جندی شاپور (البرز)

علمی فرهنگی

 معناى لغوى فسيل عبارتست از چيزى که از حفارى بدست آمده باشد . اما امروزه براى آن معناى ديگرى متصورند و آن را مدرک و دليلى شناخته شده از حيات گذشته مى دانند ؛ به عبارت ديگر فسيلها ، اجساد و بقايا و آثار موجوداتى مى باشند که پس از مرگ در بين رسوبات دفن شده و همراه با آنها تحت تاثير پديده سنگ شدگى ( دياژنز ) قرار گرفته اند . بنابراين فسيلها انواع باقيمانده جانورى و گياهى نظير جسم حيوانات و استخوانهاى مربوط به آنها ، تنه گياهان قديمى و ساختمان شان ، کرمهاى نرم ، ستاره هاى دريايى و غيره ( از نقطه نظر تشريحى ) و آثار و مواد به جامانده از آنها نظير فضولات ، مدفوعات ، تخم ها ( آثار طبيعى ) و اثر لانه ها ، آشيانه ها ، رد پاها ( آثار مصنوعى ) را شامل مى شود و تمامى اينها بطور مستقيم توسط موجودات که در گذشته مى زيسته اند ، بوجود آمده اند . بدين ترتيب براى آنکه يک شى فسيل به حساب آيد ، بايستى بقايا و يا آثار فعاليت زيستى موجودات گذشته باشد . بطور کلى فسيلها به دو گروه تقسيم مى نمايند :

1- فسيلهاى اندامى

2- فسيلهاى اثري

منظور از فسيلهاى اندامى بقاياى حقيقى موجودات زنده مى باشند که در حالات بسيار مساعد شکل آنها با شکل موجود زنده اصلى اوليه کاملا تطبيق مى کند و تغيير زيادى در آن صورت نگرفته است . اما فسيلهاى اثرى علائم غير مستقيم حيات هستند که توسط موجودات بر جاى گذاشته شده اند . جاى پاهاى دايناسور ، اثر نقب زدن کرمها ، اثرات ناشى از خزيدن تريلوبيت ها و ساير شواهد فرايندهاى حيات همچون فضولات و مدفوعات که بصورت فسيل در آمده اند همگى جزء فسيلهاى اثرى محسوب مى گردند .

حال اين سوال مطرح مى شود چه فسيل هايى را با ارزش مى خوانيم ؟ در جواب بايد گفت فسيل هاى راهنما (Index Fossils). آن دسته از فسيل ها به اين نام خوانده مى شوند که :

1- شناسايي آنها آسان است.

2- بسيار فراوانند.

3- داراى عمر کوتاه بوده اند.

4- از گسترش جغرافيايى قابل توجهى برخوردارند .

GSI.سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:فسيل ,سنگواره,دايناسور ,باقيمانده جانورى و گياهى,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

اگر این روزها به یکی از شهرها یا استان‌های جنوبی کشور سفر کنید و سری به بازارهای محلی آن بزنید، خواهید دید که برخی اهالی محلی در حال فروش یکی از محصولات جانبی خرما به نام دوشاب هستند. می‌پرسید دوشاب چیست؟ به شیره خرما، انگور یا هر شیره خوراکی دیگر در اصطلاح محلی دوشاب می‌گویند.معمولا نخل‌کاران، دوشاب خرما را به یکی از روش‌های سنتی تهیه می‌کنند. برخی خرما را با آب مخلوط کرده و می‌جوشانند. جوشانده غلیظ شده را در کیسه ریخته و شیره را از تفاله جدا می‌کنند. اگرهم غلظت شیره پایین بود دوباره آن را می‌جوشانند تا به غلظت معینی برسد؛ اما روش دیگری که به حفظ بیشتر مواد مغذی شیره خرما کمک می‌کند، روشی است که در آن از حرارت خبری نیست. در این روش تلی از خرما، درون حصیرهایی از جنس برگ خرما ریخته می‌شود. خرماها در اثر نیروی وزن برهم فشار آورده و شیره آن از میان منافذ حصیر خارج می‌شود. این شیره کاملا طبیعی و سرشار از مواد مغذی است و تمام فواید خرما را در بر دارد. البته شیره‌گیری از خرما در شهرهای مختلف کشور، روش‌های متفاوتی دارد.

 

 

 

شیره خرما اگر اصولی و تحت کنترل فرآوری شود سرشار از املاح معدنی آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، مس و ویتامین‌های A و B است. مصرف آن همراه یک لیوان شیر ولرم به هنگام صبحانه باعث فعال‌شدن سلول‌های عصبی مغز می‌شود. آهن آن با افزایش گلبول‌های قرمز خون به رفع کم‌خونی، خستگی و رخوت کمک می‌کند. کلسیم آن برای تقویت استخوان‌ها مفید است و مصرف کم آن به خانم‌های یائسه و کودکان در حال رشد توصیه می‌شود. شیره خرما می‌تواند سموم را از کبد دفع کند و ناراحتی‌های گوارشی را بهبود بخشد. خوب است بدانید به دلیل آن‌که ۷۵ درصد شیره خرما حاوی مواد قندی است، همانند شیره انگور کالری بسیار بالایی دارد و مصرف زیاد آن در افراد کم‌تحرک، باعث چاقی مفرط می‌شود و برای بیماران مبتلا به دیابت محدودیت مصرف دارد.

 

لارو یا شفیره حشرات در شیره محلی

در شیره‌گیری از خرما به روش سنتی، شیره حاصله اغلب تیره و کم‌غلظت است و اصول بهداشتی در تهیه آن رعایت نمی‌شود. اغلب خرماهایی که برای شیره‌گیری انتخاب می‌شود یا کیفیت پایینی دارد یا از خرماهایی است که از سوی پرندگان، آسیب‌دیده است. احتمال وجود آفت مرده، تخم، لارو، شفیره حشرات یا شن و ماسه چسبیده به خرمای نشسته نیز در شیره وجود دارد. از سوی دیگر در روشی که از حرارت برای شیره‌گیری خرما استفاده می‌شود امکان بروز طعم سوختگی و در روش سنتی غیر‌حرارتی، امکان بروز ترشیدگی و کپک‌زدگی شیره بسیار زیاد است. بنابراین نظر به این‌که امروزه شیره خرما به روش صنعتی هم تهیه می‌شود، بهتر است انواعی را که دارای مجوز بهداشت و تاریخ مصرف است، انتخاب کنید.

 

نقل از جام جم

شیره خرما، فعال کننده سلول‌های عصبی

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:دوشاب ,شیره خوراکی ,روش‌های سنتی ,شیره خرما ,مواد مغذی ,شیره‌گیری ,سلول‌های عصبی,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

انتقال «اتاقک هدف» به تأسیسات ملی احتراق

 

تأسیسات ملی احتراق آمریکا با دستیابی به رکورد شلیک لیزری با قدرت ۵۰۰ تریلیون وات، تلاش برای تولید انرژی گداخت هسته‌یی را آغاز کرده است.به گزارش علم پرس به نقل از ایسنا، تأسیسات ملی احتراق (NIF) در آزمایشگاه ملی لاورنس لیورمول آمریکا با هزینه‌ای بالغ بر پنج میلیارد دلار در سال ۲۰۰۰ میلادی مورد بهره برداری قرار گرفت، اما تکمیل این مرکز در سال ۲۰۰۹ میلادی صورت گرفت.در پنجم جولای ۲۰۱۲ (۱۵ تیر) محققان مرکز NIF‌ با ترکیب ۱۹۲ پرتو لیزر به رکورد شلیک لیزری با قدرت ۵۰۰ تراوات (تریلیون وات) انرژی در چند تریلیون ثانیه دست یافتند.قدرتمند‌ترین شلیک لیزری در جهان با هدف تسهیل مطالعات برای تولید انرژی گداخت هسته‌یی و ساخت راکتور همجوشی انجام شده است.زمانی که‌ ۱۹۲ پرتو لیزری منفرد بر روی هدفی متشکل از اتم‌های دوتریوم (اتم هیدروژن با یک نوترون) و تریتیوم (اتم هیدروژن با دو نوترون) متمرکز می‌شوند، هسته اتم‌ها ذوب شده و یک انفجار انرژی به وجود می‌آورد. دانشمندان امیدوارند که بتوانند با این روش، انرژی خالص را از گداخت هسته‌یی به دست بیاورند.«اتاقک هدف» (target chamber) این سیستم از پنل هایی آلومینیومی به ضخامت ۱۰ سانتی متر ساخته شده اند که امکان متمرکز شدن پرتوهای لیزر و ایجاد همجوشی هسته ای را فراهم می کنند.

 

 

 

«اتاقک هدف» برای متمرکز کردن 192 پرتو لیزر

 تست سلاح های هسته‌یی در مرکز NIF

 خطوط لوله پرتوهای لیزر در مرکز NIFحفره های «اتاقک هدف» برای متمرکز کردن لیزر

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:شلیک لیزری,انرژی گداخت هسته‌یی ,پرتو لیزر ,اتم‌های دوتریوم,انرژی خالص ,همجوشی هسته ای ,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

فدراسیون فوتبال ایران بهترین فدراسیون فوتبال آسیا شد!/ کارتون: جواد طریقی اکبرپور

آلودگی هوای تهران در حالت هشدار!/ کارتون:  طاهر شعبانی

آلودگی هوای تهران در حالت هشدار!/ کارتون:  بهروز فیروزی

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:آلودگی هوا,بهترین فدراسیون فوتبال آسیا,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 
یک خبر خوب برای دلفین ها  اما خبر بد برای رباتها. فهرستی از پستانداران دریایی در حال خدمت در نیروی دریایی با وسایل نقیله و رباتیک بدون سرنشین در زیر آب تا سال 2017 جایگزین می گردند. اما به چه دلیل ؟ آیا دلفین های در حال خدمت بیدقت بوده و کار خود را بخوبی انجام نمی داده اند؟یا شاید اهداف محیط زیستی دربین بوده است؟خیر،دلیل اصلی این تغییر اینست که ساخت و برنامه ریزی یک ربات 12 فوتی به شکل اژدر در مقایسه با پرورش ،نگهداری و آموزش یک دلفین بسیار کم هزینه تر و آسانتر است.البته این دلفین ها که شامل یک برنامه 24 میلیون دلاری بوده اند کنار گذاشته نمی شوند و از آنها در ماموریتهای آبی که نیاز به مهارت اینگونه دلفین ها می باشد استفاده خواهد شد.همانطور که می دانید سگها دارای حس بویایی بسیار قدرتمندی می باشند که در نتیجه از آنها در ارتشها و پلیس برای یافتن بمب ها ،مواد مخدر و مین های زمینی سالها استفاده می گردد ولی از انها نمی توان در دریا استفاده کرد پس طی مطالعاتی توسط نیروی دریایی آمریکا ، آنها موفق به کشف سونار بیولوژیکی (echolocation)دلفین ها گردیدند که می توانست مکان و موقعیت مین را بیابند و از این طریق نیروی نظامی قادر به پاکسازی و یا اجتناب از این مین ها گردید.اما اکنون با مجهز کردن این رباتها با دستگاههای سونار با فرکانس پایین ،این رباتها قادر به انجام وظایف دلفین ها خواهند بود در حالیکه برخی از مقامات و افسران نظامی عقیده دارند که این رباتها نمی توانند جای هوش ،انعطافپذیری و قدرت ارتباط این جاندار را بگیرند.
 
 
 
جندی شاپور البرز.آذر 91

PCMAG.  BYDavid Murphy
 

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:رباتها,دلفین ها ,بدون سرنشین, نیروی دریایی آمریکا, مین ها,دستگاههای سونار,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

آیا 2013، سال تلفن های منعطف خواهد بود؟

 تصور کنید که بتوانید با تلفن هوشمند خود مثل یک تکه کاغذ رفتار کنید؛ لوله کردن، انداختن، و پا گذاشتن روی آن بدون کوچکترین آسیبی.به گزارش علم پرس به نقل از نارنجی؛ در حال حاضر محققین در حال کار روی چنین تلفن هایی هستند و نمونه های اولیه ساخته شده، مردم را در نمایشگاه های تکنولوژیک به سمت خود جذب می کنند. در عین حال، شایعات زیادی درباره اینکه سال آینده تلفن های تا شو را در بازار خواهیم دید وجود دارند. کمپانی های مختلفی روی این تکنولوژی کار می کنند: ال جی، فیلیپس، شارپ، سونی، و نوکیا؛ ولی گفته می شود کمپانی کره ای سامسونگ خواهد بود که اولین محصول را ارائه می کند.سامسونگ توجه زیادی به تکنولوژی نمایشگر منعطف از نوع OLED دارد و معتقد است که بین مصرف کنندگان جهانی بسیار محبوب خواهد شد. سخنگوی سامسونگ می گوید: «نمایشگرهای ما تا شو، قابل لوله کردن، و پوشیدنی هستند و به خاطر استفاده از زیرلایه پلاستیکی خیلی باریک تر، سبک تر و منعطف تر نسبت به تکنولوژی LCD، طول عمر بالاتری هم خواهند داشت.»برای اینکه یک محصول کاملاً منعطف داشته باشیم باید هم نمایشگر در جلو، هم بورد حاوی تراشه ها در عقب و هم باتری دستگاه به علاوه بدنه و صفحه لمسی و سایر قطعات، قابل انعطاف باشند. می دانیم که در حال حاضر خیلی از این قطعات قابل انعطاف نیستند بنابراین به احتمال زیاد نسل اول تلفن های منعطف را نمی توان لوله کرد و در جیب گذاشت، ولی قابلیت انعطاف محدود، خود می تواند در جلوگیری از وارد آمدن صدمه به بخش نمایشگر دستگاه ها و رفع نگرانی از این بابت مفید فایده باشد.

گفته می شود در راه ساخت نمایشگرهای منعطف، کمپانی هایی مثل سامسونگ نیم نگاهی به گرافین دارند؛ متریالی که اولین بار در سال ۲۰۰۴ توسط دو دانشمند روس تبار در دانشگاه منچستر تولید شد. گرافین یک ورقه از جنس کربن با ضخامتی به اندازه یک اتم است، با این حال سخت تر از الماس، سبک، شفاف و منعطف نیز هست.محققین معتقدند که گرافین می تواند آینده انقلابی دستگاه های دیجیتال را رقم زده و در نهایت جایگزین سیلیکون شود.

یکی از دست اندر کاران نوکیا می گوید: «ما هم اکنون مشغول کار بر روی نمایشگرها و سطوح منعطف، خمش پذیر و شفاف هستیم که در آینده می توانند جزئی از تلفن ها، تبلت ها، تلویزیون ها و سلول های خورشیدی باشند. سامسونگ در این زمینه واقعاً پیشرفت کرده ولی ما هم در نوکیا کارهای فوق العاده ای انجام داده ایم.»او می گوید گرافین مکمل و ارتقا دهنده کیفیت OLED ها خواهد بود زیرا به لحاظ تئوریک، حتی باتری یک تلفن منعطف را نیز می توان از این متریال ساخت.

به نظر می رسد در آینده، تلفن های ما نه فقط هوشمند، بلکه منعطف نیز خواهند بود.دیدگاه شما درباره تلفن های منعطف چیست؟ آیا چنین پیشرفتی را کاربردی می دانید؟ 

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب: تلفن هوشمند, تکنولوژی,نمایشگرها,تراشه ها,جنس کربن ,نمایشگرهای منعطف,OLED,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

ساخت بافت سه بعدی مغز در آزمایشگاه 

مهندسان با استفاده از روش های میکروساخت که در صنعت نیمه هادی ها کاربرد دارد بافت سه بعدی از مغز را در آزمایشگاه ساخته اند.به گزارش علم پرس به نقل از مهر، محققان دانشگاه فناوری ماساچوست ( MIT) و دانشکده پزشکی هاروارد می گویند با این روش سازه های بافتی تولید کرده اند که بسیار شبیه ترکیب سلولی موجود در مغز زنده است.این پژوهش به دانشمندان کمک می کند چگونگی شکل گیری ارتباط نورون ها با یکدیگر را مطالعه کرده و چگونگی واکنش سلول های یک بیمار به داروهای مختلف را پیش بینی کنند.اوتکان دیمیرچی از محققان این پروژه می گوید: فکر می کنیم با چنین پژوهشی در عرصه عصب زیست شناسی، می توان مسیرها و زمینه های مختلفی را بررسی کنیم.“اد بویدن” یکی دیگر از این محققان نیز گفت: اگرچه دانشمندان موفقیت هایی را در رشد بافت های مصنوعی مانند کبد و کلیه داشته اند اما در مسیر تولید بافت مغز چالش های منحصر به فردی پیش رو دارند.به گفته وی یکی از این چالش ها ناهمگنی فضایی باورنکردنی در مغز است. در بافت مغز انواع بسیار مختلفی سلول وجود دارد که ارتباطات پیچیده ای با هم دارند.این پژوهشگران در بافتهای مهندسی شده خود، مخلوطی از سلول های مغزی گرفته شده از موش ها را درون ورقه های هیدروژل قرار دادند و سپس این ورقه ها را به صورت لایه ای چیدند.سپس در شیوه ای مشابه تلفیق مدارها در نیمه هادی ها، این لایه های ژلی با پوشش های نوری پلاستیکی با شکل های مختلف پوشاندند. از این رو توانستند میزان قرار گرفتن ژل را در معرض نور کنترل کنند؛ از این رو شکل سه بعدی چند لایه از سازه بافتی قابل کنترل شد.از آنجا که این بافت حاوی مجموعه متنوعی از سلول های مغزی است می توان از آنها برای مطالعه چگونگی شکل گیری ارتباطات سلولی استفاده کرد.

 

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:میکروساخت, نیمه هادی ها,مغز ,ورقه های هیدروژل,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

تاثیر روغن زیتون بر پوست‌ و ‌مو 

روغن زیتون مخلوطی از اسیداولئیک، اسیدلینولئیک و اسید پالمیتیک است. همچنین دارای فسفر و کلسیم فراوان بوده و سرشار از ویتامین E است.علاوه براین، به دلیل داشتن پلی‌فنول‌ها از آسیب‌های پوستی که ممکن است در مواجهه با نور خورشید ایجاد شود نیز جلوگیری می‌کند.مواد آنتی‌اکسیدان بخصوص ویتامین E موجود در روغن زیتون از ایجاد رادیکال‌های آزاد و فرآیند اکسیداسیون در سلول‌های پوستی و ایجاد سرطان‌های پوست جلوگیری و کمک می‌کند سلول‌های پوست انعطاف‌‌پذیری خود را حفظ کنند و عوارض پیری دیرتر ظاهر شود.یکی از کاربردهای روغن زیتون به منظور سلامت و تقویت موی سر، ماساژدادن سر با آن است. ماساژ و استفاده از مواد موثر روی پوست سر نه‌تنها رشد مو را تسریع می‌کند، بلکه از مو محافظت و نگهداری کرده و از ریزش غیرمعمول مو می‌کاهد.به این منظور می‌توانید مقداری روغن زیتون (مقدار آن بستگی به حجم موی شما دارد) را گرم کنید سپس آن را روی کف دستتان بریزید و موهایتان را با آن ماساژ دهید.اگر پوست سر شما خشک است، پوست سرتان را هم با روغن زیتون ماساژ دهید، اما اگر موها و پوست سرتان چرب است سعی کنید روغن زیتون را طوری به موهایتان بزنید که از پوست سر و ریشه موهایتان فاصله داشته باشد.آنقدر ادامه دهید تا همه موهایتان کاملا با روغن زیتون پوشیده شود. در ادامه موهایتان را با یک کلاه پلاستیکی بپوشانید و حدود ۳۰دقیقه در همین حالت استراحت کنید تا روغن زیتون کاملا جذب موهایتان شود و در انتها با شامپو موهایتان را خوب بشویید.‌از روغن زیتون به عنوان تقویت‌کننده مژه‌ها و ابرو نیز می‌توانید استفاده کنید. هنگام خواب مقدار کمی روغن زیتون را به آرامی به ابرو، گوشه چشم‌ها، پلک‌ها و زیر چشم‌ها بمالید. دقت کنید روغن وارد چشم نشود.

استفاده از این روغن بعد از اصلاح ابرو نیز باعث تسکین التهاب ناشی از اصلاح می‌شود.برای پاک‌کردن آرایش هم می‌توان از روغن زیتون استفاده کرد. یک گوش پاک‌کن بردارید و مقداری روغن زیتون به آن آغشته کنید و اطراف چشمتان را با آن پاک کنید. ‌‌همچنین شما می‌توانید از روغن زیتون برای براق شدن ناخن‌ها نیز استفاده کنید. روغن زیتون پوست اطراف ناخن و بستر ناخن‌های شما را مرطوب و نرم می‌کند.

علم پرس

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:روغن زیتون ,براق شدن ناخن‌ها,تسکین التهاب ,تقویت کننده,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 تصویر متحرک: مهربان ترین برادر دنیا!

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:مهربانترین برادر دنیا,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 ... 162 163 164 165 166 ... 233 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , scientific.alborz.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com