس بیشتری برای حضور در المپیک دارد و توجیه این مسئله نیز بیش از یک میلیارد مخاطب برای ورزش ملی چین است و چینی ها نیز بارها در اظهارنظرهایشان نسبت به عدم حضور این رشته که به هر صورت یک ششم جمعیت جهان را در میان مخاطبان بالقوه اش دارد، گلایه کرده اند.قرار است، مجموع این هشت رشته اجلاس هیأت اجرایی در سن پترزبورگ روسیه در ماه مه سال جاری بررسی شوند و در این نشست، هیأت مذکور نسبت به انتخاب یکی از این رشته‌ها اقدام خواهد کرد. در این میان با توجه به دامنه نفوذ اعضای هیات اجرایی، باید منتظر اظهارنظرهای این اشخاص درباره رشته مطلوب بود؛ اشخاصی که می توانستند ضمن حفظ کشتی در المپیک، یک رشته دیگر را نیز بیافزایند و به شعار ورزش برای همه بیش از پیش جامه عمل بپوشانند.


 


کمیته بین‌المللی المپیک اعلام کرده، در تلاش برای مربوط نگه داشتن ورزش‌ها با میزان طرفداران آن‌ها، به طور منظم رشته‌های المپیک را مورد بازنگری قرار می‌دهد؛ برای نمونه، در سال ۲۰۰۹ ورزش‌های گلف و راگبی رشته‌های اضافی المپیک ۲۰۱۶ تصویب شدند و کشتی نیز به واسطه کاهش مخاطبانش در ادوار پیشین المپیک و همچنین تمایل پایین خریداران حق پخش تلویزیونی بازیهای المپیک نسبت به پخش المپیک به وسعت قلت مخاطبان، علی الظاهر با سیاست های اقتصادی IOC در تضاد بوده و از این رویداد حذف شده است.صد و بیست و پنجمین نشست مجمع عمومی کمیته بین‌المللی المپیک در روزهای هفتم تا دهم سپتامبر در بوینس آیرس آرژانتین برگزار خواهد شد تا هیات اجرایی بر اساس رایزنی هایی که از هم اکنون آغاز شده، نسبت به جریان سازی و اخذ مصوبه از اعضای مجمع عمومی دست یابد. هیات اجرایی کمیته ملی المپیک به جز ژاگ روگ رئیس IOC، مشتمل بر سر میانگ از سنگاپور، توماس باخ از آلمان، نوال المتوکل از مراکش، کریک ریدی نواب رئیس و سام رام سامی از آفریقای جنوبی، جان دی کوئیتس از استرالیا، چینگ کو وو از تایوان، گونیلا لیندبرگ، رنه فاسل، پاتریک ژوزف هیکی، کلودیا بوکل، خوان آنتونیو سامارانشِ پسر، سرگئی بوبکا، ویلی کالچمیت لوجان می شود.تراژدی که این اعضا برای ایران و دیگر کشورهای مقتدر و سرمایه گذار در کشتی جهان رقم زدند، در صورت تصویب نهایی و اجرایی شدن، جایگاه ایران را از دو دوره المپیک آتی به شدت تضعیف خواهد کرد و بر همین مبنا انتظار می رود ایران فراتر از ارتباطات ورزشی و حتی با رایزنی های دیپلماتیک درصدد ایجاد یک اجماع برای عدم تصویب نهایی این اتفاق باشند؛ هرچند با توجه به سوابق، بعید است اتفاق مهمی در این بخش رخ دهد.



Location:Tehran-Mehrabad
Temperature:12 °C
Comfort Level:9 °C
Dew point:-6 °C
Pressure:1016 millibars
Humidity:28%
Wind:30 km/h from 300° West-northwestDirection East-southeast
Last update:Sat 12:30 IRST

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



درباره وبلاگ


به تارنمای جندی شاپور البرز خوش آمدید. دانشگاه گندی شاپور در عصر خود بزرگترین مرکز فرهنگی شد. دانشجویان و استادان از اکناف جهان بدان روی می‌آوردند. مسیحیان نسطوری در آن دانشگاه پذیرفته شدند و ترجمه سریانی‌های آثار یونانی در طب وفلسفه را به ارمغان آوردندنو افلاطونیها در آنجا بذر صوفی گری کاشتند. سنت طبی هندوستان، ایران، سوریه و یونان در هم آمیخت و یک مکتب درمانی شکوفا را به وجود آورد.
آخرین مطالب
نويسندگان