|
نگاه اجمالی
فرضیه سیاهچاله حتی در میان شگفت انگیزترین پیشرفت های اخیر اختر فیزیک نظری موقعیت برجسته ای دارد. قرن بیستم زمانی بود که کشفیات خارق العاده در فیزیک و اختر شناسی همواره به کشفیات دیگری که خارق العاده تر بودند، منجر گردیده است. در عین حال آنها دوره دیگری را در گسترش علوم طبیعی مشخص می سازند. تعداد کمی از این کشفیات از نظر جذابیت با فرضیه سیاهچالهها قابل قیاس هستند. چنین عجیب به نظر می آید که در فضا سوراخ و در سوراخ سیاهچاله ها وجود داشته باشند.!
نظریه نسبیت عام در فضا
طبق نظریه نسبیت عام ، نیروهای گرانشی از خواص فضا هستند. مسئله قابل توجه فقط این نیست که جسمی در فضا وجود دارد بلکه این جسم مشخص کننده هندسه فضای اطرافش می باشد. انیشتین در این مورد می گوید: همیشه عقیده بر این بوده اگر تمام ماده جهان معلوم شود، زمان و فضا باقی می مانند، در حالی که نظریه نسبیت تاکید می کند که زمان و فضا نیز همراه با ماده نابود می گردند. بنابراین ، جرم با فضا ارتباط دارد. هر جسمی باعث می شود که فضای اطرافش انحنا پیدا کند. ما به سختی متوجه چنین انحنایی در زندگی خود می شویم، زیرا با جرم های نسبتا کوچکی سروکار داریم. ولی در میدان های گرانشی بسیار قوی ، مقدار انحنا ممکن است قابل توجه باشد.
بقيه در ادامه ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:سیاهچاله,اختر فیزیک,نسبیت عام,انیشتین ,میدان های گرانشی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
در پاسخ به افزایش روزافزون خطر زبالههای فضایی، نیروی هوایی امریکا در حال طراحی سیستم جدیدی موسوم به «حصار فضایی» Space Fence با هدف انهدام این ضایعات است.به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این ساختار جایگزین «سیستم نظارت فضایی نیروی هوایی» (AFSSS) میشود و مجهز به آرایه فازبندیشده فوق حساسی از رادارهای رهگیری باند S است.سیستمهای نمونه اولیه «حصار فضایی» قادر به شناسایی و رهگیری اشیا به میزان ده برابر کوچکتر از اشیا رهگیری شده توسط AFSSS خواهند بود و توسط کمپانیهای Raytheon و Lockheed Martin طراحی میشوند.نیروی هوایی امریکا هماکنون در حال انتخاب پیشنهادات نصب و ساخت ارائه شده توسط هر دو کمپانی جهت اجرایی کردن پروژه 3.3 میلیارد دلاری حصار مزبور تا سال 2017 است.روزی که این پروژه آماده بهرهبرداری شود، قادر خواهد بود 500 هزار شیء بزرگتر از یک سانتیمتر را رهگیری کند که این عدد با رقم 22 هزار شی رهگیری شده توسط سیستم کنونی نیروی هوایی قابل مقایسه است.انتظار میرود ساخت سیستم جدید در سال 2017 به اتمام برسد و گفته میشود نخستین رادار آن در جزیره کواجالین واقع در جمهوری جزایر ماشرال نصب شود.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:خطر زبالههای فضایی,حصار فضایی,رادارهای رهگیری,AFSSS ,Raytheon ,Lockheed ,سیستم نظارت فضایی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
ذره بنیادی «بوزون هیگز» که کشف آن در ماه ژوئیه توسط دانشمندان مرکز سرن به تمام دنیا اعلام شد، ممکن است از هیجان کمتری نسبت به آنچه انتظار میرفت، برخوردار باشد.به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دانشمندان در گزارش روز پنجشنبه خود در نشستی در کیوتو که در آن آخرین اطلاعات از برخورد دهنده بزرگ هادرونی ارائه شد، اظهار کردند که به احتمال زیاد ذره کشف شده در ماه ژوئیه همان ذره گریزان بوزون هیگز است که جرم ماده را تامین میکند.با این حال آنها تاکید کردند که اطلاعات بدست آمده نشان داده که این ذره یک چیز عجیب و غریب با یک قلمرو جدید در کیهانشناسی نبوده بلکه یک «هیگز مدل استاندارد» متناسب با مفهوم علمی رایج از جهان است.این دانشمندان از ظهور شواهد بیشتر از بوزون هیگز بودن این ذره جدید در روند تحقیقات خود خبر دادهاند اما هنوز هیچ نشانهای از غیرمعمولی بودن این ذره نسبت به پیشبینیهای اولیه مشاهده نشده است.وظیفه اولیه برخورددهنده بزرگ هادرونی 10 میلیارد دلاری مرکز سرن، شناسایی هیگز بوده که بدون آن بقایای ذرات در حال پرواز پس از انفجار بزرگ در 13.7 میلیارد سال پیش نمیتوانستند به شکل ستارگان، سیارات و یا کهکشانها در بیایند.وجود این ذره در سال 1964 توسط پیتر هیگز، فیزیکدان انگلیسی فرض شد که میتوانست شکاف مدل استاندارد را پر کند.دانشمندان از دهه 1980 به دنبال این ذره بودند تا دو سال پس از آغاز کار برخورددهنده بزرگ هادرونی در سال 2010 متوجه چیزی شبیه به آن شدند. اما این محققان همچنان به پژوهشهای خود برای اثبات وجود آن با قطعیت سیگما-5 ادامه دادند.دانشمندان همچنین امید داشتند که این پژوهش بتواند به آنها شواهد بیشتری را برای مفاهیم دیگری مانند ابرتقارن، ماده تاریک و انرژی تاریک که آنها را جزء حوزه «فیزیک نوین» خواندهاند، ارائه کند.ابر تقارن در نظریه می تواند در توضیح ماده تاریک که طبق باورها حدود 25 درصد جهان شناخته شده را تشکیل داده، کمک کند اما طبق گزارشات روز پنجشنبه هنوز هیچ نشانهای از آن شناسایی نشده است.این در حالیست که دانشمندان هنوز امید خود را برای کشف یافتههای عجیبتر از دست ندادهاند؛ چرا که این ذره شبیه به هیگز برای گواهی دادن ابرتقارن باید حداقل در پنج نوع مختلف باشد.به گفته محققان، چالش کنونی، سنجش دقیق تمام ویژگیهای ذره جدید بوده و درک درست از ذرات پنهان آن زمان میبرد.دانشمندان اکنون به سالهای پس از 2014 چشم دوختهاند که در آن زمان قدرت این برخورددهنده مدور دوبرابر شده یا یک برخورددهنده خطی که طرح آن برای ژاپن ریخته شده، آماده شود.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:بوزون هیگز,مرکز سرن ,دانشمندان,برخورد دهنده بزرگ هادرونی,جرم ماده,پیتر هیگز,ماده تاریک,انرژی تاریک ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
محققان دانشگاه کالیفرنیا چهارچوبهای آلی فلزی (MOF) را طراحی کردهاند که متخلخلترین ماده جهان لقب گرفته است.به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این مواد میتوانند در حوزههایی همچون ذخیرهسازی، جداسازی یا تبدیل مولکولها به کار روند و همچنین در جذب گازهای مضر قبل از رسیدنشان به زمین کارآمد باشند.«یاغی» رهبر ارشد تیم تحقیقاتی در سال 1999 روشی را برای طراحی MOFهای بسیار متخلخل ارائه داد و از آن زمان تاکنون به همراه همکارانش در حال ارائه شیوههای نوین در این زمینه بوده است.حاصل تلاش آنها تا به امروز طراحی متخلخلترین ماده جهان تحت نامهای MOF-200 و MOF-210 است.اندازه منافذ این مواد 32 در 24 انگستروم (ده میلیاردم متر) و قطر درونی آنها نیز 47 انگستروم عنوان شده است. این اعداد بزرگترین اندازههای منفذ MOF هستند.سایر مواد از قبیل سیلیس مزوپور و کربن منفذدار نیز در ساختارشان منافذ بزرگی دارند با این تفاوت که دارای همان ساختار انعطافپذیر MOFها نیستند.محققان دریافتند که منافذ MOFها میتوانند با افزایش دادن تعداد اتمهای موجود در پیوندهای آلیشان در سطح انگستروم کنترل شوند.اگرچه MOF-200 و MOF-210 پرمنفذترین مواد روی زمین لقب گرفتهاند، سایر مواد حاضر در گروه شیمیایی آنها نیز جذبکنندههای گازی خوبی به شمار میروند.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:چهارچوبهای آلی فلزی (MOF), متخلخلترین ماده جهان ,ذخیرهسازی,جداسازی,MOF-200,MOF-210,پرمنفذترین ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
محققان فرضیهای در خصوص خارج شدن زمین از مدار خود در اثر برخورد یک ستاره گم شده را مطرح کردهاند. گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، چرخش زمین در زاویه هفت درجه ای خارج از خط استوای خورشید همیشه برای محققان سوال برانگیز بوده است.فرضیهای که به تازگی در این خصوص مطرح شده نشان می دهد که گرانش یک ستاره سیار در نزدیکی منظومه شمسی باعث خروج سیارات از مدار خط استوای خورشید شده است.دکتر «کنستانتین باتیگین» از محققان مرکز فیزیک نجومی هاروارد - اسیمت سونیان در دانشگاه کمبریج اظهار میکند: خورشید در زمان شکلگیری منظومه شمسی احتمالا دارای یک ستاره همسایه جوان و سرگردان بوده است که گرانش این ستاره باعث خروج سیارات از مدار خط استوای خورشید شده است.وی خاطر نشان میکند: معتقدم جایی در کهکشان راه شیری، ستارهای وجود دارد که گرانش آن باعث انحراف هفت درجهای زمین از مدار خط استوای خورشید شده است.«جاش وین» از محققان نجوم موسسه فناوری ماساچوست (MIT) نیز فرضیه مطرح شده را ایدهای قابل پذیرش دانسته و معتقد است، با استفاده از ابزار پیشرفته نجومی میتوان سیستمهای چند سیارهای و درستی فرضیه دکتر «باتیگین» را مورد بررسی قرار داد.
نتایج فرضیه جدید محققان در مجله Nature منتشر شده است.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:خارج شدن زمین از مدار,ستاره,چرخش زمین ,منظومه شمسی,گرانش,چند سیارهای,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
محققان دانمارکی عینک جدیدی طراحی کردهاند که با کمک چند لامپ ال ای دی، نور طبیعی روز را شبیهسازی کرده و از بروز افسردگی فصلی جلوگیری میکند.به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اختلال خلقی فصلی (SAD) یا افسردگی فصلی در در اثر گرمای هوا در تابستان یا در روزهای ابری و تاریک زمستان روی می دهد.افسردگی فصلی زمستان اواخر ماه سپتامبر (شهریور) آغاز شده و تا ماه مارس (فروردین) بطول می انجامد؛ نور درمانی یکی از روشهای متداول درمان این اختلال محسوب شده و بیمار در طول روز مقابل نور خاصی قرار میگیرد.گروهی از مهندسان مکانیک با الگوبرداری از این روش درمانی، عینک «آفتابی» جدیدی مجهز به شش لامپ LED طراحی کردهاند که نور کافی را از طریق یک بازتابنده منحنی در چشمان کاربر میتاباند.به گفته طراحان، 30 دقیقه استفاده روزانه از این عینک به معنای داشتن انرژی بیشتر برای کار کردن در روزهای ابری و تاریک پاییز و زمستان و پیشگیری از بروز افسردگی فصلی است.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:افسردگی فصلی,عینک جدید,لامپ ال ای دی,نور طبیعی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
گیاهان را كنار بخاری نگذارید
وقتی موضوع مراقبت از گیاهان در برابر سرما مطرح میشود، بعضیها فكر میكنند گیاهان هم باید مانند انسانها در فضایی گرم نگهداری شوند تا آسیبی به آنها نرسد؛ اما حواستان باشد به هیچوجه گیاهان را در فصلهای سرد سال كنار وسایل گرمكننده مانند بخاری و شوفاژ قرار ندهید؛ چون اگر گل و گیاه در فضایی خیلی گرم بماند، پژمرده شده و خراب خواهد شد.
در ضمن، گیاهان را در مكانهایی كه سر راه افراد بویژه بچههاست نگذارید. علاوه بر این، در فصلهای سرد سال باید به گیاهان كمتر آب بدهید و هنگامی كه میبینید خاكشان هنوز خیس و نمناك است، از این كار دست بردارید چون آب دادن زیاد باعث پوسیدگی ریشه گیاه شده و آن را از بین میبرد.
خاك گلدانها را بموقع عوض كنید
خیلیها اصلا به فكر تعویض خاك گلدانهایشان نیستند و تصور میكنند همان خاك اولیه برای گیاه مناسب است؛ در حالی كه باید حتما یك مرتبه در سال خاك گلدانها عوض شود. همچنین اگر حجم گلدان برای گیاهتان كوچك است، گلدان بزرگتری برای آن تهیه كنید و همراه خاك جدید مقداری كود گیاهی هم به آن بدهید؛ البته حواستان باشد هر گیاهی به نوعی خاص از خاك و كود نیاز دارد. پس هنگامی كه میخواهید كود مورد نیاز را برای گیاه بخرید، دقت داشته باشید كه كود مناسبی انتخاب شود، ضمن اینكه نحوه استفاده از آن را نیز از فروشنده بپرسید.
از گیاهان حساس محافظت كنید
گیاهان به چند دسته مختلف تقسیم میشوند؛ بعضی از آنها به نور مستقیم خورشید نیاز دارند و آنها را باید در حیاط یا پشت پنجرهها نگهداری كنید، به عنوان مثال گل شمعدانی از این نوع گلهاست كه نمیتوان آن را در فضای بسته نگهداری كرد.
بنابراین یادتان باشد در فصل زمستان و هنگامی كه هوا سرد است، باید از این گیاهان محافظت كنید. اگر میتوانید در سرما آنها را به داخل خانه بیاورید و در جایی كه خیلی سرد یا گرم نیست، از آنها نگهداری كنید.
پس میتوان گفت، گیاهان ظریفتر را باید در گلدان نگهداری كرد تا وقتی هوا سرد شد، براحتی آنها را جابهجا كنید. بنابراین خوب است برای حیاط هم گیاهانی مقاوم انتخاب كنید كه بخوبی در شرایط آب و هوایی سخت نیز دوام بیاورند.
مراقب بامبوها باشید
حتما تا به حال گیاه بامبو را دیدهاید؛ این گیاه بسیار زیباست و نگهداری از آن هم كار چندان دشواری نیست. پس از تهیه بامبوها، آنها را در گلدانی شیشهای قرار دهید؛ این گیاه به خاك نیاز ندارد و فقط باید مقداری آب درون گلدان آن بریزید.
دقت داشته باشید هر قدر آب درون گلدان باشد، گیاه نیز از همان نقطه ریشه میزند؛ پس فقط ده تا 15 سانتیمتر آب داخل گلدان بریزید و آب آن را هم عوض نكنید. وقتی آب گلدان كم میشود، باید مقداری آب درون گلدان بریزید تا دوباره آب مورد نیازش تامین شود. نكته دیگر در مورد بامبو این است كه شیوه نگهداری از آن در فصلهای مختلف سال، چندان تفاوتی ندارد و فقط باید در مكانی مناسب قرار بگیرد؛ مكانی كه نور مستقیم نداشته و گیاه در سایه روشن باشد.
تبیان
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:گلدانها,گل و گیاه,ریشه گیاه ,خاك و كود ,تعویض خاك,خاك اولیه,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
محققان نانوزنجیرهایی ساختهاند که قبل از تبدیل شدن سلولهای متاستاز به یک بافت جدید، روی آنها قرار گرفته و با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) محل آنها را شناسایی میکنند.به گزارش سرویس فناوری ایسنا، سلولهای بدخیم که از تومور اولیه جدا میشوند، در کل بدن به شکلی غیرقابل کنترل پخش شده و با ایجاد تومورهای جدید در نقاط دیگر، موجب مرگ بیمار میشوند. حال گروهی از محققان دانشگاه «Case Western Reserve» روشی برای تشخیص این متاستازها در سرطان سینه موش یافتهاند که میتواند بسیار زودتر از روشهای فعلی، این سلولهای جابهجاشونده را شناسایی کند؛ با استفاده از این روش امکان تشخیص زودهنگام متاستاز و نجات بیماران سرطانی ایجاد میشود.از تصاویر حاصل از این روش که نشاندهنده محل و اندازه سلولهای متاستاز است، میتوان در جراحی هدایتشده و خارج کردن آنها و یا رسانش داروهای ضدسرطان به صورت هدفمند و کشتن این سلولها استفاده کرد.«افستاتیوس کاراتاناسیس»، استادیار مهندسی زیستپزشکی و نویسنده اصلی این کار میگوید: میکرومتاستازها با چشم غیرمسلح قابل رویت نیستند، اما شما باید محل دقیق آنها را در این مرحله تشخیص داده و همه آنها را از بین ببرید. حتی اگر یک سلول نیز از چشم شما دور بماند، زمان زنده ماندن بیمار افزایش مییابد، اما همین سلول میتواند در نهایت به مرگ وی منجر شود.فناوریهای تشخیص تومور نمیتوانند سلولهای سرطانی را که در نقاط جدید جای گرفتهاند، شناسایی کنند، زیرا این سلولهای جابهجاشده شبیه تومورهای جاافتاده رفتار نمیکنند. پس از آنکه سلولهای سرطان سینه وارد جریان خون میشوند، اغلب در کبد، طحال یا ریهها جای گرفته و شروع به بیان بیش از اندازه مولکولهای سطحی به نام اینتگرینها میکنند. اینتگرینها به عنوان یک چسب میان سلول سرطانی و لایه داخلی یک رگ خونی که غذا را به بافت میرساند، عمل میکنند.«کاراتاناسیس» میگوید: ما اینتگرینها را هدف میگیریم. دیوارههای یک رگ خونی معمولی در سمتی که خون جریان دارد، اینتگرین تولید نمیکند، مگر اینکه سلولهای سرطانی در آنجا قرار داشته باشند.محققان برای انجام این کار به نانوذراتی نیاز داشتند که بتوانند از جریان اصلی خون خارج شده و روی دیواره رگ خونی جای بگیرند. بیشتر نانوذرات به شکل کروی بوده و در نتیجه همراه جریان خون جابهجا میشوند. به همین دلیل این پژوهشگران نانوذراتی ساختند که همانند حلقههای یک زنجیر به یکدیگر متصل شده و به دیواره رگ خونی وصل میشوند.سطح خارجی این زنجیره حاوی نقاط زیادی است که برای اتصال به اینتگرینها طراحی شدهاند. زمانی که یکی از این حلقهها به اینتگرینها متصل شود، ذرات دیگر به آن چسبیده و یک زنجیره را شکل میدهند.
جزئیات این تحقیق در مجله «ACS Nano» منتشر شده است.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:سلولهای متاستاز ,نانوزنجیرها,تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) ,تومورهای جدید,داروهای ضدسرطان ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
صفحه قبل 1 ... 169 170 171 172 173 ... 233 صفحه بعد
|