جندی شاپور (البرز)

علمی فرهنگی

خبرگزاری فارس: اگرچه ایران ۹۶ درصد تولید زعفران دنیا را دارد و طی ۳۰ سال گذشته ۱۶.۵ برابر تولید افزایش یافته است اما مشکلاتی سر راه این صنعت است که درصورت عدم مدیریت این فرصت‌ها به تهدید تبدیل خواهد شد.

زعفران ایرانی4 300x209 چرا زعفران ایرانی را به نام اسپانیا و امارات می‌شناسند؟

زعفران ایرانی

زعفران محصولی است که به طور عمده در استان‌های خراسان رضوی و جنوبی کاشت می‌شود و تأثیر بسزایی بر معیشت مردم دارد. طبق آمار اعلام شده، با توجه به صادرات ۳۶۶ میلیون دلاری زعفران و ۵.۵۱ میلیارد دلاری کل بخش کشاورزی در سال ۹۰، سهم ۷ درصدی صادرات بخش کشاورزی مربوط به زعفران می‌باشد. این در حالیست که حجم تولید این محصول کمتر از ۰.۰۰۰۱ (یک ده هزارم) کل تولید کشاورزی است.
نگاهی به روند تغییرات سطح زیر کشت زعفران در سالهای اخیر نشان میدهد کشت این محصول به شدت افزایش یافته است به گونه‌ای که طی ۳۰ سال گذشته سطح زیر کشت این محصول از ۴.۲۵ هکتار در سال ۶۰ به ۷۰ هزار هکتار در سال ۹۰ رسیده که نشان از رشد ۱۶.۵ برابری آن دارد. مزیت‌های نسبی کاشت زعفران نسبت به سایر محصولات در بسیاری از مناطق سبب توجه کشاورزان به این محصول شده است. نیاز به آب کم، تطابق با شرایط خرده مالکی و وجود نیروی کار در فصل برداشت محصول از جمله مزایای نسبی است.

تحقیقات نشان می‌دهد بین افزایش سطح زیر کشت زعفران و همینطور میزان وابستگی درآمد سالانه‌ کشاورزان با کم‌آبی رابطه معنی‌داری وجود دارد. به طوری‌که با کاهش بارندگی و منابع آب مناطق جنوبی خراسان در سال‌های اخیر، کشاورزان این مناطق به کشت زعفران اقبال بیشتری نسبت به محصولات دیگر نشان داده‌اند. در بسیاری از این مناطق درآمدهای حاصل از فروش زعفران نقش اساسی در تأمین معیشت مردم منطقه دارد. اقبال روز افزون کشاورزان کشور به این محصول پر منفعت که محدود به استان خراسان نمی‌شود، مخاطراتی را به همراه دارد که عدم توجه کارشناسی مدیریت تولید، تجارت و صنایع تبدیلی کشاورزی می‌تواند فرصت‌های توسعه این محصول را به چالشی جدی بدل کند.

*ایران محصول زعفران خود را با واسطه می‌فروشد
علی‌رغم سهم ۹۶ درصدی ایران در تولید جهانی زعفران، سهم اندکی از تجارت زعفران نصیب ایران می شود. این در حالی است که اسپانیا با حدود ۲۰ تن تولید با ۱۵۰ تن صادرات در سال سهم عمده ای از تجارت زعفران را به خود اختصاص داده است. ایران زعفران خود را به کشورهای واسطه می‌فرستد تا این کشورها کار بازاریابی را در کشورهای هدف انجام دهند و سود سرشار حاصل از این دلالی را نصیب خود کنند. مهمترین کشورهایی که زعفران ایران را باز صادرات می‌کند، اسپانیا و امارات متحده عربی هستند.

با توجه به اینکه اغلب تولید کنندگان ایرانی هیچ تجربه‌ای برای بازاریابی محصول خود ندارد، مطمئناً افزایش تولید و عرضه این محصول در سال‌های آتی بدون ورود به بازارهای جدید و عدم افزایش تقاضا، بازار را اشباع کرده و قیمت زعفران افت محسوسی خواهد داشت. نتیجه بی تدبیری امروز و فقدان مدیریت یکپارچه در بخش تولید و تجارت زعفران بدون شک بازار این محصول را با بحران مواجه خواهدکرد.

*غیر محتمل‌تر شدن تحقق برند ملی زعفران ایران
در آخرین برنامه توسعه زعفران در سال ۸۹ قرار بر تشکیل برند واحد ملی و حفظ حقوق معنوی آن (حمایت از ثبت خواص و ویژگی های زعفران در مبادی بین‌المللی، کدکس غذایی و استاندارد جهانی) شده است. همچنین در این برنامه ارتقای سهم تجارت بین‌المللی زعفران از صادرات متوسط سالانه ۱۳۰تن به ۳۵۰تن در سال ۱۴۰۰ و ارزآوری بیش از یک میلیارد دلار هدف‌گذاری شده است. این اهداف از طریق شناسایی و توسعه بازارهای فروش زعفران و نیز متعادل سازی قیمت داخلی و قیمت‌های بین‌المللی میسر می‌شود، که تا کنون محقق نشده است.
با افزایش سالانه بهره‌برداران تولید زعفران و گسترش تولید این محصول در مناطق مختلف کشور کار واحد کردن برند تولیدی این محصول به جهت تعدد ذینفعان کاری سختر و پیچیده‌تر خواهد شد. اما اگر برند ملی محقق شود، بهره‌برداران جدید سود بالاتر خود را این خواهند دید که به این طرح ملی اضافه شده و زیر چتر برند ملی تولید خود را عرضه کنند.

*چالش‌های دیگر
از دیگر مسائل موجود در تولید زعفران ایرانی می توان به نوسانات قیمتی محصول،‌ قیمت فزاینده پیاز زعفران، هراس از کاشت عمده زعفران به خاطر مسائلی مانند عدم ثبات بازار، نبود سرمایه اولیه کافی با توجه به هزینه‌های بالای کاشت زعفران در سال اول و ارائه تسهیلات اندک و نامناسب برای این محصول اشاره کرد.از متولیان کشاورزی و تولید کشور انتظار می‌رود در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی مدیریت نظام‌مندی روی این محصول محرومیت‌زدا و سودآور ارائه دهند و با جدی‌ گرفتن تهدید‌های پیش روی این بخش اقتصادی کشور، موانع پیشرفت را از پیش پای کشاورزان این رشته بزدایند.
مرکز تحقیقات راهبردی غذا و کشاورزی دانشگاه تهران – کارگروه زعفران

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:زعفران ,درصد تولید زعفران, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

شرکت NANOELECTRO که با سرمايه‌گذاري مشترک شرکت روس‌نانو (RUSNANO) و VNIIM (از شرکت‌هاي زيرمجموعه TVEL است) تاسيس شده است، توليد سيم‌هاي نانوساختار را آغاز کرده است. اين سيم‌ها عمدتا محصولات الکتريکي مبتني بر کامپوزيت جديد هستند که رسانايي بالا را با دوام بالا ترکيب کرده‌اند. مجموع سرمايه‌گذاري انجام شده در اين پروژه بالغ بر يک ميليارد روبل است که 450 ميليون دلار آن توسط روس‌نانو و 570 ميليون دلار نيز توسط شرکت TVEL تامين شده است.

در نخستين فاز اين پروژه و تا سال 2014 ميلادي، NANOELECTRO ساليانه بيش از 50 تن ابرسيم توليد خواهد کرد. در مرحله بعدي، اين شرکت توليد انبوه ابرسيم‌ها را آغاز خواهد کرد، به طوري که در اين مرحله قادر خواهد بود 15 درصد سهم بازار جهاني کابل‌هاي با دوام بالا را کسب نمايد.

بازار هدف NANOELECTRO در تامين تقاضاي بخش‌هايي از بازار است که به دنبال سيم‌هايي هستند که اين کيفيت‌ها را درهم آميخته‌اند. عرضه الياف‌هاي فوق نازک (6 تا 10 نانومتر) نيوبيک با ترکيب مس، به شرکت NANOELECTRO اين امکان را مي‌دهد تا سيم‌هايي با دوام بالا و با قابليت رسانايي الکتريکي عالي توليد کند.

براساس پيش‌بيني تحليل‌گران، ارزش بازار ابرسيم‌هاي روسيه تا سال 2015 حدود 33 ميليون دلار، معادل 58.3 تن خواهد بود که اين رقم، 5 درصد بازار جهاني را در بر مي‌گيرد. رشد بازار اين بخش به خاطر تقاضاي سيستم‌هاي فني داخلي روسيه، ظهور حوزه‌هاي جديد پزشکي، انرژي، الکترونيک و مهندسي مکانيک و تحقيقات مربوط به حوزه‌هاي مغناطيسي است.

شرکت سوختي TVEL يکي از شرکت‌هاي عضو شرکت دولتي روس‌اتم است. اين شرکت يکي از پيشگامان جهاني در عرصه توليد سوخت هسته‌اي است.

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:ابرسيم‌هاي مبتني بر فناوري‌نانو,ابرسیم,نانو فنآوری,نانوتکنولوژِی,الياف‌هاي فوق نازک , ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

همان‌طور که نقش فناوري‌نانو در حوزه محصولات مصرفي و تجاري در حال افزايش است، سازمان استاندارد انگليس (BSI) براي ارتقاي مقبوليت و پذيرش اين فناوري و تشويق نوآوري در اين عرصه، با همکاري متخصصان مربوطه در حال تدوين استانداردهاي جديدي در اين حوزه است. در پاسخ به درخواست صنعت براي تضمين انجام اقدامات برتر در عرصه اين صنعت نوظهور، BSI در حال تدوين 4 استاندارد جديد براي کمک به تعديل ريسک‌هاي مربوط به توليد و انتشار محصولات مبتني بر فناوري‌نانو است.

به گفته شيرلي بايلي وود، رييس بخش انتشارات BSI، «استانداردها از زيرساخت‌هاي بنيادي محسوب مي‌شوند که به سازمان‌ها کمک مي‌کند تا سريع‌تر به اهداف خود دست يابند». انتشار اين استانداردهاي جديد، بر تعهد BSI در حفظ پيشگامي خود در توسعه استانداردهاي مربوط به حوزه نوظهور فناوري‌نانو دلالت دارد.

استانداردهاي چهارگانه‌ي در حال توسعه‌ي جديد عبارتند از:

1. PAS 137:2012: محصولات مبتني بر نانومواد و فناوري‌نانو- راهنماي مقررات و استانداردها- هدف اين استاندارد، فراهم کردن يک راهنماي کاربردي براي کمک به توسعه کسب و کار و موفقيت تجاري سازمان‌هاي انگليسي است.

2. PAS 134:2012: اصطلاحات نانوساختارهاي کربني، ويرايش دوم- استاندارد اصلاح شده‌اي است که هدف آن کمک به استفاده از زبان واحد در صنايع مختلف و فناوري‌هاي درگير در اين عرصه است.

3. :PAS 138:2012 راهنماي انهدام ضايعات فرايندهاي توليدي حاوي عناصر نانو- فراهم کردن راهنمايي مشخص براي انهدام عناصر و نانومواد توليدي و حمايت از توليدکنندگان و ساير ذينفعان براي انتخاب بهترين روش دفع ضايعات فرايندهاي توليدي خود.

4. PAS 139:2012: شناسايي و تعيين مشخصات عناصر نانوي توليدي در شبکه‌هاي پيچيده - هدف اين استاندارد ارائه راهنما براي کساني است که به دنبال شناسايي و تعيين مشخصات عناصر نانو بوده و آنهايي که به دنبال درک اثرات نانومواد بر سلامت انسان و محيط زيست هستند.
 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:استاندارد جديد,فناوري‌نانو ,نانوتکنولوژی,PAS 137:2012,PAS 134:2012,PAS 138:2012 ,PAS 139:2012, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

با عرض تسلیت به تمام ایرانیان مخصوصا اذربایجانیان گرامی:

هموطنان می‌توانند از طریق شماره حساب ۸۸۸۸بانک ملی شعبه کمیته امداد امام خمینی (ره) قابل واریز در تمامی شعب این بانک در سراسر کشور کمکهای خود را به زلزله زدگان آذربایجان شرقی اهدا کنند.(خبرگزاری مهر)

امیدوارم هرگز شاهد چنین صحنه های دلخراشی در کشور عزیزمان ایران نباشیم.

ادامه عکس ها در ادامه مطلب

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
ادامه مطلب
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:زلزله,آذربایجان,کمک های مردمی,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:جدول پایانی مدال,رده بندی المپیک,توزیع مدال,جایگاه ایران, المپیک لندن, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

پژوهشگران دانشگاه محقق اردبیلی و بس (Bath) انگلستان با مطالعه ولتامتری ایزومرهای دی‌هیدروکسی بنزن در سطح یک الکترود کربن شیشه‌ای اصلاح شده با فیلم کامپوزیت نانوذرات کربنی-کیتوسان با مساحت بالا، به فناوری ساخت یک نانوحسگر برای اندازه‌گیری آلاینده‌های محیط زیست موسوم به دی‌هیدروکسی بنزن دست یافتند. همچنین الکترود ارائه شده در این پژوهش‌ها علاوه ‌بر کم هزینه بودن، قابلیت جذب مقادیر بزرگ ناخالصی‌های دی‌هیدروکسی بنزن را دارد. دی هیدروکسی بنزن‌ها شامل سه ایزومر کتکول (1و2- دی هیدروکسی بنزن) ، رزوسینول (1و3- دی هیدروکسی بنزن) وهیدروکینون (1و4- دی هیدروکسی بنزن) هستند که در لوازم آرایشی، آفتکش‌ها، اسانس‌های بو و طعم، داروها، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد شیمیایی عکاسی و رنگ مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عنوان نمونه رزورسینول در سنتز رنگ‌های دی‌آزویی و پلاستیک‌ها به عنوان جاذب UV در رزین‌ها استفاده می‌شود. به علت سمیت بالای این ترکیبات و توانایی نابود کردن اکولوژی‌های محیطی، به عنوان آلوده‌کننده‌های محیطی شناخته شده و به وسیله نمایندگی حفاظت محیطی ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپایی در محصولات تولید شده، مورد بررسی قرار می‌گیرند. در طول فرآیندهای کاربرد و تولید این ترکیبات، تعدادی از آنها به طور غیر عمد وارد محیط شده و آب‌های زیرزمینی و رودخانه‌ها را آلوده می‌کنند. در نتیجه هر روشی که توانایی حذف یا اندازه‌گیری این مواد را داشته باشد ارزشمند محسوب می‌شود. دکتر ماندانا امیری عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی در مورد این پژوهش گفت: «مواد کربنی در الکتروآنالیز مهم‌اند. انواع مواد کربنی شامل گرافیت صفحه‌ای، کربن شیشه‌ای، نانولوله‌های کربنی، الماس‌های آلاییده با بور و نانوذرات کربنی باعث بهبود خواص الکترودی در گستره وسیعی از کاربردها می‌شوند. در مقابل نانولوله‌ها و فلورن‌ها، نانوذرات کربنی سال‌های زیادی است که شناخته شده‌اند و به طور گسترده در صنعت به عنوان پرکننده و رنگدانه استفاده می‌شوند. نانوذرات کربنی به علت مساحت سطح بالا و مکان‌های پیوندی فعال زیاد در فرآیندهای الکتروشیمیایی مورد توجه‌اند. الکترودهای اصلاح شده با نانوذرات کربنی مزایایی مانند کاتالیز واکنش‌های الکتروشیمیایی با افزایش سرعت انتقال بار و افزایش انتقال جرم به علت مساحت ویژه بالا را دارند. از این خواص نانوذرات کربن برای بهبود خواص سنسوری استفاده می‌شود.»

 این پژوهش توسط دکتر ماندانا امیری و دکتر ابوالفضل بضاعت‌پور از دانشگاه محقق اردبیلی، خانم شهناز غفاری (فارغ-التحصیل کارشناسی ارشد شیمی تجزیه دانشگاه پیام نور اردبیل) با همکاری پروفسور فرانک مارکن از دانشگاه بس انگلستان صورت گرفته است، بر اساس مطالعه بر روی رفتار ولتامتری ایزومرهای دی‌هیدروکسی بنزن‌ها در سطح یک الکترود کربن شیشه‌ای اصلاح شده با فیلم کامپوزیت نانوذرات کربنی-کیتوسان با مساحت بالا به این پژوهش پرداختند. دکتر امیری در این باره افزود: «بر همین اساس ابتدا به تهیه و مشخصه‌یابی نانوکامپوزیت نانوذرات کربن و کیتوسان پرداختیم و با آماده‌سازی الکترود با کستینگ بر سطح الکترود، خواص الکتروشیمیایی الکترود حاصل، در حضور دی‌هیدروکسی بنزن‌ها مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه با استفاده از مطالعات جذب، کار را توسعه داده و اندازه‌گیری مقادیر بسیار کم ترکیبات ذکر شده، انجام شد.» وی ادامه داد: «جذب آنالیت‌ها می‌تواند در فیلم نانوکامپوزیت بر روی کاتیون (کیتوسان) و آنیون (گروه‌های سولفونات سطح نانوذرات) و مکان‌های خنثی (کربن گرافیتی) صورت گیرد. هر سه نوع جذب در محیط آبی مشاهده می‌شود. جذب ضعیف مولکول‌های خنثی مانند دی هیدروکسی بنزن‌ها به مکان‌های پیوندی مشاهده می‌شود. این ایزومرها با حساسیت و گزینش پذیری خوب ‌شناسایی می‌شوند. اثر pH محلول‌های بافر و سرعت اسکن روی پاسخ الکترود برای اکسایش هیدروکینون، رزورسینول و کتکول بررسی شد. این روش بر اساس یک جذب ضعیف است و برای اندازه‌گیری همزمان ایزومرهای دی‌هیدروکسی بنزن در آنالیز بیولوژیکی و محیطی است.» در این پژوهش نمونه‌های آب واقعی مانند آب رودخانه‌ی محلی و فاضلاب یک کارخانه لاستیک که در معرض این الکترود قرار گرفتند، آنالیز شده و نتایج حاکی از آن بود که بازیافت‌های 96% تا 108% در غلظت‌های متفاوت بدست آمد.

 نتایج این کار تحقیقاتی در مجله Sensors and Actuators B: Chemical (جلد 162، شماره 1، 20 فوریه سال 2012) منتشر شده است. علاقمندان می‌توانند متن مقاله را در صفحات 194 الی 200 همین شماره مشاهده نمایند

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:نانوحسگرها,آلاينده‌هاي محيط زيست,اندازه‌گيري,نانوکامپوزیت,نانوذرات کربنی-کیتوسان,نانوذرات, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:جدول توزیع مدال,المپیک,لندن,2012,مدال,91/05/22, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 با توجه به نوع ماده غذایی طول زمان نگهداری جهت حفظ قابلیت خوراکی آن متفاوت است.اما یک قانون کلی و غیر قابل تغییر اینست که غذای باقیمانده می بایست بلافاصله به یخچال منتقل گردد و توصیه می گردد که غذا بیش از 2 ساعت قبل از انتقال به یخچال، خارج از آن نگهداری نگردد در غیر این صورت بهتر است از مصرف آن خودداری گردد.در دمای 40 تا 140 درجه فارنهایت (به عبارتی 4 تا 60 درجه سانتی گراد)باکتریها به سرعت شروع به فعالیت و تکثیر نموده و باعث آلودگی غذا می گردند.غذا را درظروف اصلی خود ذخیره نسازید تا از آلودگی اجتناب نمایید یعنی غذا را به یک ظرف شسته شده و درب دار  منتقل نمایید .تاریخ انتقال به یخچال را حتما به خاطر بسپارید و در صورت فراموشکار بودن بهتر است تاریخ را بروی آن و یا درجایی ثبت نمایید یا کلا بی خیال نگهداری غذا شوید.برخی کارشناسان بر این باورند که کلا هر نوع غذایی را بعد از 2 روز می بایست مصرف نمود و برخی دیگر با دسته بندی آنها به غذاهای حاوی گوشت و سبزیجات می گویند که غذا های گوشتی طی 1 الی 3 روز و سبزیجات 5 روز می بایست مصرف شود.

دمای مورد نیاز برای گرم کردن مجدد غذا حداقل 165 فارنهایت (حدود 73 درجه سانتی گراد) بوده و در صورت هر گونه تغییر در رنگ،بو و طعم بهتر است که آن را دور بریزید و به خاطر داشته باشید هزینه وزمانی که صرف درمان مسمومیت خواهید کرد بیشتر از تهیه مجدد یک غذای سالم است .


 

HEALTHY FACTS

HEALTHY EATING FOR HEALTHY LIVING

 

 

 

 

 

 

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:مدت زمان نگهداری خوراک,خوراک باقیمانده,وعده های غذایی,طول زمان, آلودگی,گوشت و سبزیجات,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

لینک دانلود مستقیم فایل ترفندهای ویندوز و رجیستری PDF:

http://faupload.com/upload/91/Khordad/ترفندهای-ویندوز-و-رجیستری.pdf

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:ترفندهای ویندوز,رجیستری,ترفند,دانلود,دانلود مستقیم, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 ... 216 217 218 219 220 ... 233 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , scientific.alborz.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com