|
![](http://www.iranatlas.info/regional%20prehistoric/hajifiruz%20teppe/images/hajfiruz.gif)
اين تپه در شرق دره سولدوز در 2 كيلومتري تپه حسنلو قرار دارد. اين تپه در حفاري هاي مختلفي كه داشته به 16دوره تاريخي تقسيم شده است كه از پيش از تاريخ تا پس از اسلام ادامه دارد. در اين تپه بقاياي 18ساختمان نمايان شد كه به هزاره هشتم پ م تعلق دارند و مستقل از هم بنا شده اند. نقشه آنها مربع شكل است. ديوارهايي عظيم در جهت شمالي جنوبي قرار دارند. ورودي خانه ها عمدتا از سمت شرق يعني خلاف جهت وزش باد در منطقه است. در شرق بعضي واحدها انبارهاي بدون سقفي قرار دارد. خانه ها با يك ديوار به دو قسمت مساوي تقسيم ميشدند.يكي نشيمن و ديگري براي كارهاي روزمره و آشپزخانه كه اجساد كودكان را در اين محل خاك ميكردند.سفالهاي دوره حاجي فيروز دست ساز و داراي شاموت گياهي هستند. تنوع ظروف سفالي اين منطقه بسيار زياد است. همچنين آثار گوناگون سنگي،گلي،استخواني و صدفي در اين منطقه كشف شده است.همچنين آثاري از حصير و سبد بر روي ديوارها كشف شده است. اجساد را در كف اتاقها دفن ميكردند. در برخي موارد از استودان استفاده شده بود كه استخوانهاي چند نفر در آنها قرار داشت. افراد به صورت جمع شده طوري دفن ميشدند كه سر آنها رو به شمال باشد.اين جهت شمالي جنوبي در استودانها نيز رعايت ميشد.نمونه هايي هم از استخوانهاي سوخته آدم در محل پيدا شده است و اين احتمال وجود دارد كه اجساد را ميسوزاندند
ماخذ : ايران در پيش از تاريخ اثر دكتر ص م شهميرزادي.اطلس ایران.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:تپه حاجی فیروز, تپه حسنلو,ظروف سفالي ,سفالهاي دوره حاجي فيروز,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://www.artsrn.ualberta.ca/ukraina/images/header/16.gif)
«اگر باران به کوهستان نبارد
به سالی دجله گردد خشک رودی»
بسیاری از جوانان دههی چهل و پنجاه این بیت از سعدی را حداقل به قدر انجام یک تکلیف درسی، به خاطر دارند، اين كه آيا هنوز هم این گونه ابیات در کتاب های درسی هست یا نه نمي دانم! اگرچه فرقی هم نمیکند مگر چند نفر از ما که خواندیم و از بر کردیم، فهمیدیم و به کار بستیم که حالا مهم باشد دیگران هم خوانده اند یا نه؟ادبیات و فرهنگ هم مثل هر موجودیت دیگر حیات خود را مدیون و مرهون پدیده ها و امیدهای نو و تازه است و گر نه طراوت خود را در اندک زمانی از دست می دهد و خشک و استخوانی می شود. از اینرو درست در همان حال که جامعه جهاني در حال بهره مند شدن از شاهکارهای استادان و برجستگان ادبی و فرهنگی كهن ماست ما خود فرسنگ ها از دريايي كه در كوزه داريم دور افتادهايم و تشنه لب گرد خويش حيران و سرگردانيم.چرا سال هاست كسي به فكر نوآمدگان و جوانان نيست، چرا كسي ديگر بذري نمي كارد، آبي به رودخانه نميآورد، ابري بر اين دشت تشنه فرا نمي خواند؟ مگر نه اين كه اگر چنين نشود سيحون و کارون خروشان فرهنگ کشور به سال و سالیانی اندک، خشک رودی چون امروزِ زاینده رود خواهد شد.چه ميكنند سازمان ها و وزارتخانه ها و نهادهای مهم فرهنگی هنری كشور، كه وظيفه اصلي و سازماني شان تربیت، پشتیبانی و معرفی جوانان اهل هنر، ادبیات و فرهنگ است، تا در مسيري سالم و بي دغدغه برويند و ببالند و فردا و فرداهاي اين سرزمين ديرپا و ديرزاد را روشن نگاه دارند؟فرهنگ كه روز و روزگاري درخشان ترين جواهر در گنجينه دولت و ملت ما بود امروز آن قدر از زبان، باور و رفتارمان غايب شده كه تنها لفظي مستعمل و گسيخته از آن در قاب كهنه خاطرات باقي مانده؛ راستي را وقتي سرآمدان دولتي از مفهوم گسترده «فرهنگ» كه روزگاري در چشم جهان همه هويت ايراني را از ادبيات و هنر و روابط اجتماعي و حتي اقتصاد و علم و سياست و خوراك و پوشاك ونوشاك همه و همه را در بر مي گرفت تنها به لفظي عاميانه اكتفا مي كنند و وقتي فداكارانه! كاري فرهنگي ميكنند منظورشان كاري است كه به آموزش و پرورش ربط دارد! و اين حد اكثر درك و دريافتشان از فرهنگ است، آيا جاي دريغ و فرياد و هشدار ندارد كه از درياي فرهنگ ايراني جز ناله خشكرودي باقي نمانده است ؟ تا كي مي توان از جيب ديروز و ديروزهاي دور خورد و نگاه پرسشگر جوان و جهان امروز را تنها و تنها به افتخارات ديرينه اين سرزمين ارجاع داد؟اگر نبود غيرت برخی چهرهها و مراکز و موسسات عموماً غير دولتي که شعله ای افروخته در درون دارند و می دانند در غیبت جوانان و نوآمدگان ممکن است هرآینه در حیاتِ چراغ فرهنگ و هنر و ادبیات این سرزمین وقفه ای عميق رخ دهد، همین اندازه از زندگاني فرهنگ و هنر هم به مخاطره مي افتاد. اين غيرتمندان، هشدار سعدی بزرگ را به گوش جان شنيده اند و آینه دار ذوق و شوق نوقلمان و نواندیشان شده اند.این گروه، گاه در هيئت اديبي جدا افتاده از كرسي درس و گاه در شكل جمعي به جان آمده از غفلت دولتمندان و گاه در خيمه گاه محقر مجموعه اي فرهنگي، اميدوار به تغيير نادرستي ها، هر یک به قدر بضاعت خود دامنی از کوه موانع موجود بر سر راه این فرهنگمردان تازه آمده را برداشتهاند و چراغ اميد را در طوفان بيرحم روزگار روشن نگاه داشته اند.اگر اين شعله ها فرو مرد چه؟ يونان را به ياد بياوريم: همان سرزمين فلسفه و ادبيات و ... مبادا كه سرانجام فرهنگ و ادبيات و هنر ما به روزگار فرهنگ و ادبيات و هنر يونان دچار آيد و چونان موجودي تاريخي تنها آرايشگر موزه ها و برآورنده آه از نهاد فرزندان فردا شود! از اين منظر دريغ است ايران، كه يونان شود!
منبع :وبگاه الف
سيد ضياء الدين شفيعي، 19 خرداد 92
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:دريغ است ايران كه يونان شود,ادب و فرهنگ,سرزمين فلسفه و ادبيات,فرهنگ و ادبيات و هنر ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTIhIvhDk_eLo1KGUlMGTcItvgvUDEm_ygMtr0S3g7XHMeY6Pw6iA)
پژوهشگران علوم پزشکی عنوان کردند که نتایج تحقیقات نشان داده است افراد سیگاری که به طور منظم و مداوم ورزش می کنند، در ترک سیگار موفق ترند.
![](http://sobreespana.ru/wp-content/uploads/2010/02/smoker_1.jpg)
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، محققین می گویند این بررسی ها حاکی از این بود که احتمال ترک سیگار در سیگاری هایی که ورزش می کنند، نسبت به آنهایی که ورزش نمی کنند ۲ برابر است.متخصصان معتقدند که ترک سیگار موجب افزایش سطح استرس می شود و از آنجایی که ورزش نقش مهمی در کاهش استرس دارد، می تواند یک عامل کمکی موثر برای افرادی باشد که در حال ترک سیگار هستند.
![](http://www.cityhealthclub.com/wp-content/uploads/2012/04/WhyExercise.jpg)
ورزش های مناسب برای این افراد عبارتند از: دو، دوچرخه سواری، شنا، تنیس و حتی پیاده روی. به این افراد توصیه می شود حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ورزش، ۳ تا ۵ بار در هفته داشته باشند.افراد سیگاری که به عوارض تنفسی یا قلبی- عروقی مبتلا هستند، لازم است قبل از شروع برنامه ورزشی حتما با پزشک مشورت کنند.
ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب: افراد سیگاری ,ترک سیگار,استرس,ورزش,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://www.techblis.com/wp-content/uploads/2012/12/Tips-On-How-To-Charge-Mobile-Phone-Without-Charger.jpg)
تعدادی از افراد به شارژ هر روزه تلفن خود اعتقاد جدی دارند و دیگران اصرار دارند که شارژ تلفنشان باید به طور کامل خالی شود تا آن را شارژ کنند، اما به هر صورت کاربران تلفنها هیچ کاری برای تمام شدن عمر باطریهای تلفنهای هوشمند خود انجام نمی دهند.اکنون کارشناسان نظر قطعی خود را در این رابطه صادر کردند، اگر می خواهید عمر باطری تلفنها و گجتهایتان طولانی تر شوند، آن را هر روز شارژ نکنید.اریک لیمر به عنوان یکی از علاقمندان به عرصه فناوری که تحقیقاتی در این زمینه انجام داده مدعی شد که شارژ کامل برای تلفنها وضعیت مطلوبی نیست، در حقیقت وی استدلال می کند که باید تلفن را پیش از رسیدن به شارژ 100 درصد از برق جدا کرد.
![](http://www.machsources.com/productimages/5601/mobile-phone-battery-chargers.jpg)
وی گفت: در اکثر اوقات داشتن شارژ کامل و خالی کردن کامل شارژ هیچ کمکی به عمر باطری نمی کند بلکه به باطری صدمه هم وارد می کند.ارقام یکی از سایتهای جامع اطلاع رسانی درباره باطری که "دانشگاه باطری" نام دارد نشان می دهد که تلفنها باید شارژ بالای 50 درصد و پایین 100 درصد داشته باشد تا عمر باطری طولانی تر شود، اما یک راهکار هوشمندانه این است که باید ماهی یکبار شرایطی را فراهم کرد که شارژ تلفن به طور کامل خالی شود.لیمر یادآور شد که کاربران باید شارژ تلفن خود را در صورت امکان بالای 50 درصد نگاه دارند اما رها کردن تلفن در برق پس از شارژ موجب فرسایش باطری می شود.به طوری کلی سطح بهینه شارژ بین 40 تا 80 درصد است.وی همچنین این باورهای کلیشه ای که گفته می شود تلفن جدید را برای 72 ساعت در شارژ نگاه دارید و سپس از آن استفاده کنید را به سخره گرفت و گفت شاید این باور برای آن است که تلفن یادش بماند شارژ کامل داشتن چه حسی دارد!شاید این روش برای تلفنهایی که دارای باطریهای نیکلی هستند موثر بودند اما برای باطریهای لیتیوم- یون که در تلفنهای جدید استفاده می شوند بی تأثیر هستند.
منبع :جام علمی
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:عمر باطری تلفن همراه,شارژ تلفن ,شارژ باطری,فرسایش باطری,باطریهای نیکلی,باطریهای لیتیوم- یون ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1391/12/14/285945_412.jpg)
آقای شریعتمداری
این مطلب عینا از وبگاه الف درج گردیده است:
جناب آقاي شريعتمداري سرمقاله شما با عنوان «خوابي كه فتنهگران براي رئيسجمهور منتخب ديدهاند» موجب نوشتن اين چند سطر گرديد. البته به نظر میرسد مقاله جنابعالی بيشتر نمايانگر خوابي باشد كه شما براي ايشان ديدهايد! شما نوشتهايد: «تشكر رئيسجمهور منتخب از آقاي خاتمي با توجه به نقش ويرانگري كه وي در فتنه ۸۸ داشته است به اين نگراني دامن ميزند كه مبادا دكتر روحاني از خطري كه سران فتنه ۸۸ ميتواند براي دولت ايشان پديد آورند غفلت كند.» البته نگراني شما بجاست. چرا كه چهار سال تلاش جهت حذف يك جريان سياسي بيثمر مانده است. از شما كه خود را مريد امام راحل و رهبری ميدانيد بايد سئوال كرد: اين رفتار حذفي با دهها فرموده امام راحل كه وحدت كلمه را رمز بقا و پيروزي انقلاب ميدانستند، چه تناسبي دارد؟ وحدت كلمه با كساني كه مثل خود ما فكر ميكنند كه معني ندارد. درحالی که رهبر هوشیار انقلاب مخالفان نظام جمهوری اسلامی را به مشارکت دعوت میکنند و سران فتنه را بیگانگان میشمارند این طرد و نفی ریشه در کجا دارد؟به همان معيار كه حمايت از آشوبطلبان و فتنه گران سال ۸۸ زشت و محکوم است، تلاش براي حذف يك جناح سياسي از صحنه رقابت با ابزار تهمت و افترا و سخنان اثبات نشده نيز فتنه است. قرار دادن دو جناح كه بايد به مثابه دو حزب قوي و دو بال عمل نمايند در مقابل يكديگر و پاشيدن تخم كينه بين ايشان و تبديل نمودن صحنه رقابت سياسي به صحنه جنگ و جدال و اهانت، هم فتنه است.اكثريت مردم بصير و زمان شناس در انتخابات اخير راي به انزواي كساني دادند كه ميخواستند با انگ زدن، چهره رقيب سياسي را ملكوك و او را از صحنه حذف كنند. آقاي شريعتمداري! برخی از شخصیتهایی که شما متهمشان می کنید، جزء سرمايههاي اين انقلاب هستند. مردم به حفظ سرمايههايشان راي دادند. البته این سخن نگارنده به معنای تأیید کامل این شخصیتها نیست بلکه انتقادات بسیاری هم وجود دارد. چنانکه بر شخصیتهای جناح مقابلشان هم وجود دارد.حذف منتقدين با شعار فتنهگر، ضد ولايت و ضد انقلاب در چهار سال اخير به غرور و يكهتازي اصولگرايان و پرغلط شدن كارنامه دولت انجاميد. از گذشته عبرت بگيريم و ورود منتقدين به قوه مجريه را خوشآمد بگوييم و حرمت ايشان را پاس داريم.كينه توزي صحنه سياسي آرام و منطقي فعلي را به صحنه جنگ خياباني سوق ميدهد و بعيد نيست كساني كه در روش قانونمند انتخابات منزوي شدهاند، بخواهند صحنه بازي را عوض نمايند. تهديد آن آقاي غوغاسالار به تظاهرات خياباني در راستاي خط مشي امثال شماست.بگذاريد بعد از این توفیق بزرگ ملی که رهبری آن را به حق حماسه سیاسی نامیدند و در زماني كه تحريمهاي كمرشكن و ظالمانه استکبار آرامش اقتصادي جامعه را مختل نموده است. مردم از هر سليقه سياسي با برادري و هم افزايي به حل مشكلات كمك نمايند و حماسه اقتصادی محقق شود نه آنكه با نوشتن مطالب توهين آميز شيريني انتخابات را به كام ملت تلخ و صحنه جنگ سياسي را پيش روي ايشان بياوريد.
در آخر پيشنهاد ميشود يك شماره حساب اعلام شود جهت كمك به سفر شما به دور دنيا! تا هم قدري مردم بياسايند و هم شما دنيا ديدهتر شويد. باشد كه تحمل و شرحصدرتان افزون گردد.
حجتالاسلام محمدحسن حائري شيرازي، 12 تیر 92
لینک نوشتار:
http://www.alef.ir/vdcgnq9qnak9y74.rpra.html?191855 ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:آقاي شريعتمداري,آقاي خاتمي ,سران فتنه ,اكثريت مردم ,صحنه سياسي,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://www.personal.psu.edu/afr3/blogs/SIOW/HIV%20virus.jpg)
در آمریکا دو بیمار مبتلا به آچ-آی-وی، به دلیل این که پیوند مغز استخوان توانسته این ویروس را از بدنشان پاک کند، دیگر دارو مصرف نمی کنند. البته بعضی از پزشکان هشدار داده اند که برای اطمینان از اثر بخش بودن این درمان، خیلی زود است. قبلا هم یک بیمار دیگر مبتلا به ایدز، از پیوند مغز استخوان جواب گرفته، اما آن بار، مغز استخوان از کسی گرفته شده بوده که بدنش در مقابل ویروس اچ آی وی، مقاوم بود.
bbc news ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:پیوند مغز استخوان , درمان ایدز ,آچ-آی-وی,دارو,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
صفحه قبل 1 ... 99 100 101 102 103 ... 233 صفحه بعد
|