|
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، رادیو بین المللی فرانسه اعلام کرد، یک جمجمه، انقلاب کوچکی در عرصه علمی استرالیا به وجود آورد. مسئله بر سر سن این جمجمه است. به گفته استوارت فالون مدیر آزمایشگاه تعیین تاریخ، با کربن 14 در دانشگاه ملی استرالیا، این جمجمه که نام آن را از روی شهر نزدیک به محل کشف آن، تاری گذاشته اند، متعلق به مردی سفید پوست است که حدود سال 1650 به دنیا آمده است، و به احتمال بسیار قوی (چهار به پنج) در بین سالهای 1660 و 1700 درگذشته است.اگر این نتایج، تأیید شود، تاری پیش از دوره کاپیتان کوک، زندگی می کرده است؛ کاپیتان کوک، کاشف معروف انگلیسی است که تاکنون به عنوان اولین اروپایی شناخته میشود که در سال 1770، قدم بر ساحل شرقی استرالیا گذاشته است.با این کشف، سوالات بسیاری در ذهن مورخان، باستانشناسان و انسان شناسان استرالیایی شکل گرفته است، از جمله اینکه آیا، تاری تنها به استرالیا آمده بود؟
![Shutterstock[www.shutterstock.com]](http://cdn.24.co.za/files/Cms/General/d/2321/38bf5f1817b94d7094c50022883ee767.jpg)
یا اینکه آیا او مستعمره کوچکی در این بخش از استرالیا ایجاد کرده بود؟ و اگر جواب مثبت است شرایط و اوضاع آن زمان چگونه بوده است.اما با وجود این، در این ماجرا، نکات مبهمی هم وجود دارد. ابتدا اینکه احتمال یک به پنج، وجود دارد که تاری در بین سالهای 1780 و 1790، به دنیا آمده باشد و در بین سالهای 1805 تا 1810، مرده باشد. بنابراین پس از ورود جیمز کوک به سیدنی بوده است. چرا که کلاژن استخوان جمجمه و مینای یکی از دندانها نتیجه یکسانی را نمی دهد.عامل دیگری که ممکن است، نظریه زندگی تاری پیش از ورود جیمز کوک به ساحل شرقی استرالیا را تضعیف کند، مکانی است که این جمجمه کشف شده است، محل کشف این جمجمه در 300 کیلومتری شمال سیدنی بوده است. که از سواحل شمالی و غربی استرالیا که بر اساس منطق جغرافیایی، مناطق ورود دریانوردان اروپایی بوده اند، بسیار دور است.
![australia skull](http://www.globalpost.com/sites/default/files/imagecache/gp3_small_article/photos/2013-july/169732539.jpg)
در سواحل غربی و شمالی استرالیا، بوده است، که نشانه های باستانی از تعاملات میان بومیان استرالیا و بازرگانان هلندی، پرتغالی، جاوهای و چینی در اوایل قرن هفدهم، یافت شده است.تنها سناریوی ملموس، درباره سرنوشت تاری توسط باستانشناس انگلیسی-استرالیایی، به نام آدام فورد بیان می شود که می گوید، این جمجمهای صاف و زیباست، که دست نخورده مانده و تقریباً همه دندانهایش را هم دارد. امری که نشان میدهد، احتمالاً تاری همه مدت زیر خاک نبوده است، و احتمالاً به دلیل کنجکاویهای قرن نوزدهم در حفاظی قرار داشته است.در آن زمان جمع آوری و تهیه کلکسیونی از جمجمه و اسکلت، حتی در استرالیا هم مد بوده است. این باستان شناس این گونه نتیجه میگیرد، که تاری در استرالیا نمرده است، زمانی که تاری وارد قاره استرالیا شده، جمجمهای در چمدان یک کلکسیونر ثروتمند بوده است. که در این صورت مسئله سن تاری دیگر اهمیتی نخواهد داشت. اما باید توجه داشت که در این مرحله هیچ یقینی وجود ندارد. و این موضوع همچنان به صورت رمز و راز باقی میماند.تاری در انتظار بازگویی همه تاریخ خود، به عنوان میراث ملی اعلام شد. او باز هم از زیر دست دانشمندان متعددی عبور خواهد کرد. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:جمجمه ای که تاریخ استرالیا را تغییر داد,جمجمه,کاپیتان کوک,کشف استرالیا,تاری ,بومیان استرالیا,مردی سفید پوست,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
Common name: Carambola, Starfruit, Five-finger Botanical name: Averrhoa carambola Family: Oxalidaceae Origin: Southeast Asia
![](http://www.tropicalfloridagardens.com/wp-content/uploads/2011/06/starfruit2.jpg)
این گونه گیاهی نوعی درخت کوچک بوته ای است.میوه آن معمولادر سالاد ها و نوشیدنی ها و چاشنی شیرین تازه خورده می شود.این درخت بومی جنوب شرق آسیا (اندونزی،هند وسری لانکا)است.همچنینمی توان درخت آن را در سراسر آسیای جنوب شرقی،مالزی،اقیانوس آرام جنوبی یافت همچنین درمناطق استوایی سایر نقاط جهان مانند ترینیداد،گویان،برزیل،جنوب فلوریدا در آمریکا کشت می گردد.بدلیل مقطع ستاره ای شکل آن به میوه ی ستاره ای نیز مشهور است.
![](http://www.infoescola.com/wp-content/uploads/2010/04/carambola2.jpg)
برخی ادعا میکنند که از کشور سری لانکا سرچشمه گرفته است ولی در هر صورت رهبری جهانی تولید و صادرات آن در دست کشور مالزی می باشد.در حال حاضر در مورد آفات و عوامل بیماریزا هنوز رتبه بندی نگردیده است و صادرات آن بر طبق قوانین مندرج در FDA / USDA انجام می گیرد.این گیاه از مالزی به آمریکا وارد شده و در حال حاضر تولید آن در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری آمریکا مانند فلوریدا ،پورتوریکو و هاوایی افزایش چشمگیری داشته است.این میوه غنی از آنتی اکسیدان ها و ویتامین C، قند، سدیم است. میوه ستاره ای یک منبع قوی از آنتی اکسیدان اولیه و ثانویه است. بهترین زمان مصرف آن زمانی است که در حالت سایه ،نور به رنگ سبز زرد در می آید.این میوه کاملا خوراکی است و پوست آن حالت مومی دارد.طعم آن شیرین و آبدار است و می توان گفت که بیان طعم آن دشوار است زیرا طعمی بین گریپ فرویت،پاپایا،پرتقال و یا نارنج دارد.دمای زیر صفر باعث کشتن این گیاه می شود.
تصویری از گل درخت میوه ستاره ای
بقیه تصاویر در ادامه نوشتار
جندی شاپور البرز.تیر 92
http://www.ferreiradasilva.pt ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:میوه های ناشناخته برای ایرانیان,کارامبولا, میوهی ستارهای,آنتی اکسیدان ها,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://ceasefiremagazine.co.uk/wp-content/uploads/DSCN4827.jpg)
دستنوشته های مورفی، نخستین رمان ساموئل بکت در حراجی ساتبی به مبلغ ۹۶۲ هزار و ۵۰۰ پوند فروخته شد.خریدار این دستنوشته ها دانشگاه ردینگ است که قصد دارد آن را به مجموعه اش که حاوی بیش از ۵۰۰ دستنوشته و چرکنویس است اضافه کند. این مجموعه شامل شش دفترچه یادداشت و پر از طرح و خط خطی و نوشته هایی است که مجموعا چرکنویس اولین کار عمده این نویسنده به شمار می رود.پیت کسل، سخنگوی دانشگاه به بی بی سی گفت که هزینه این مجموعه از طریق فروش برخی دیگر از اموال دانشگاه تامین خواهد شد.پرفسور جیمز نولسون از دانشگاه ردینگ که مبلغ نهایی را از سوی دانشگاه در حراج پیشنهاد داد، گفت که این حراجی مهمترین "حراج دستنوشته" در چند دهه گذشته است.
![](http://arttattler.com/Images/Europe/France/Paris/Centre%20Pompidou/Beckett/Beckett-Young.jpg)
او گفت که دستنوشته های بکت بیش از پنجاه سال در دست مالکان خصوصی بوده است.دکتر گابریل هیتون، متخصص امور دستنوشته ها در حراجی ساتبی، می گوید که این دفترچه ها دریچه منحصربه فردی را رو به ذهن بکت می گشاید.دستنوشته این رمان که در ابتدا "ساشا مورفی" نام داشت، حاوی طرح هایی از چارلی چاپلین و جیمز جویس و مقداری خط خطی و ویرایش است.دکتر هیتون گفت: "ما شمردیم و دیدیم که جمله اول رمان، به هشت شکل مختلف نوشته شده است"این رمان که نخستین بار در سال ۱۹۳۸ منتشر شد، داستان مورفی و آرزویش برای فاصله گرفتن از زندگی است.دکتر هیتون می گوید که این دستنوشته ها برای نخستین بار نشان می دهد که بکت موضوعات عمده ای نظیر "تمایل به خاتمه دادن به هرگونه تماس انسانی" را که در سراسر آثارش تکرار می شود، می کاود.او می گوید که این نوشته ها اصلاحات و ویرایش های نویسنده را در روند "تلاش برای شروع کردن کتاب" نشان می دهد.سال گذشته نخستین چاپ مورفی که در سال ۱۹۳۸ منتشر شده، به مبلغ ۱۲ هزار پوند به فروش رفت.این دستنوشته ها که به دوست و همکار بکت، برایان کافی، سپرده شده بود، در سال های دهه ۱۹۶۰ به یک کلکسیونر شخصی فروخته شد و پس از آن ورثه او، آنها را فروختند.
bbc news ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:دستنوشته های مورفی,ساموئل بکت,رمان ,حراجی ساتبی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://www.checkdent.com/dental-blog/wp-content/uploads/2012/01/teeth-cleaning-300x300.jpg)
آیا تاکنون با خود فکر کردهاید که دندانپزشک شما چیزهایی را به شما هرگز نگفته است؟ خوب، حقیقت این است که یک دندانپزشک ممکن است اطلاعات خاصی را در مورد شما به تعویق بیندازد.به گزارشسلامت نیوزبه نقل از فارس ؛ شما زمانی که وقت دندانپزشکی دارید، درباره دندانپزشک خود چه فکری میکنید؟ این رایج و معمولی است که یک دندانپزشک به ما در مورد راههایی برای حفظ بهداشت و دهان و مراقبت مناسب از دندانها و لثهها توصیه کند.با این حال دندانپزشک شما گاهی بعضی از چیزهایی که شما نیاز دارید را به شما نمیگوید.قبل از مراجعه به دندانپزشکی به شما توصیه میشود که لیستی از سوالات خود را که مایل هستید بپرسید، تهیه کنید.
![teeth whitening](http://drperrone.com/blog/wp-content/uploads/2012/06/contouring-300x300.jpg)
چیزهایی که دندانپزشکتان به شما نمیگوید:
1.تنفس از طریق دهان می تواند به مشکلات بهداشت دهان و دندان منجر شوداین موضوع را اکثر دندانپزشکان به شما نمیگویند به دلیل اینکه یک مشکل بسیار مشترک است که آنها آن را به سختی جدی میگیرند، با این حال، حقیقت این است که شما میتوانید این مسئله را ترک کنید.
2.فلوراید زیاد میتواند به دندانهای شما صدمه بزنداین عمل برای دندانپزشکان رایج است که مکملهای فلوراید را برای دندانهای قویتر و سالم تجویز میکنند.با این حال، حقیقت این است که مقدار بیش از حد فلوراید میتواند آسیب بیشتری را به دندانهای شما برساند و دندانهای شما با این ماده به دندانهای ضعیف تبدیل شده و مینای دندان شما با این روش از بین میرود.
![Teeth Whitening](http://drperrone.com/blog/wp-content/uploads/2012/06/84a0b_cosmetic_teeth_whitening_104-300x200.jpg)
سلامت نیوز
بقیه در ادامه نوشتار ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:دندانپزشک,حفظ بهداشت و دهان,دندانها و لثهها,دندانپزشکان ,فلوراید,مسواک زدن,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://www.zendegisalem.com/wp-content/uploads/2013/07/13343054491.jpg)
در جامعه شهری و صنعتی امروز سبک تغذیه انسانها دستخوش تغییرات اساسی شده است.به گزارش زندگی سالم به نقل از همشهری ؛ امروزه فست فودها و انواع ماءالشعیرها و نوشیدنیها با طعمها و مزههای متفاوت، جایگزین غذاهای محلی و نوشیدنیهای سنتی شده است و گاه انسانها آنقدر در مصرف برخی از غذاها و نوشیدنیهای مدرن افراط میکنند که غذا و نوشیدنی که میتواند مایه حیات انسان باشد، مخل حیات میشود. ۲ نفر از کارشناسان طب سنتی در گفتوگو با همشهری نسبت به مصرف افراطی ماءالشعیرها و نوشیدنیهایی که از گیاه رازک در ساخت آنها استفاده شده است هشدار میدهند.دکتر مهدی فهیمی، مدیر یک مؤسسه بینالمللی طب ایرانی – اسلامی در اینباره به همشهری گفت: گیاه رازک موجود در انواع نوشیدنیهای میوهای و ماءالشعیرها میتواند خطرات جبران ناپذیری برای افراد بهدنبال داشته باشد.این کارشناس طب ایرانی – اسلامی افزود: استفاده از گیاه رازک چه بهطور مستقیم و چه غیرمستقیم که امروزه در انواع ماءالشعیرها و نوشیدنیهای میوهای وجود دارد برای مصرف زنان باردار، زنان شیرده و کودکان زیر ۲ سال خطرناک است و باید این قبیل افراد ا ز مصرف آن جدا خودداری کنند.
![](http://www.dairyriver.com/wordpress/wp-content/uploads/2013/04/365_Humulus_lupulus-1.jpg)
دکترفهیمی تصریح کرد:مصرف انواع نوشیدنیهای میوهای و ماءالشعیرها که در آنها از گیاه رازک استفاده شده است میتواند عوارض دیگری هم برای سایر مصرفکنندگان این قبیل نوشیدنیها بهدنبال داشته باشد که ازجمله این عوارض میتوان به عارضه بلوغ زودرس در دختران، تأخیر بلوغ جنسی در پسران، ناتوانیهای جنسی برای مردان، افزایش توهمات جنسی در زنان و عارضه چاقی در هر دو گروه زن و مرد یاد کرد.او با بیان اینکه امروزه بحث بلوغ زودرس به یکی از معضلات خانوادهها تبدیل شده است گفت: اگر از نظر علت شناسی به بحث بلوغ زود رس نگریسته شود باید گفت که مصرف انواع غذاهایی که در آنها حجم زیادی هورمون یافت میشود و علاوه بر آن، وجود گیاه رازک در انواع نوشیدنیها و ماءالشعیرها میتواند بلوغ زودرس را در دختران بهدنبال داشته باشد.این کارشناس طب سنتی افزود:اگر پسران حجم زیادی از نوشیدنیهایی را که در آنها گیاه رازک وجود دارد مصرف کنند، بلوغ جنسی آنها به تأخیر میافتد وحتی میتواند باعث عقیمی شود.دکترفهیمی اظهار داشت: اگر بعد از نوشیدن انواع ماءالشعیرها و نوشیدنیهایی که در آنها رازک وجود دارد، فرد دچار خارش بدن و یا اسهال شد این به آن معناست که آستانه تحمل بدن برای این گیاه به اوج خود رسیده و بهطور قطع و یقین باید مصرف این قبیل نوشیدنیها و ماءالشعیرها قطع شود.او گفت: ممکن است شرکتهای سازنده انواع نوشیدنیها و ماءالشعیرهایی که در آنها رازک وجود دارد اعلام کنند که میزان رازک موجود درانواع ماءالشعیرها کم است اما این نکته را باید دانست که چون افراد حداقل ۲ تا ۳ لیوان از این نوشیدنیها را مصرف میکنند بنابراین خیلی سریع دوز مجاز تبدیل به دوز غیرمجاز میشود به همین دلیل توصیه میشود که شرکتهای سازنده انواع ماءالشعیرها و نوشیدنیهایی که در آنها از گیاه رازک استفاده میشود، بهدنبال جایگزین مناسب تری غیراز گیاه رازک باشند که برای مردم عارضه بهدنبال نداشته باشد.به گفته دکتر فهیمی، گیاه رازک یا رزک که با نامهای گل خمل و کلیمور نیز شنیده میشود از خانواده شاه دانه است که در آن موادی مانندآسپارتین، کولین، هومولون و لوپولون وجود دارد. این گیاه در مراحل اول دارای خواص مفیدی مانند افزایش ادرار و تعریق است اما در مراحل بعدی میتواند نقش مخدر و آرام بخشی را هم ایجاد کند.درج عبارت HOPS نشانه وجود رازک در نوشیدنی است.یک کارشناس طب سنتی دیگرنیز نسبت به آشامیدن افراطی انواع ماءالشعیرها و نوشیدنیهایی که حاوی گیاه رازک است هشدار داد. دکتر حمیدرضا خوشنژاد نیز به همشهری گفت: گرچه گیاه رازک همانند سایر گیاهان دارویی دارای خواص مفیدی است اما استفاده از این گیاه در انواع نوشیدنیها و ماءالشعیرها خطراتی را برای مصرفکنندگان به همراه دارد.دکتر خوش نژاد افزود: گیاه رازک گیاهی است با مزاج سرد که در ایجاد آرامش و رفع تنش، اضطراب و استرس کارایی دارد. علاوه براین، این گیاه اثرات ضددردی دارد اما درعین حال از دیدگاه طب سنتی گیاهان دارویی میتوانند آسیبرسان نیز باشند. او اظهار داشت: بهدلیل آنکه مصرف زیاد رازک احتمال ناباروری را در مردان و زنان به همراه خواهد داشت بنابراین توصیه میشود که افراد از آشامیدن افراطی نوشابهها و ماءالشعیرهایی که در آنها رازک وجود دارد، پرهیز کنند. این کارشناس طب سنتی افزود:مصرف زیاد رازک همچنین میتواند ناتوانی و یا کاهش میل جنسی را در مردان ایجاد کند. علاوه بر این، بهدلیل اثرات مداخلهگرانه هورمونی که در ۲ ماده مؤثر در رازک به نامهای هومولون و لوپولون وجود دارد، این گیاه اثرات مداخله گرانه هورمونی در زنان ایجاد میکند.دکتر خوش نژاد گفت:از آنجا که مصرف افراطی گیاه رازک یا آشامیدن نوشیدنیها و ماءالشعیرهایی که حاوی رازک است میتواند اثرات مفید دارویی را از بین برده و یا کاهش دهد بنابراین، بهتر است که خانمها در دوران حاملگی بهویژه زنانی که حاملگیهای پرخطر دارند و همچنین زنانی که هورمون یائسگی دریافت میکنند و علاوه بر آن، زنانی که به سرطان سینه مبتلا هستند در آشامیدن نوشیدنیها و ماءالشعیرهای حاوی رازک احتیاط کنند. از سوی دیگر، رازک با داروهای آرام بخش نیز تداخل دارد به حدی که میتواند اثرات داروهای آرامبخش را در افراد افزایش دهد.این کارشناس طب سنتی به مردم توصیه کرد که از مصرف افراطی انواع نوشیدنیها و ماءالشعیرهایی که در آنها از گیاه رازک استفاده میشود جدا خودداری کنند. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:ماءالشعیر, نوشیدنیها,طب سنتی,نوشیدنیهای میوهای,رازک,HOPS ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![2009_03_18-Dishwasher02.jpg](http://i-cdn.apartmenttherapy.com/uimages/kitchen/2009_03_18-Dishwasher02.jpg)
نتایج یک آزمایش جدید نشان داده است که بیش از 60 درصد ماشینهای ظرفشویی، محل مناسبی برای رشد قارچهای بیماریزا هستند.به گزارش ایسنا، پزشکان معتقدند که محیط گرم و مرطوب داخل ماشینهای ظرفشویی فضای مطلوب و ایدهآلی برای رشد انواع قارچهایی است که برای سلامت بدن مضر هستند.
![siemens-party-dishwasher.jpg](http://www.appliancist.com/siemens-party-dishwasher.jpg)
در مطالعهای که اخیرا در چندین کشور مختلف بر روی وضعیت بهداشت آشپزخانهها انجام گرفت، آشکار شد که 62 درصد این ماشینها محلی مناسب برای رشد قارچها هستند و تماس با آنها میتواند به بروز بیماریهای ریوی و عفونتهای پوستی منجر شود.همچنین برخی از این گونههای قارچی به طور خاص مستعد رشد در ماشینهای ظرفشویی هستند و در محیطهای شور هم پرورش مییابند.پزشکان هشدار دادند: افرادی که از داروهای آنتیبیوتیک استفاده میکنند و نیز مبتلایان به بیماری دیابت یا نقص سیستم ایمنی بدن، بیشتر در معرض ابتلا به عفونتهای پوستی و ریوی ناشی از این قارچها هستند.به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه دیلیمیل، علاوه بر این به کاربران این وسیله توصیه میشود که ماهی یک بار بخشهای داخلی ماشین ظرفشویی را بیرون آورده و آنها را با آب گرم شستوشو دهند. همچنین میتوان با ترکیبی از سرکه و آب گرم فضای داخلی ماشینهای ظرفشویی را ضدعفونی کرد. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:ماشینهای ظرفشویی,قارچهای بیماریزا,محیط گرم و مرطوب,عفونتهای پوستی و ریوی,ترکیبی از سرکه و آب,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
یک ماده هیبریدی نانولوله-گرافن که توسط محققان دانشگاه رایس ساخته شده است؛ ممکن است بهترین ماده رابط الکترودی برای بسیاری از کاربردهای الکترونیکی و ذخیره انرژی باشد.یک ماده هیبریدی نانولوله-گرافن که توسط محققان دانشگاه رایس ساخته شده است؛ ممکن است بهترین ماده رابط الکترودی برای بسیاری از کاربردهای الکترونیکی و ذخیره انرژی باشد. اینگروه به رهبری جیمز تور بصورت موفقیتآمیزی جنگلهایی از نانولولههای کربنی رشدداده که به سرعت از صفحههای گرافن با طولهای حیرتآور بیش از 120 میکرون، بیرون میآیند.در این ماده هیبریدی، گرافن دوبعدی با نانولولهها ترکیب شده و یک ساختار سهبعدی یکپارچه ایجاد شده است. پیوندهای بین آنها کوالانسی است که بدین معنی است که اتمهای کربن مجاور الکترونهای خود را در یک پیکربندی بسیار پایدار به اشتراک میگذارند. این نانولولهها فقط روی صفحه گرافن نمینشینند، بلکه جزئی از آن میشوند.تور گفت: «تعداد زیادی از محققان سعی کردهاند که نانولولهها را به یک الکترود فلزی متصل کنند، ولی این کار هرگز به خوبی انجام نشده است. زیرا آنها با یک مانع الکترونیکی کوچک در فصلمشترک برخورد میکنند. با رشد گرافن روی فلز (در این حالت مس) و سپس رشد نانولولهها از این گرافن، تماس الکتریکی بین نانولولهها و الکترود فلزی اهمی میشود، این بدین معنی است که الکترونها هیچ مقاومتی احساس نمیکنند زیرا این ماده هیبریدی یکپارچه است.»تور اضافه کرد: «این ماده هیبریدی به ما یک سطح ویژه بسیار بزرگ، بیش از 2000 متر مربع بر هر گرم از این ماده، میدهد. دلیل طبیعت هیبریدی این ماده حلقههای هفتعضوی در انتقال از گرافن به نانولوله است؛ ساختاری که بطور تئوری برای چنین مادهای پیشبینی شده بود و اکنون با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی با دقت زیرنانومتری تایید شده است.»
حلقههای هفتاتمی(قرمز رنگ) در محل اتصال نانولولهها و گرافن(انتقال از گرافن به نانولوله).
روبرت هاوج، یکی از این محققان، با استفاده از سوسپانسیونی از ورقههای غنی از کاتالیست، راهی برای ساخت فرشهای بسیار فشردهای از نانولولهها روی یک بستر کربنی در یک کوره کشف کرد. این کاتالیست، موقعی که گرم میشود، نانولولههایی از بستر شروع به رشد کرده و مانند آسمانخراشها به سمت بالا حرکت میکنند. این گروه در کار جدید خود، یک odako ویژه رشد داد که کاتالیست آهن و بافر اکسید آلومینیوم را روی لایهای از گرافن رشد داده شده بصورت جداگانه روی یک بستر مسی، باقی نگهداشته بود. مس باقیمانده بعنوان یک جمعکننده جریان عالی برای هیبریدهای سهبعدی عمل میکرد که در عرض چند دقیقه با طولهای قابل کنترل بیش از 120 میکرون رشد مییافتند.تصاویر میکروسکوپ الکترونی، نانولولههای کربنی یک، دو و سه جدارهای را نشان میدادند که روی گرافن رشد کرده بودند. همچنین اندازهگیریهای الکتریکی نشان دادند که در محل اتصال نانولولهها و گرافن هیچ مقاومتی در برابر جریان الکتریکی وجود ندارد.این محققان جزئیات نتایج کار تحقیقاتی خود را در مجلهی Nature Communications منتشر کردهاند.
Iran Nanotechnology Initiative Council
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:ماده هیبریدی نانولوله-گرافن,گرافن دوبعدی ,نانولولهها,میکروسکوپ الکترونی ,سوسپانسیون, هیبریدهای سهبعدی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
ويژگيهاي توصيفي و زمين شناسي
نام سافیر از کلمه یونانی sapphires به معنی آبی مشتق شده اما آنها می توانند سیاه، بنفش، ازغوانی، آبی تیره، آبی روشن، سبز، زرد یا نارنجی باشند. رنگهای آبی آن به دلیل حضور تیتانیوم و آهن و رنگ قرمز آن به خاطر وجود کروم است. بلور سافیر در سیستم تریگونال متبلور می شود و شکل گیری آنها به محل و تنوعشان وابسته است. برای مثال سافیرهای سریلانکا دو هرمی متبلور می شوند. سافیرها شکستگیهای صدفی دارند اما رخ واقعی ندارند و دارای درخشندگی شیشه ای هستند.
ياقوت كبود در عقايد ملل جهان
بر اساس فرضیه ای رایج، یاقوت کبود هنگامی به وجود آمد که ده فرمان بر روی لوحها نوشته شدند. پیشینیان معتقد بودند که یاقوت کبود به همراه خود نیروهای ویژه ای دارد و دارنده آن می تواند آینده را پیشگویی کند. پرنس چارلز حلقه ای مزین به این سنگ را در مراسم نامزدی به پرنسس دیانا هدیه کرده بود. از دیرباز یاقوت کبود نشانه فرزانگی و دانایی بوده است.
پراكندگي جهاني
سافیرهای برمه ای کیفیت بسیار عالی دارند. سنگها در بین ماسه های زرد و سخت یافت می شوند. رنگ در تعیین خاستگاه بسیار مهم است. سافیرهای آبی در سنگهای پگماتیتی کشمیر و در سنگریزه های دره های رودخانه ای وجود دارند. سافیرهای سریلانکایی آبی کمرنگ، بنفش، زرد، سفید، سبز و صورتی می باشد. سافیرهای نارنجی-صورتی پادپاراسکا نامیده می شوند. کرندومهای زرد، سبز و آبی در کوئیزلند و استرالیا ديده می شوند. سافیرهای استرالیایی اغلب آبی کمرنگ و نوعی از آنها زرد مایل به سبز جذابی هستند. دیگر مکانها عبارتند از: برزیل، برمه، کنیا، مالاوی، تانزانیا، تایلند، زیمباوه.
![](http://www.topazery.com/graphics/rg2036-4.jpg)
![](http://www.gsi.ir/Templates/Senobar/General/Images/fa/blue/Logo.jpg)
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:sapphires ,یاقوت کبود,شکستگیهای صدفی,فرزانگی و دانایی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQX_z0BnT_RE_dqyOnO2HGeG--pqrrBgFXW7-EzpM2wUWJuYSuOpw)
از بالاي بلنديهاي نارينقلعه شهر ميبد دورنگ است، رنگ خشت و رنگ درخت. از اين بالا، از چهار زاويه شهر زير پايمان است. كهندژ نارينقلعه بر تپهاي به بلنداي ٢٥ متر در ميان شهر ميبد است. كنار يك ميدان و ماشينها و چراغهاي سبز و قرمز. دژي كه درونش خود شهري است مربوط به ٦ هزار سال پيش از ميلاد حالا درست درميان شهر خودنمايي ميكند. گرچه بافت سنتي و خشتي ميبد با آن چندان ناهمگون نيست اما انبوه خودروهاي پارك كرده در زمين كنار آن زياد با اين دژ كهن همخوان نيست. اگر چند اسب و گاري بود گمان ميكردي به هزاران سال پيش رفتهاي.
![](http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTIxVsKpq4_IaGmk85-EC0bPf-P4MafCftQaFdgCW1cwdnz8UDY)
بيرون دژ، پيش از ورود، گروهي كه درحال بازسازي بخشهايي از دژ هستند خشت ميسازند خشتهايي از همان خاك ميبد به رنگ خانههاي ميبد، به رنگ دژ، تا با آنها بخشهايي از دژ را بازسازي كنند. دژي پنج اشكوبه(: طبقه) كه دورتادور آن راهي مارپيچ براي گذر گردشگران دارد تا خود را به بالاي آن برسانند. در ميانههاي اين گذرگاه سوراخها، گنجهها، راهروها و اتاقهاي گوناگوني هست كه چون بسيار كهن هستند چندان نميتوان درون آنها رفت اما ديدنشان ذهن را به هزاران سال پيش ميبرد. از درگاه ورودي دژ تا بالاترين جاي آن پانزده دقيقه بيشتر زمان نميبرد اما به بالاي آن كه رسيدي ديگر نميخواهي به اين زودي برگردي. چشمانداز بيمانند آن، شهر ميبد را با همهي جزيياتش زيرپايت ميگذارد. شكوه نارين قلعه تازه، رخ مينمايد. اما تاريخ درباره آن، چه ميگويد، بر تابلوي ورودي اين دژ از سوي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان يزد آمده است: «اين بنا كه در زبان عامه به آن «نارين قلعه» گفته ميشود، يكي از باارزشترين بناهاي تاريخي پيش از اسلام به شمار ميآيد. پيشينهي اين سازه تا بدانجاست كه ارزشي استورهاي يافته و بناي دژ را به سليمان نبي نسبت دادهاند. اين عمارت خشتي، كهنترين بناي خشتي استان يزد است كه پيشينهي آن بر پايهي تازهترين كاوشهاي باستانشناسي به واپسين سالهاي هزارهي ٤ تا ميانهي هزارهي ٦ پيش از ميلاد (دوره ايلامي) ميرسد و البته دژي كه امروز ميبينيم تودهاي است خشتي از لايههاي معماري در دورانهاي گوناگون ساخت و ساز. اما بارزترين بخشهاي دژ كه واپسين بخش هاي افزوده شده به دژ هستند ازآن سدهي ٨ مهي(:قمري) است و همزمان با فرمانروايي آلمظفر و پادشاهي امير مبارزالدين محمد است. كهندژ نارينقلعه بر بالاي تپهاي به بلنداي ٢٥ متر و مشرف بر شهر ميبد ساخته شده است. اين دژ گويا ارگ حاكمنشين شهر بوده و حاكميت سياسي بخش گستردهاي را بردوش داشته است. اين دژ بر روي زميني بيضيشكل به گسترهي ٤ هكتار ساخته شده است. همهي بنا از خشت و گل و در پنج اشكوب ساخته شده است. و در اوج آن شاهنشين قرار دارد. اين دژ در ميان پنج حصار است و در بيرون واپسين حصار، خندقي بزرگ دورتادور آن را فراگرفته است. اين خندق جز در بخش جنوبي در ديگر بخشها تا اندازهاي گسترده است كه در آن هنگام همچون ميداني مناسب براي كارهاي گوناگون مانند گردهمايي، تمرين نظامي، اردوها و يا كاربردهايي چون بارانداز و ... استفاده ميشده است. ارتباطات دژ با بيرون از راه ٥ دربند انجام ميشده است كه امروز دربندهاي سوم، چهارم و پنجم برجايماندهاست. كهنترين بخش دژ جاهايي است كه در دل زمين كنده شده است و در گويش محلي به آن «بوكن» گفته ميشود. برخي سندها گواه بر نظام پيچيدهي رفت وآمد زيرزميني و ارتباط پنهاني در اين دژ است كه دهانهي شماري از اين راهروها در جايجاي دژ پيداست. نارينقلعه از آن دست بناهايي است كه باوجود گزندهاي بيشمار در درازاي تاريخ همچنان پابرجا مانده است. دژي رازآلود كه پيدا كردن رازهاي آن كار آساني نيست.
amordadnews
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:نارينقلعه ,ميبد,دژ كهن , كهندژ نارينقلعه,سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
صفحه قبل 1 ... 96 97 98 99 100 ... 233 صفحه بعد
|