جندی شاپور (البرز)

علمی فرهنگی

نوروز آریایی به تمام هموطنان گرامی مبارک باشه.

رساند باد صبا مژدهٔ بهار امروز   ز توبه، توبه نمودم هزار بار امروز
هوا بساط زمرّد فکند در صحرا   بیا که وقت نشاط است و روز کار امروز
سحاب بر سر اطفالِ بوستان بارد   به جای قطره همی دُرِّ شاهوار امروز
رسد به گوش دل این مژده‌ام ز هاتف غیب   که گشت شیر خداوند، شهریار امروز

قاآنی

بهار آریایی مبارک بادا

ز کوی یار می‌آید نسیم باد نوروزی   از این باد ار مدد خواهی چراغ دل برافروزی
چو گل گر خرده‌ای داری خدا را صرف عشرت کن   که قارون را غلطها داد سودای زراندوزی
ز جام گل دگر بلبل چنان مست می‌لعلست   که زد بر چرخ فیروزه صفیر تخت فیروزی
به صحرا رو که از دامن غبار غم بیفشانی   به گلزار آی کز بلبل غزل گفتن بیاموزی

حافظ شیرازی

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:سال 92,عیدتان مبارک,سال نو مبارک,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

تصاویری از مسابقات شتر مرغ سواری  سالیانه در آریزونا.جندی شاپور البرز

تصاویری از مسابقات شتر مرغ سواری  سالیانه در آریزونا.جندی شاپور البرز

تصاویری از مسابقات شتر مرغ سواری  سالیانه در آریزونا.جندی شاپور البرز

تصاویری از مسابقات شتر مرغ سواری  سالیانه در آریزونا.جندی شاپور البرز

تصاویری از مسابقات شتر مرغ سواری  سالیانه در آریزونا.جندی شاپور البرز

رویترز.Arizona March 10, 2013

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:شترمرغ سواری,تصاویر شتر مرغ سواری,آریزونا,ورزش,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

سالگرد نبرد قرن :محمد علی کلی و فریزر.جندی شاپور البرز

نبرد غولهای سنگین وزن بوکس جهان محمد علی کلی و جو فریزر در سال 1971

سالگرد نبرد قرن :محمد علی کلی و فریزر.جندی شاپور البرز

محمد علی کلی در حال تمرین برای این مسابقه

سالگرد نبرد قرن :محمد علی کلی و فریزر.جندی شاپور البرز

محمد علی در حال طعنه زدن به فریزر در محل تمرینات فریزر(فلادلفیا)

سالگرد نبرد قرن :محمد علی کلی و فریزر.جندی شاپور البرز

محمد علی کلی در حال یک مبارزه شوخی آمیز با یکفرد ناشناس در پارکینگ یک مغازه مواد غذایی در ساحل میامی 1971

سالگرد نبرد قرن :محمد علی کلی و فریزر.جندی شاپور البرز

محمد علی ساحل میامی 1971

سالگرد نبرد قرن :محمد علی کلی و فریزر.جندی شاپور البرز

صحنه ای از مبارزه بزرگ آنها در میدان مدیسون در 8 مارچ 1971

Time & Life Pictures/Getty Images

جندی شاپور البرز اسفند 91

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:محمد علی کلی,مبارزه قرن,بوکس,ورزش,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

مرگ هزاران ماهی در تالابی در ریودو ژانیرو(برزیل).جندی شاپور البرز

مرگ هزاران ماهی در تالاب  Rodrigo de Freitas در ریودوژانیرو بعد از افت شدید سطح اکسیژن در این تالاب بدلیل آلودگی.بیش از 65 تن ماهی مرده از این تالاب جمع آوری گردید.(میزبان المپیک 2016)

مرگ هزاران ماهی در تالابی در ریودو ژانیرو(برزیل).جندی شاپور البرز

مرگ هزاران ماهی در تالابی در ریودو ژانیرو(برزیل).جندی شاپور البرز

مرگ هزاران ماهی در تالابی در ریودو ژانیرو(برزیل).جندی شاپور البرز

جندی شاپور البرز .اسفند 91

March 13, 2013. Photo By RICARDO MORAES / REUTERS

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:مرگ ماهیان,برزیل,تالاب,محیط زیست ,آلودگی,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

کره زمين تا به امروز خانه و کاشانه موجودات بسياری بوده که در گذشته های دور می زيستند و بعضی در اعماق قرون و هزاره ها و برخی در دوران معاصر و همين تازگی ها، برای هميشه از صحنه روزگار محو شدند.

دايناسورها، ماموت ها، پرنده ای به نام دودو، کرگدن پشمالو و اين اواخر کبوتر مهاجر آمريکايی همه و همه به سرنوشتی مشابه دچار شدند و امروز جز سنگواره، مشتی استخوان، پيکره های بازسازی شده و در بهترين حالت «نمونه تاکسيدرمی» يا لاشه يخ زده، نشانی از اين جانوران برجای نمانده است.

با اين همه، مجله نشنال جئوگرافيک در گزارشی جديد از پروژه ای مشترک ميان گروهی از دانشمندان روسی و کره جنوبی برای احيای اين حيوانات خبر داده است. پروژه ای که در صورت اجرايی شدن باری ديگر ماموت ها و دودوها و ديگر گونه های منقرض شده را به جمع ساکنان زمين خواهد افزود.هنريک پوينار، متخصص علم ژنتيک تکاملی مولکولی و انسان شناس زيست شناختی در مرکز «دی ان ای باستانی» دانشگاه مک مستر در اُنتاريو در گفت و گو با مجله «نشنال جئوگرافيک» می گويد: «انسان های ۳۵۰۰۰ سال پيش در فرانسه تصوير ماموت ها را بر روی ديوار غارها نقاشی می کردند، امری که نشان می دهد ما چنين تاريخچه کهنی با اين حيوانات داشته ايم.»انسان های ۳۵۰۰۰ سال پيش در فرانسه تصوير ماموت ها را بر روی ديوار غارها نقاشی می کردند، امری که نشان می دهد ما چنين تاريخچه کهنی با اين حيوانات داشته ايم

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:سنگواره,ماموت و کرگدن پشمالو,دايناسورها,ژنتیک,کرگدن های پشمالو,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

عوارض مصرف مواد قندی بر سلامت انسان، بسیاری از دانشمندان را به فکر یافتن موادی جایگزین انداخته است.با این که چند​ ماده مصنوعی جایگزین تاکنون تولید و به بازار عرضه شده‌ است، اما هر یک از آنها عوارض جانبی زیادی را با خود به همراه می‌آورد.در این میان، بهره‌گیری از یک گیاه بومی آمریکای جنوبی، توجه بسیاری از تولیدکنندگان عمده مواد غذایی را به خود جلب کرده است.این گیاه «استویا» (Stevia) نام دارد و در فارسی «برگ عسلی» خوانده می‌شود. ماده گرفته شده از این گیاه ضمن این که می‌تواند به صورت مستقیم به عنوان شیرین‌کننده در تولید محصولات غذایی مورد استفاده قرار گیرد، در بسیاری از کشورها به عنوان مکمل رژیمی در اختیار عموم قرار می‌گیرد.مدتی است​ پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال کشور، پژوهشی را در زمینه این گیاه و روش‌های ازدیاد مدرن آن انجام داده است.

به همین دلیل گفت‌وگویی با مهندس سحر بهلولی زنجانی، یکی از پژوهشگران این پژوهشکده انجام دادیم تا بیشتر در مورد این گیاه بدانیم.

این شیرینی لذت‌بخش از این برگ‌های سبز استخراج شده است؟

بله! گیاه استویا یکی از گیاهانی است که در دهه‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته زیرا در برگ‌های این گیاه، ماده شیرین‌کننده‌ای وجود دارد که «استویوساید» (Stevioside) نامیده می‌شود و حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ برابر شیرین‌تر از ساکاروز (قند معمولی) است. در کل، استویا حاوی ۷۰ درصد استویاساید و ۳۰ درصد ربواپوساید (R-A) است. عصاره خالص شده برگ استویا دارای نام‌های متفاوتی از قبیل استویا، استویوساید (یا استویوسایدها)، شکر استویا (یا پودر) یا استویول گلیکوساید است.

از طرف دیگر، ماده استویوساید، کالری‌زا نیست. یعنی این ماده شیرین‌کننده می‌تواند توسط افرادی که می‌خواهند کاهش وزن داشته باشند، مورد استفاده قرار گیرد. تحقیقات ثابت کرده این ماده شیرین‌کننده سبب افزایش فشار خون نیز نمی‌شود.

​ بیماران دیابتی که همیشه با خوردن شیرینی مشکل دارند چطور؟

با توجه به این که این ماده جذب سیستم گوارشی نمی‌شود، برای بیماران دیابتی بسیار مفید خواهد بود و به همین دلیل در حال حاضر بیشترین استفاده از این ماده برای بیماران دیابتی است و محصولات شیرینی که با استفاده از این ماده تولید می‌شود، هیچ مشکلی برای بیماران دیابتی ایجاد نمی‌کند. البته پیش از آشنایی با این ماده، از قندهای مصنوعی نظیر آسپارتا، ساخارین و سیکلامات استفاده می‌شد. این قندهای مصنوعی یک سری عوارض عصبی و کلیوی برای بیماران به دنبال داشت. در هر صورت تحقیقات نشان می‌دهد استویوساید گرفته شده از گیاه استویا این مشکلات را ندارد؛ چون از بدن دفع می‌شود و به همین دلیل سبب بروز مشکلی نمی‌شود.

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی چه کارهایی در زمینه این گیاه انجام داده است؟

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، روش تکثیر این گیاه را به روش مدرن مورد تحقیق و بررسی قرار داد و موفق شد «پروتکل ریز ازدیادی» این گیاه را به دست بیاورد.

روش مدرن؟ مگر روش سنتی چه اشکالی داشت؟

درصد بسیار پایینی از بذرهای گیاه استویا جوانه زنی می‌کنند، بعلاوه تکثیر از طریق بذر، امکان تولید جمعیت‌های همسان را فراهم نکرده و موجب تغییرات زیادی از جمله در میزان شیرینی برگ‌ها می‌شود. تکثیر رویشی گیاه نیز به دلیل نیاز به شرایط ویژه و تعداد اندک گیاهان تولید شده از یک گیاه، دارای محدودیت است. بنابراین کشت بافت تنها راه جایگزین برای تکثیر سریع و انبوه گیاهچه‌های همسان از نظر ژنتیک و خارج از فصل گیاه استویاست که ما هم روی همان موضوع کار کردیم. تمامی گیاهان کشت شده در سطح مزارع در ایران به طور مستقیم یا غیرمستقیم با روش کشت بافت تکثیر شده‌اند.

کدام مناطق ایران برای کاشت این گیاه مناسب است؟

با توجه به این که گیاه بومی پاراگوئه است، اقلیم و شرایط آب و هوایی زادگاه این گیاه شبیه مناطق شمالی ایران است. با توجه به منابع علمی موجود و نیز تجربیات خود ما در این تحقیق به این نتیجه رسیدیم که برای کاشت این گیاه در فضای باز، مناطق شمالی ایران می‌توانند نتایج خیلی خوبی داشته باشند و این گیاه بدون مشکل کشت شود. اما در کشور ما این محصول فعلا در اصفهان و در گلخانه کشت می‌شود. یعنی اگر کسی بخواهد این گیاه را در جایی غیر از شمال کشور پرورش دهد، حتما باید به صورت گلخانه‌ای اقدام به این کار کند. مزیت کشت این گیاه در استان‌های شمالی مثل مازندران، گیلان و برخی مناطق استان گلستان این است که نیازی به هزینه راه‌اندازی گلخانه یا هزینه نگهداری از آن نخواهد بود.

چقدر می‌شود انتظار ثروتمند شدن از راه کشت این گیاه را داشت؟

با توجه به این که مراحل کاشت، داشت و برداشت این گیاه چندان سخت نیست. گیاه استویا گیاهی علفی است که کاشت و نیز داشت و برداشت آن ساده است. همچنین در هر هکتار از اراضی زیر کشت استویا می‌توان حدود شصت تن برگ سبز یا شش تن برگ خشک برداشت کرد. همچنین هر گرم برگ خشک نیز حدود ۱۰۵ میلی گرم ماده استویوساید خواهد داشت. با یک حساب سرانگشتی می‌توان دید که تولید این گیاه صرفه اقتصادی دارد، البته به شرط این که تولیدکننده بازار اصلی این گیاه را پیدا کند.

بازار اصلی این گیاه کجاست؟

کشورهای آمریکایی، اروپایی و همچنین کشورهای جنوب شرق آسیا در حال حاضر از این گیاه در صنایع غذایی و بهداشتی خود استفاده می‌کنند. از جمله این صنایع می‌توان به صنایع شیرینی‌پزی، آشپزی، نوشابه‌سازی، تولید آبمیوه، کلوچه، آدامس، دهان‌شویه‌ها، خمیر دندان، آبنبات و بستنی اشاره کرد.

در کشور ما نیز در اصفهان از استویوساید به عنوان شیرین‌کننده در تولید محصولاتی که بومی ایران است، نظیر گز و سوهان استفاده می‌شود.

همه اینها درست اما چگونه می‌توان استویوساید را از برگ خشک این گیاه زیبا جدا کرد؟

در اغلب موارد، فرآوری معمولی برای استخراج استویول گلیکوزید (که استویوساید نیز جزو این دسته از مواد است) از برگ‌ها در بر گیرنده مراحل زیر است: (الف) خیساندن برگ‌ها در آب گرم یا داغ برای حل شدن گلیکوزیدها (به صورت دسته‌ای)؛ (ب) تصفیه و از صافی گذراندن مایع حاصله (اغلب پس از افزودن عامل رسوب)؛ (پ) تغلیظ توسط تبخیر در خلاء؛ (ت) تبادل رزینی برای جدا کردن گلیکوساید از بخش‌های دارای R-A بالا و پایین؛ (ث) خالص‌سازی از طریق تبادل یونی در برخی موارد و (ج) تبخیر و خشک کردن یا در مواقعی کریستالیزاسیون برای تولید پودر و بلور استویا.

جندی شاپور البرز.گیاهSTEVIA

آیا امکان استفاده غیرصنعتی و خانگی از برگ خشک استویا یا استویوساید وجود دارد؟

بله، البته به صورت بسیار محدود. البته چند سالی است که مکمل‌های غذایی ساخته شده از مواد ستخراج شده از استویا در کشورهای آمریکای شمالی و نیز اتحادیه اروپا در داروخانه‌های عرضه شده است. این مکمل‌ها به شکل قرص و نیز شربت هستند.

جندی شاپور البرز.گیاه STEVIA

آیا در حال حاضر کارخانه استخراج استویوساید در ایران وجود دارد؟

خیر. متاسفانه در حال حاضر تجهیزات مورد نیاز برای استخراج صنعتی این ماده در ایران وجود ندارد و نیاز به سرمایه‌گذاری در این بخش کاملا محسوس است. در کل، با توجه به این که در حال حاضر کشور ما یکی از واردکنندگان ماده استوزاید است، حمایت از پرورش و تولید گیاه استویا و استحصال استوساید می‌تواند ضمن جلوگیری از خروج ارز، سبب اشتغال‌آفرینی و بهره‌گیری کارآمدتر از زمین‌های کشاورزی شده و با تامین نیاز صنایع غذایی داخلی، حتی فرصت صادرات آن به کشورهای دیگر را نیز فراهم آورد.

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی,قندهای مصنوعی,گیاه استویا,شیرین کننده,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

Lazarv Palanzany

افسانه نیست، واقعیت دارد؛ موجودی که می‌تواند در سخت‌ترین شرایط آب و هوایی زمین و حتی در شرایط خلأ در فضا زنده بماند، دمای صفر مطلق تا ۳۰۰ درجه فارنهایت را تحمل کرده و سال‌ها بدون آب زندگی کند، براحتی در برابر حرارت و تابش شدید مقاومت کرده و حتی از پرتوهای‌کشنده گاما و ایکس هم جان سالم به در ببرد. اینها همه بخشی از ساده‌ترین شرح حالی است که می‌توان برای جانوری به نام تنبل اشاره کرد.این جانداران که به خرس آبی نیز مشهور هستند، نخستین بار دو قرن پیش سال ۱۷۷۳ توسط یوهان آگوس ابریم هوزه – یک جانورشناس آلمانی – کشف شدند، به گفته دانشمندان این جانوران بسیار عجیب و دارای ساختار استثنایی و مورفولوژی متفاوتی هستند که بسیار به یک خرس مینیاتوری کوچک شباهت دارند. چند سال بعد یک جانور شناس ایتالیایی به نام «لازارو پالانزانی» حرکات لاک پشتی آنها را توصیف و نام آنها را کندرو گذاشت.به گفته محققان، این جانداران بسیار کوچک بوده و اندازه آنها کمتر از یک میلی‌متر محاسبه شده است. از دیدگاه تکاملی این نرم‌تنان با حشرات و سخت پوستان شباهت‌هایی دارند.آنها موجوداتی آبزی و دارای زندگی دریایی هستند و در عین حال می‌توانند در زیستگاه‌های زمینی مانند خاک یا خزه زندگی کنند. ​به گفته دانشمندان، آنها قادر به خشک شدن و از دست دادن ۹۷ درصد از آب بدن خود هستند و می‌توانند در این شرایط برای چند سال به خواب بروند و دوباره زندگی خود را شروع کنند.این مکانیسم بیولوژیکی توانسته این جاندار را رکورددار ماندن در شرایط سخت و طاقت‌فرسا کند. کندروها، نخستین جانداران شناخته شده‌ای هستند که در فضا زنده مانده‌اند.برخی بر این باورند شاید احتمال آمدن این جانداران از فضا یا سیارات دیگر قابل بررسی باشد اما برخی دیگر از دانشمندان این را یک داستان خیالی می‌دانند و نمی‌خواهند راجع به داستان آمدن آنها از جایی خارج از کره زمین بیندیشند، در واقع آنها این جانداران را با منشأ دریایی جایی که بسیاری از گونه‌های دیگر از این جانداران زندگی می‌کنند، می‌شناسند.تحقیقات روی این جاندار توانسته دیدگاه جدید و جذابی را در بحث چگونگی روند از دست دادن آب مولکول‌های بدن به دانشمندان ارائه کند.محققان بر این باورند شناسایی این فرآیند می‌تواند برای حفاظت از مواد غذایی، تولید واکسن و انتقال DNA مورد استفاده قرار گیرد. بر اساس این تحقیقات علمی در حقیقت این جاندار با اهدای زندگی خود می‌تواند برای نجات انسان‌ها، توسعه و حفظ بهداشت جهانی موجی موثر و شگفت‌انگیز را به جریان بیندازد.

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:جان سخت‌ترین موجود زنده,دمای صفر مطلق ,پرتوهای‌کشنده گاما و ایکس,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

Solomon Islands

در 6 فوریه 2013زلزله ای 8 ریشتری جزایر سلیمان در اقیانوس آرام را لرزاند.این زلزله باعث ایجاد تسونامی با بلندی امواج 5 فوتی(1.5متری)گردید.این امواج باعث خرابی بیش از 100 خانه در سواحل غربی سانتا کروز گردید.100 ها تن از مردم به تپه های اطراف گریختند .در این حادثه 4 نفر کشته شدند.جزایر سلیمان بیش از 200 جزیره است که جمعیتی در حدود 550,000نفر را شامل می گردد.این جزایر بخشی از حلقه آتشی (قوسی عظیم از آتشفشان ها)که در اطراف اقیانوس آرام قرار گرفته است.با توجه به بررسی مرکز زلزله شناسی آمریکا کانون این زلزله 50 مایلی (81کیلومتری)غرب شهر lataبوده است .این زلزله در عمق 17 مایلی (28کیلومتری)زیر سطح رخ داده است.

 

 

 

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب: جزایر سلیمان,زلزله ای 8 ریشتری ,اقیانوس آرام, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

آدرس: هامرفست، نروژ
وضعیت: درحال پیشرفت

کارفرما: شهرداری هامرفست و شورای نمایندگی شهر

هامرفست، نروژ .جندی شاپور البرز

مساحت مکان:5000متر مربع

بنا:9000متر مربع

با یک پهنه 300 متری در روبروی دریا

/arctic_culture_centre_alabfeb08_1.jpg

/arctic_culture_centre_alabfeb08_5.jpg

h/arctic_culture_centre_alabfeb08_4.jpg

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:معماری نوین,معماری,طراحی ساختمان,هنر معماری,مرکز فرهنگی,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 ... 128 129 130 131 132 ... 233 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , scientific.alborz.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com