|
کار سخت در زمین های کشاورزی و مزرعه های بزرگ، انگیزه ای برای استفاده از ابزار و ماشین در این بخش است. این فناوری هر روز وارد عرصه جدیدی می شود.
پژوهشگران در کالیفرنیا روبات جدیدی ساخته اند که امیدوارند روشهای معمول کشاورزی را اساسا متحول کند. روباتی به نام «لتوس بات» یا روبات کاهو که می تواند یک مزرعه را با سرعتی برابر با بیست کارگر وجین کند. این تنها بخشی از توانایی های این نوع روبات است که در زمینهای کشاورزی بکار می رود که محصولاتشان مستقیما به بازار مصرف و نه به کارخانه های تولید مواد غذایی ارسال می شود.
کارشناس اجرایی ارشد کارخانه سازنده این فناوری در کالیفرنیا می گوید: «با این تکنولوژی می توانیم به هر گیاه با دقت بیشتر نگاه کنیم و آنرا بارور کنیم، کود شیمیایی را در بوته یا گیاه مشخصی که می خواهیم استفاده کنیم. علفهای هرز و آفات را بدون پاشیدن سم روی همه گیاهان، از بین ببریم، اطلاعات جمع آوری کنیم. امکانات آن نا محدود است، هر کاری برای افزایش محصول و بازدهی.»
استفاده از روبات در کشاورزی امر تازه ای نیست،اما این دستگاه از فناوری جدیدی استفاده می کند. این روبات با استفاده از حسگرهای پیشرفته، کامپیوتر، الگوریتم و سخت افزار های روباتی برای کاربرد در محصولات بسیار لطیف کشاورزی ساخته شده اند. بعلاوه دارای سیستم جهت یابی ماهواره ای و ارتباط بین شبکه ها هم هستند.
«لتوس بات» یا کاهو روبات، با استفاده از دوربین های ویدیویی و نرم افزارهای تصویربرداری، تشخیص می دهد کدام بوته کاهو باید کنده شده و کدامیک باید با استفاده از بارور کننده و تقویت کننده های خاک تغذیه شوند. با اینحال استفاده از دستگاه و ابزار های مکانیزه معمولا به معنی جایگزین کردن انسان است. از یکطرف بی نیازی به نیروی انسانی در بخش کشاورزی به معنی بیکاری نیروی کار و از طرفی جایگزین کردن انسان مراقبت طبیعی با روشهای روباتی است.
euronews 2013
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:کشاورزی,لتوس بات,روبات کاهو,حسگرهای پیشرفته,سیستم جهت یابی ماهواره ای,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
دانشمندان ایتالیایی با نبش قبر لیزا جراردینی در فلورانس بدنبال یافتن دیانای مدل لئوناردو داوینچی برای تابلوی معروف لبخند ژوکوند هستند. گفته میشود لیزا جراردینی که همسر یک تاجر ابریشم بود، مدل داوینچی برای تابلوی لبخند ژوکوند بوده است.
این مقبره پشت محراب کلیسای سانتیسیما آنونزیاتا قرار دارد و محققان سوراخی در کف کلیسا ایجاد کردند تا به مقبره خانواده تاجر ابریشم فرانچسکو دل ژوکوندو دسترسی پیدا کنند.
در این مقبره سه عضو خانواده دفن هستند که احتمال داده می شود شوهر و پسران لیزا جراردینی ازجمله پسرش پیرو باشند. لیزا و فرانچسکو دل ژوکوندو پنج فرزند داشتند.
سیلوانو وینچتی نویسنده و پژوهشگر قرار است دیانای بدست آمده از این قبر را با دیانای استخوان سه زنی که در قبری در همان نزدیکی در صومعه سنت اورسولا دفن هستند مقایسه کند.سیلوانو وینچتی نویسنده و پژوهشگر قرار است دیانای بدست آمده از این قبر را با دیانای استخوان سه زنی که در قبری در همان نزدیکی در صومعه سنت اورسولا دفن هستند مقایسه کند.
لیزا جراردینی که راهبه شده بود در سال ۱۵۴۲ در سن ۷۱ یا ۷۲ سالگی در همین صومعه در گذشت.
سیلوانو وینچتی می گوید "اگر دیانای مادر و فرزند با هم مطابقت داشته باشد، مونالیزا را پیدا کردهایم."
اگر چنین شود، به گفته آقای وینچتی، با استفاده از استخوانهای جمجمه میتوان چهره لیزا جراردینی را با کامپیوتر بازسازی و آن را با تابلوی مونالیزا مقایسه کرد.
داوینچی حدود پانزده برای تکمیل مونالیزا وقت صرف کرد و تابلوی محبوب خود را تا زمان مرگ در سال ۱۵۱۹ نزد خود حفظ کرد.
از آن زمان زنی که سوژه این تابلو بوده با لبخند ناپیدایش، کنجکاوی بسیاری را در بین متخصصان و علاقمندان ایجاد کرده است.
تابلوی مونالیزا بعد به دست فرانسیس اول افتاد که بین سالهای ۱۵۱۵ تا ۱۵۴۷ بر فرانسه حکومت میکرد.
این تابلو در پایان قرن هجدهم در موزه لوور پاریس به نمایش دائم گذاشته شد و نه تنها پرجاذبهترین اثر هنری موزه لوور است، بلکه معروفترین و پربینندهترین تابلوی نقاشی دنیا هم بشمار می رود.
در سال ۱۹۱۱ یکی از کارکنان سابق لوور که عقیده داشت این تابلو متعلق به ایتالیاست آن را ربود اما دو سال بعد پلیس او را دستگیر کرد و تابلو صحیح و سالم به لوور بازگردانده شد.
بر اساس نظریه ای پرطرفدار اما نامحتمل، این تابلو، نقاشی داوینچی از چهره خودش است.
ویژگیهای چهره مونالیزا با پرترهای که داوینچی سالها بعد از خودش کشیده تشابه بسیاری دارد از این رو برخی، معمای لبخند اسرارآمیز و معروف مونالیزا را در این میدانند که داوینچی در واقع پرتره خود را کشیده است.
BBC NEWS ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب: مونالیزا ,لئوناردو داوینچی ,لبخند ژوکوند , کلیسای سانتیسیما آنونزیاتا,لیزا جراردینی,صومعه سنت اورسولا,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
اولین همبرگری که بطور مصنوعی توسط دانشمندان هلندی در آزمایشگاه تولید شده در لندن درکنفرانسی خبری در معرض دید عموم قرار گرفت.
این همبرگر با هزینه ای بالغ بر سیصد هزاردلار و با تکثیر سلول های بنیادی گاو تهیه شده است.
دراین روش دانشمندان پس از برداشتن چند سلول از یک گاو، سلول های بیشتری تولید کرده، آنگاه این سلول ها را لایه لایه روی هم قرار داده اند.از روی هم قرار دادن این سلولها در نهایت بافتی از ماهیچه تولید کرده اند.
از آن جایی که این ماهیچه به تنهایی مزه گوشت نمی دهد، برای همین ترکیبی از خورده نان، کارامل و زعفران برای مزه دار کردن آن استفاده شده است.
برای آن که رنگش طبیعی شود به مواد آن آب چغندر اضافه شده که ظاهر آن شبیه گوشت چرخ کرده به نظر بیاید.
به گفته دانشمندان این تکنولوژی می تواند به به تقاضاهای جهانی تولید گوشت کمک کند.
هر چند که منتقدان معتقدند که خوردن کمتر گوشت می تواند راه ساده تری برای مقابله با کمبود گوشت باشد.
دو کارشناس مواد غذایی پس از پختن این همبرگر آن را امتحان کردند.
یکی از این کارشناسان مزه این همبرگر را نزدیک به مزه گوشت ارزیابی کرده و کارشناس دیگر پس از خوردن طعم آن را کمی متفاوت و کم آبدارتر از گوشت گاو توصیف کرد.
پروفسور مارک پست، از دانشگاه ماستریخت که در این پروژه همکاری داشته گفته است که این شروع بسیار خوبی است.
به گفته پروفسور پست این گوشت از دهها میلیارد سلولی که در آزمایشگاه پرورش یافته، تولید شده است.
پروفسور مارک پست در پاسخ به این سوال که چه زمانی این همبرگر روانه بازار خواهد شد گفت که تولید چنین همبرگری نیازمند زمان است. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:اولین همبرگرمصنوعی ,تکثیر سلول های بنیادی گاو,ب چغندر,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
در حالی که به رغم کشت محصولات تراریخته در 170 میلیون هکتار از اراضی زراعی جهان از تولید این محصولات در کشور جلوگیری میشود از غنا هم خبر میرسد که دولت این کشور انجام آزمایشات مزرعهیی محصولات تراریخته را به تصویب رسانده و به زودی شاهد پیشی گرفتن این کشور آفریقایی از ایران خواهیم بود.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، به گفته اریک اوکوره، مدیر وزارت محیط زیست، علم و فناوری غنا، محصولات تراریختهای همچون برنج، سیبزمینی شیرین، پنبه و لوبیا چشم بلبلی تاکنون برای انجام آزمایشهای مزرعهیی مجوز دریافت کردهاند.
در 31 دسامبر، لایحه ایمنی زیستی غنا - قانونی که غنا به وسیله آن قادر خواهد بود از بیوتکنولوژی در تولید محصولات غذایی شامل موجودات تراریخته استفاده کند - پس از آنکه به مدت چهار سال در مجلس قانونگذاری بود از سوی رییس جمهور این کشور ابلاغ شد. همچنین در خبری دیگر ریچارد اکرومه، رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه علم و صنعت (KNUST) در کوماسی غنا از رسانهها درخواست کرد که به کاهش برخی احساسات منفی در مورد بیوتکنولوژی مدرن کمک کنند. در سمیناری با عنوان «آینده برای کشاورزی چه چیزی رقم خواهد زد؟» که برای روزنامهنگاران منتخب در کوماسی برگزار شده بود، اکرومه در مقالهای که ارائه میداد با تاکید بر بیوتکنولوژی مدرن بیان کرد که بیوتکنولوژی یک فرایند علمی ایمن با مزایای بسیار زیاد برای بهبود بازدهی کشاورزی و کاهش استفاده از مواد شیمیایی در محصولات است. مواد شیمیایی خطرات بسیاری را هم برای کشاورزان و هم مصرفکنندگان به دنبال دارد.
به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، «این دو خبر در حالی در فضای مجازی منتشر میشوند که شاهد عقب افتادن ایران در زمینه مهندسی ژنتیک کشاورزی از کشورهایی همچون غنا هستیم. همین چند روز پیش بود که رییس جمهور با افتخار از کسب رتبه علمی چهاردهم ایران سخن گفت، رتبهای که تنها بر اساس تعداد مقالات نمایه شده در ISI به دست آمده و دهها شاخص دیگر به ویژه تولید ملی و تولید ثروت به طور کل نادیده گرفته شده است و موجب شده تا مردم به جای استفاده از دسترنج پژوهشگران، دانشمندان و کشاورزان مملکت خود از محصولات تراریخته وارداتی مصرف کنند.
هندوستان تنها با استفاده از پنبه تراریخته اقتصاد و وضع معیشتی کشاورزان خود را بهبود بخشید. چرا وقتی قانونی شفاف (قانون ملی ایمنی زیستی) برای بررسی محصولات تراریخته در کشور وجود دارد برخی طی این مدت به بهانه نداشتن آییننامه اجرایی این قانون (که خودشان باید آن را تهیه میکردند) از اجرای آن سرباز زدهاند؟ اگر قانونی به تصویب رسیده چرا باید افرادی با غرضورزی و بدون هیچ بینشی از مسائل در کمتر از 25 روز به پایان عمر دولت به ابلاغ آییننامهای بپردازند که مغایر قانون و در تعارض با خواست پژوهشگران و تولیدکنندگان است؟» ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:کشت محصولات تراریخته ,بیوتکنولوژی,مهندسی ژنتیک کشاورزی,قانون ملی ایمنی زیستی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
Common name: Carambola, Starfruit, Five-finger Botanical name: Averrhoa carambola Family: Oxalidaceae Origin: Southeast Asia
این گونه گیاهی نوعی درخت کوچک بوته ای است.میوه آن معمولادر سالاد ها و نوشیدنی ها و چاشنی شیرین تازه خورده می شود.این درخت بومی جنوب شرق آسیا (اندونزی،هند وسری لانکا)است.همچنینمی توان درخت آن را در سراسر آسیای جنوب شرقی،مالزی،اقیانوس آرام جنوبی یافت همچنین درمناطق استوایی سایر نقاط جهان مانند ترینیداد،گویان،برزیل،جنوب فلوریدا در آمریکا کشت می گردد.بدلیل مقطع ستاره ای شکل آن به میوه ی ستاره ای نیز مشهور است.
برخی ادعا میکنند که از کشور سری لانکا سرچشمه گرفته است ولی در هر صورت رهبری جهانی تولید و صادرات آن در دست کشور مالزی می باشد.در حال حاضر در مورد آفات و عوامل بیماریزا هنوز رتبه بندی نگردیده است و صادرات آن بر طبق قوانین مندرج در FDA / USDA انجام می گیرد.این گیاه از مالزی به آمریکا وارد شده و در حال حاضر تولید آن در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری آمریکا مانند فلوریدا ،پورتوریکو و هاوایی افزایش چشمگیری داشته است.این میوه غنی از آنتی اکسیدان ها و ویتامین C، قند، سدیم است. میوه ستاره ای یک منبع قوی از آنتی اکسیدان اولیه و ثانویه است. بهترین زمان مصرف آن زمانی است که در حالت سایه ،نور به رنگ سبز زرد در می آید.این میوه کاملا خوراکی است و پوست آن حالت مومی دارد.طعم آن شیرین و آبدار است و می توان گفت که بیان طعم آن دشوار است زیرا طعمی بین گریپ فرویت،پاپایا،پرتقال و یا نارنج دارد.دمای زیر صفر باعث کشتن این گیاه می شود.
تصویری از گل درخت میوه ستاره ای
بقیه تصاویر در ادامه نوشتار
جندی شاپور البرز.تیر 92
http://www.ferreiradasilva.pt ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:میوه های ناشناخته برای ایرانیان,کارامبولا, میوهی ستارهای,آنتی اکسیدان ها,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
در فیلم های علمی تخیلی و داستانها ی نوشته شده مشاهده شده که به گیاهان گوشتخوار بزرگی اشاره گردیده که براحتی یک انسان را می بلعند یا حرکت کرده و با پیچکهای خود او را بدام می اندازند.تاکنون شواهد عینی ای اینگونه حوادث در هیچ کجای جهان ارائه نگردیده است.
اما دراین دو مورد مبالغه نگردیده است، اول اینکه، وجود گیاهان گوشتخوار بزرگ در حدی که یک انسان در آن بگنجد مبالغه نگردیده است و مورد دوم اینکه این گیاهان استاد شکار کردن(بدام انداختن نه به معنای تعقیب و گریز)،کشتن و هضم قربانیان خود می باشند.آنها انواع دامها از قبیل قیف های لغزنده ،اندامهای چسبان و اندامهای سریع حساس و بدام اندازنده را برای گرفتار ساختن قربانیان خود دارا می باشند.اما در مورد ابعاد غول آسا ،گیاه زبان شیطان با نام علمی Amorphophallus titanum گیاهی است که این خصوصیات را داراست.
Amorphophallus titanum
ساقه گل آن با بلندای بیش از 8 فوت(2.4متر) و اسپاتی به شکل گلدان و بزرگی 4 فوت(1.2)متر و قطری در حدود 14 فوت(4متر)واقعا یک گوشتخوار غول پیکر است.این غول از یک غده به اندازه 6 فوت(2متر) خارج گردیده و وزنی بالغ بر 100 پوند(46کیلوگرم )داراست.اما بر خلاف برخی افسانه ها این گیاه برای نوع انسان کاملا بی آزار می باشد ،البته بوی ناهنجار و بسیار بد آن را باید فاکتور گرفت زیرا برای انسان فوق العاده آزار دهنده است.
جندی شاپور البرز.تیر 92
the Royal Botanic Gardens
بقیه تصاویر گیاه در ادامه نوشتار
ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب: گیاهان گوشتخوار بزرگ,شکار ,گیاه زبان شیطان,Amorphophallus titanum ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
بر خلاف نظریههای تا کنونی انقلاب نوسنگی در ۱۲ هزار سال پیش نه تنها در یک منطقه بلکه همزمان در مناطق مختلفی انجام شده است. این نظریه بر بقایای بسیار قدیمی غلاتی استوار است که اخیرا در ایران یافت شده است.کشاورزی تنها در یک منطقه شروع نشده، بلکه انسان همزمان در چند نقطه به گونهای نسبتا سامانمند به این کار آغاز کرده است. این مضمون مقالهای تحقیقی است که یک گروه پژوهشی دردانشگاه توبینگن آلمان به سرپرستی سیمون ریل (Simon Riehl) در شماره جدید نشریه علمی "ساینس" منتشر کرده است.تا کنون پیدایش اولیه کشاورزی در شرق منطقه موسوم به هلال خصیب (به انگلیسی Fertile Crescent که به فارسی میتوان آن را هلال بارور نامید) امری ثابتشده به شمار میرفت. ولی در شرق این منطقه و از جمله ایران به دلیل برخی دشواریها برای دسترسی به آن، تحقیقی صورت نگرفته بود. با آغاز به تحصیل یک دانشجوی ایرانی (محسن زیدی) در مقطع دکترای باستانشناسی دانشگاه توبینگن این امکان نیز فراهم شد و گروه تحقیقاتی سیمون ریل کار خود را در بخشهایی از کوهپایههای زاگرس آغاز کرد. در روند این تحقیقات دانشمندان تحت سرپرستی ریل بقایای دیرینه غلات و حبوباتی را در ایران یافتهاند که نشان میدهد بر خلاف نظریه رایج، کشاورزی تنها در غرب منطقه موسوم به هلال خصیب رواج پیدا نکرده، بلکه همزمان شرق این منطقه را نیز شامل میشده است.
یافتههایی پر اهمیت در کوهپایههای زاگرس
هلال خصیب حوزه جغرافیایی داسگونهای است که از راس خلیج فارس تا بخشی از قفقاز و کنارههای دریای سیاه تا بخش غربی مدیترانه و دلتای نیل را در برمیگیرد و امروز بخشی از مصر و کشورهایی همچون اسرائیل و لبنان و عراق و سوریه و نیز جنوب غربی ترکیه و بخشی از غرب ایران را شامل میشود. این منطقه مهد تمدن انسانی به شمار میرود و جایی است که انسان برای اولین بار در آن از زندگی عشایری به سوی اسکانیافتگی گذر کرد.غلات و حبوبات یادشده در تپه باستانی چغاگلان در کوهپایههای زاگرس و در منطقه مهران یافت شدهاند. محققان دانشگاه توبینگن در این منطقه نمونههایی از گیاهان، بقایای استخوانها و ابزارهای دستساز همچون وسایل خانه و هاونهای کوچک سنگی را جمعآوری کردهاند. ساکنان دوران نوسنگی در این منطقه با هاون غلات را خرد کرده و از طریق مخلوط کردن آن با آب غذاهای حلیممانند تهیه میکردهاند.این گونه رد و نشانهها از دوران پیشین زندگی بشر برای محققان واجد ارزش بسیار است، زیرا نه تنها بیانگر نوع استفاده انسان از برخی غلات است، بلکه میتوان بر مبنای آنها تغییر و تحول گونههای وحشی گیاهان را نیز شناسایی کرد.این واقعیت که وسایل خانه و انواعی از غلات همزمان در مناطقی دور از هم سربرآوردهاند پشتوانهای برای این نظریه است که کشاورزی ابتدا تنها در منطقهای محدود رواج پیدا نکرده است.
منبع:خبرگزاری آلمان
بقیه در ادامه نوشتار
ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:تکامل نظریه کشاورز شدن انسان,انقلاب نوسنگی,کوهپایههای زاگرس,هلال خصیب, خلیج فارس ,محسن زیدی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
دهههای متمادی است که انسان برای نبرد با میهمان ناخوانده حمام و آشپزخانه خود، سوسک، از تلههای حاوی قند گلوکز استفاده میکنند. این روش مدتی به خوبی عمل میکرد تا اینکه سوسکها رژیم غذایی خود را تغییر دادند.به گزارش روزنامه بریتانیایی «دیلی مِیل»، اواخر دهه ۸۰ میلادی بود که یک آزمایش خانگی در آشپزخانه آپارتمانی در ایالت فلوریدای آمریکا نشان داد که سوسکها علاقه به طعمههای شیرین را از دست دادهاند و جمعیتشان به سرعت رو به افزایش است.پژوهشگران که در برابر این نوع از تکامل سوسکها شگفتزده شده بودند، در آزمایشهای خود به این نتیجه رسیدند که بسیاری از انوع سوسک دیگر رغبتی به غذاهای شیرین از خود نشان نمیدهند و ترکیب قندی شیره ذرت را نمیپسندند.این روند که به عنوان فرایندی دفاعی در سوسکها رخ داده است، در کمتر از پنج سال کار را به جایی رساند که روش ریشهکن کردن سوسکها از طریق طعمهگذاری مواد قندی کارایی خود را از دست داد.ژولز سیلورمن، حشرهشناس از دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی که بیمیلی سوسکها به ترکیبات گروکزدار را کشف کرده است، میگوید: «میزان هماهنگی سوسکها با محیط زیست به شدت بالاست و به همین دلیل در نبرد برای بقا شانه به شانه ما انسانها پیش رفتهاند.»یافتههای اخیر نشان میدهد که روند تکاملی، سوسک را به چنان درجهای از مقاومت رسانده که گاهی به شوخی گفته میشود که در صورت بروز یک جنگ هستهای نیز این حشرات به حیات خود بر روی کره زمین ادامه خواهند داد.به ظاهر کلید این قدرت کم نظیر سوسکهای تکامل یافته، وجود نورونهایی خاص است که پیغامهای هشدار دهندهای را درباره غذا، به مغز ارسال میکنند.در سوسکهای معمولی که هنوز تحت تأثیر این تکامل قرار نگرفتهاند، قند گلوکز، نورونهای مغز را تحریک کرده و به مغز حشره پیغام شیرین بودن را ارسال میکنند. این در حالی است که در سوسکهای جهش یافته ژنتیکی، گلوکز موجب میشود نورونهای مسؤول طعم بد فعال شوند تا سوسک به سمت طعمه نرود و زنده بماند.این تحقیق تا کنون بر روی سوسکهای ریز موسوم به سوسک آلمانی انجام شده و هنوز بر روی گونههای بزرگ سوسک، موسوم به سوسک آمریکایی یا سوسک آشپزخانه و حمام، صورت نگرفته است.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:سوسک, تکامل سوسکها ,علاقه به طعمههای شیرین,نورونها,سوسکهای جهش یافته ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
پژوهش جدید محققان مرکز جان اینز نشان داد که گیاهان برای جیرهبندی غذا و اجتناب از قحطی در طول شب تقسیمهای ریاضی انجام میدهند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به گفته محققان این اولین گواه محکم در فرآیند زیستی بنیادی از یک محاسبه پیچیده ریاضیاتی است.در طول شب هنگامی که گیاه نمیتواند از انرژی خورشید برای تبدیل دیاکسیدکربن به قند و نشاسته استفاده کند، ذخایر نشاسته را برای باقی ماندن این ماده تا صبح تنظیم میکنند.در شیوه، ساز و کارهای درون برگ میزان دخیره نشانسته را اندازهگیری و بر اساس ساعت درونی مشابه ساعت زیستی بدن، زمان را تا طلوع خورشید برآورد میکند.اندازه ذخیره نشاسته با زمان باقیمانده تا طلوع خورشید برای تنظیم سرعت صحیح مصرف نشاسته تقسیم میشود تا هنگام روز حدود 95 درصد نشاسته حتی در صورت زودتر آغاز شدن شب یا تفاوت میزان ذخیره نشاسته مصرف شود.محققان پیشنهاد کردهاند که این فرآیند به واسطه دو نوع مولکول با نامهای «S» برای نشاسته و «T» برای زمان انجام میشود.اگر مولکولهای S تجزیه نشاسته را تحریک کرده و مولکولهای T از آن جلوگیری کنند، سرعت مصرف نشاسته با نسبت مولکولهای S به مولکولهای T یا S تقسیم بر T تعیین میشود.به گفته محققان این محاسبات بسیار دقیق بوده تا گیاه دچار قحطیزدگی نشده و موثرترین استفاده از غذایشان را داشته باشند. درک چگونگی رشد گیاهان در تاریکی میتواند به گشودن راههای تازه برای ارتقای مزارع کمک کند.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:گیاهان ,جیرهبندی غذا ,انرژی خورشید,ذخیره نشاسته,مزارع,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
هدف یک طرح پژوهشی جدید اتحادیه اروپا، استفاده از فن آوری زیستی برای مبارزه با آلودگی محیط است. در این طرح، نوع ویژه ای از جلبک مورد توجه پژوهشگران است.اوا دکر از دانشکده زیست شناسی دانشگاه فرایبورگ در آلمان می گوید: “ما از جلبک استفاده می کنیم چون این گیاه سطح بزرگی دارد. ساختارهای آنرا می توان مشاهده کرد و می تواند اجزای آلاینده موجود در هوا را پاک کند. جلبک دارای کپسول هایی از شاخک است که هر یک از این شاخک ها گیاه جدیدی تولید می کند. ما با استفاده از این شاخک ها، در آزمایشگاه گیاههای جدید پرورش می دهیم.”زیر نظر قرار دادن اکسید نیتروژن، اکسید گوگرد و همچنین فلزهای سنگین که با هوا منتقل می شود، مانند کادمیوم، سرب یا نیکل با استفاده از فن آوری موجود بسیار دشوار است چون به اندازه کافی دقیق نیست و بسیار گران تمام می شود.یک گروه از زیست شناسان در دانشگاه فرایبورگ آلمان در یک محیط کنترل شده، این جلبک ها را پرورش می دهند.اوا دکر، پژوهشگر دانشکده زیست شناسی دانشگاه فرایبورگ می گوید: “وقتی به این مرحله می رسیم باید تعداد بیشتری از این جلبک را پرورش دهیم و این زمانی است که از یک راکتور زیستی استفاده می کنیم. حجم آن پنج لیتر است در حالیکه اینجا فقط با ۲۰۰ میلی لیتر کار می کند. این به معنای آن است که می توانیم جلبک بیشتری در یک راکتور زیستی تولید کنیم.”
بقیه در ادامه نوشتار
www.mossclone.eu ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:جلبک ,فلزهای سنگین ,راکتور زیستی,شاخص زیست شناسی,آلاینده ها,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
عصر سفارش گوشتها بدون کشتن هیچ نوع حیوانی در راه است.به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تابستان سال جاری میلادی دکتر مارک پست و تیم تحقیقاتیاش از دانشگاه ماستریچت در نظر دارند برگر معروفی را که از سلولهای گوشت گاو در آزمایشگاهی تولید کردهاند، سرو میکنند.گوشت آزمایشگاهی چندین سال است که تحت تولید و توسعه بوده و این پروژه تاکنون هزینه زیادی را در بر داشته است.
در فرایند تولید این گوشتها، سلولها از حیوانات زنده استخراج و توسط گلوکز و آمینو اسید در آزمایشگاه پرورش داده میشوند.هزاران رشته برای تولید گوشت قابلکاربرد در برگر با یکدیگر تحت فشار قرار میگیرند.«ایشا داتا» از سازمان جایگزینهایی برای گوشت به نام «نیو هاوست»، آیندهای را تجسم میکند که در آن شیوههای پرورش گوشت آزمایشگاهی بسیار پیشرفته شدهاند به طوری که افراد در رستوران یا منزل قادر به تولید آنها خواهند بود.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:سفارش گوشت,گوشت آزمایشگاهی,استخراج سلول,پرورش گوشت,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
Kingdom: Plantae – Plants
Subkingdom: Tracheobionta – Vascular plants
Superdivision: Spermatophyta – Seed plants
Division: Magnoliophyta – Flowering plants
Class: Liliopsida – Monocotyledons
Subclass: Zingiberidae
Order: Zingiberales
Family: Costaceae – Costus family
Genus: Costus L. – costus
Species: Costus speciosus (J. Koenig) Sm. – canereed
بقیه در ادامه نوشتار ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:گل و گیاه ,گیاهان استوایی جالب,گیاه Costus speciosus – Crepe Ginger,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
نتایج یک کار تحقیقاتی مشترک بین دانشگاه تگزاس و دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهد که نانوذرات موجود در خاک میتوانند توسط گیاه جذب شده و وارد زنجیره غذایی شوند.به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه تگزاس با همکاری محققانی از دانشگاه کالیفرنیا، آزمایشگاه ملی شتابدهنده در استنفورد به بررسی نانوذرات در گیاهان پرداختند.
کادمیم
آرسنیک
این گروه تحقیقاتی روی دانه سویا متمرکز شدند که پنجمین محصول در تولیدات کشاورزی دنیا از نظر حجم تولید محسوب میشود.خاک مورد استفاده این گیاه حاوی اکسید روی و دی اکسید سریم (نانوسریا) است. اکسید روی به وفور در مواد آرایشی، حسگرها و مواد آنتی باکتریال استفاده میشود. نانوسیریا نیز یک کاتالیست عالی برای سوخت داخلی در فرآیندهای کرکینگ است.این گروه تحقیقاتی با پرتو اشعه ایکس این گیاه را بعد از رشد در گلخانه مورد آزمایش قرار دادند. با سیستم اشعه ایکس میتوان فهمید که آیا نانوذرات وارد گیاه شده یا نه.نتایج این پژوهش نشان داد که نانوذرات سریم نه تنها در ریشه وجود دارد، بلکه به غلاف سویا نیز رسیده است.محققان نشان دادند که حالت شیمیایی سریم در غلاف و ریشه یکسان است. با این حال بخشی از سریمها از حالت چهار ظرفیتی به سه ظرفیتی تغییر حالت داده که این موضوع حساسیت شیمیایی نانوذرات را تغییر میدهد.فلز روی نیز در ریشه، ساقه و غلاف دیده شد که غلظت آن بیشتر از نمونههای کنترل بود. طیفهای بدست آمده هیچ اثری از روی بصورت نانوذرات روی در میوه گیاه نشان نداد.این طیف نشان میدهد که برخی لیگاندهای آلی نظیر سیترات در گیاه وجود داشته که احتمالا به روی متصل میشوند. اما این گیاه میتواند عناصر خطرناکتری نظیر کادمیم و آرسنیک را بصورت نانوذرات جذب کند.محققان نشان دادند که نانوذرات دی اکسید سریم در صورت وجود در خاک وارد سویا میشوند.نانوذرات ساخته شده توسط انسان میتواند از طریق گیاهان وارد زنجیره غذایی شود، هر چند سطح این نانوذرات در حال حاضر قابل توجه نیست، اما روزی میتواند بمرحله بحرانی برسد. بهمین دلیل از همین حالا باید در مورد ورود یا عدم ورود این نانوذرات به خاک تصمیم گیری کرد.نتایج این پژوهش که به دلیل اختلاف نظر میان محققان درباره خطرات نانوذرات و امکان ورود آنها به زنجیره مواد غذایی انجام شده، در نشریه «ACS Nano» منتشر شده است.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:نانوذرات, گیاهان, اکسید روی,دی اکسید سریم (نانوسریا), کاتالیست, کادمیم,آرسنیک,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
یک میلیاردر روسی از برنامه جنجالی برای آپلود مغز خود و فناناپذیر شدن تا سال 2045 خبر داد.به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دیمیتری ایتسکوف، میلیارد 32 ساله روسی بر این باور است که فناوری به وی اجازه خواهد تا در یک بدن هولوگرام برای همیشه زنده بماند.طرح ابتکاری 2045 وی موسوم به «آواتار» به عنوان گام بعدی در تکامل توصیف شده که به نشستهای جهانی برای کاوش این فناوری نیاز بوده و بیش از 20 هزار تن در سایتهای اجتماعی برای پیگیری پیشرفت آن ثبتنام کردهاند.ایتسکوف اظهار کرد: ما در حال ایجاد گروههای متمرکز از کارشناسان هستیم. در کنار این تیمها، ما بیانیههای هدف و برنامههای زمانبندی تحقیقاتی را آماده خواهیم کرد.بنیاد وی در حال حاضر جدول زمانی خود برای تبدیل به یک انسان کامل هولوگرافی برنامهریزی کرده و مدعی شده که تا سال 2015 برای آپلود ذهن انسان بر روی یک رایانه آماده خواهد بود که البته خود ایتسکوف نیز آنرا خوشبینانه خوانده است.ایتسکوف برای برای کمک به درک این هدف عالی یک « کنگره جهانی آینده» را راهاندازی کرده که اولین نشست آن سال گذشته در مسکو برگزار شد.این کنگره بار دیگر در ماه ژوئن در نیویورک برگزار شده که قرار است در آن شبیهترین ربات به انسان که جهان تاکنون به خود دیده، رونمایی شود.این نشست همچنین به مسائل اخلاقی و اجتماعی فناناپذیری نیز خواهد پرداخت.به گفته ایتسکوف، تا پیش از سال 2045 یک بدن مصنوعی ساخته خواهد شد که نه تنها از بدن کنونی از لحاظ عملکرد پیشی گرفته، بلکه به کمال شکل رسیده و در جذابیت کمتر از بدن انسان نخواهد بود.این برنامه همچنین بر این باور است که اولین نسل بدنهای آندروید از قابلیتهای ابرانسانی برخوردار خواهد بود. بر اساس آن، این ابرانسانها میتوانند شرایط شدید مانند دمای بالا، فشار زیاد، تابش، فقدان اکسیژن و غیره را تحمل کنند.این پروژه همچنین مسائل اخلاقی حیات همیشگی را مورد خطاب قرار داده است.ایتسکوف گفت: ما نه تنها خواستار پیادهسازی یک پروژه مکانیکی برای ساخت یک بدن مصنوعی، بلکه کل سیستم دیدگاهها، ارزشها و فناوریهایی هستیم که به نوع انسان در رشد هوشی، اخلاقی، فیزیکی، ذهنی و روحی کمک خواهند کرد.وی پیشبینی کرده که تا 10 سال آینده میتوان هوشیاری انسان را از طریق جراحی در بدن یک ربات پیوند زد. او امیدوار است که بتوان پس از آن بدون نیاز به جراحی بتوان ذهن را آپلود کرده و بدنهای انسان را مانند پوستههای خالی گذاشت که صاحبان آن درون رباتها زندگی میکنند.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب: آپلود مغز ,بدن هولوگرام,ایتسکوف,آپلود ذهن انسان,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
محققان آمریکایی با توسعه روش میکروسکوپی سه بعدی مخصوص موفق به کشف الگوهای کاملا جدید و منحصر بهفرد از حرکت اسپرم شدهاند.به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، یافتن الگوهای جدید حرکت اسپرم بسیار دشوار است، چراکه این حرکات در فاصلهای کمتر از یک میلیونیوم متر روی میدهد.تیم تحقیقاتی دپارتمانهای مهندسی برق و مهندسی زیستی دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA) روش جدیدی را توسعه دادهاند که امکان رهگیری هزاران سلول برای شناسایی الگوهای تازه حرکتی اسپرم را فراهم کرده است.محققان با توسعه روش میکروسکوپی مخصوص، به وضوح تصویری مورد نیاز و حداکثر سرعت فریم دست پیدا کرده و موفق به مشاهده الگوهای کشف نشدهای از حرکات اسپرم در نمونههای انسان و اسب شدند.برای رهگیری این الگوهای سه بعدی منحصر به فرد از تصویربرداری هولوگرافی محاسباتی برای دنبال کردن بیش از 33 هزار و 700 سلول اسپرم با سرعت بالا معادل 140 فریم در ثانیه استفاده شد.
الگوهای تازه کشف شده حرکات اسپرم که روبانهای کایرال (chiral ribbons) نام دارند، تاکنون مشاهده نشده بودند؛ رفتار شناگری روبانهای کایرال بسیار نادر بوده و تنها در کمتر از دو درصد از سلولهای اسپرم انسان دیده می شوند.این الگوهای غیرمعمول و مارپیچ حرکتی اسپرم، بسیار پیچیدهتر از الگوهایی هستند که سال گذشته شناسایی شدهاند و مفاهیم جدیدی در خصوص باروری، سلامت و دنیای میکروسکوپی اسپرم در اختیار محققان قرار می دهند.روشهای توسعه یافته برای رهگیری سه بعدی حرکات شناگرهای میکروسکوپی مانند اسپرم و باکتری، الگوهای منحصر به فردی شامل حرکات مارپیچ، ستاره در حال چرخش و مسطح را نشان می دهد.
تصاویری از ردیابی سه بعدی اسپرم
تفاوت بین الگوی حرکتی شنای اسپرم اسب درمدت 5ثانیه
منبع اصلی مقاله وعکسها:http://www.nature.com/srep/2013/130416/srep01664/full/srep01664.html
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:حرکت اسپرم ,الگوهای تازه حرکتی اسپرم,الگوهای سه بعدی , روبانهای کایرال, میکروسکوپی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
محققان موسسه تکنولوژی جورجیا (GT) و دانشگاه پوردو با ساخت سلول خورشیدی از درختان، تجدیدپذیرترین منبع انرژی را طراحی کرده اند.به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سلول های خورشیدی بطور کلی بر پایه اصل فتوسنتز هستند که مانند گیاهان، انرژی خورشید را جذب و برای تولید انرژی های تجدیدپذیر استفاده می کنند.«برنارد کیپلن» مدیر موسسه تکنولوژی جورجیا تأکید می کند: برای کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی، فناوری تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر بسیار مهم است، اما این فناوری ها نیز باید در پایان چرخه حیات خود قابل بازیافت باشند، در غیر این صورت مشکلات جدیدی ایجاد می کنند.انرژی تجدیدپذیر تولید شده با منابع کاملا قابل بازیافت و دوستدار محیط زیست نمونه واقعی فناوری سبز محسوب می شوند.سلول های خورشیدی ساخته شده از درختان تا 2.7 درصد انرژی دریافتی از خورشید را به برق تبدیل می کنند که یک رکورد جدید برای مواد آلی محسوب می شود.این سلول های قابل بازیافت از ماده ای به نام نانوکریستال سلولز ساخته شده اند که یک ساختار 100 درصد زیست تخریب پذیر محسوب می شوند، سلول های خورشیدی پس از اتمام عمر مفید، تخریب یا شکسته شدن، براحتی در آب گرم شسته میشوند و آسیبی به محیط زیست وارد نمی کنند.هدف بعدی محققان، افزایش کارآیی و رساندن بازده سلول های خورشیدی به یک عدد دو رقمی عنوان شده است که در صورت محقق شدن این امر، تولید در مقیاس کامل سلول های خورشیدی بازیافتی تا پنج سال آینده آغاز خواهد شد.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:فتوسنتز ,انرژی خورشید ,گیاهان,سوخت های فسیلی,مواد آلی,انرژی ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
دانیل تروف، طراح امریکایی، طرح باغ هیدورپونیک عمودی خود موسوم به "صفحه زنده" را در «هفته طراحی میلان» به نمایش گذاشت.به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این زن هنرمند با الهام از ایده داشتن یک دیوار زنده در منزل "صفحه زنده" را طراحی کرده تا سیستم مزرعه خودآبیاریکننده خانگی را ارائه دهد.این صفحه شامل مجموعهای از پوستههای محافظ بیضویشکل کوچک است که از تنه مرکزی گسترده میشوند و پمپ آبیاری توزیعکننده آب به هر گیاه را پنهان میسازند.سیستم ارائهشده از فناوری هیدورپونیک عمودی استفاده میکند که به افراد امکان خلق باغچه شهری در منزل خود را میدهد و فرایند پروش گیاهان را بسیار آسان میکند.باغبانی هیدورپونیک یکی از فعالیتهای پایدار و کارآمد از لحاظ انرژی در جهان امروز است.سیستم هیدورپونیک عمودی که در صفحه زنده تعبیه شده، از شیوهای ساده بهره میبرد که گیاهان را بدون نیاز به خاک تغذیه میکند.پمپ از لحاظ انرژی کارآمد، آب را از مخزن آب مرکزی به بالاترین بوته گیاه میبرد و نیروی جاذبه نیز آب را به پایینترین بوته تحویل میدهد.به منظور محافظت از ریشههای گیاه، صخرههای رسی میتوانند در بخش زیرین محافظها تعبیه شوند.به این دلیل که سیستم از خاک استفاده نمیکند، از بسیاری از بیماریها ناشی از خاک اجتناب میشود.این مجموعه همچنین امکان رشد سریع گیاه را فراهم میکند و خود تروف تاکید دارد که سامانه وی قادر به تولید میوههای بزرگتر و سبزیجاتی از قبیل گوجهفرنگی و فلفلدلمه است.افزون بر این، صفحه زنده امکان دسترسی آسان کاربران به مخزن معکوس آب را فراهم میکند، بنابراین آنها میتوانند سطوح آب را بررسی کرده، میزان pH را بیازمایند و همچنین مواد مغذی را برای سالم نگهداشتن گیاه به سیستم بیافزایند.علاوه بر منازل، میتوان از صفحهزنده در دفاتر کار، کافهها و نواحی زنده استفاده کرد.
تصاویر در ادامه نوشتارثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:کشاورزی,باغبانی,هیدورپونیک,pH ,باغ هیدورپونیک عمودی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
عوارض مصرف مواد قندی بر سلامت انسان، بسیاری از دانشمندان را به فکر یافتن موادی جایگزین انداخته است.با این که چند ماده مصنوعی جایگزین تاکنون تولید و به بازار عرضه شده است، اما هر یک از آنها عوارض جانبی زیادی را با خود به همراه میآورد.در این میان، بهرهگیری از یک گیاه بومی آمریکای جنوبی، توجه بسیاری از تولیدکنندگان عمده مواد غذایی را به خود جلب کرده است.این گیاه «استویا» (Stevia) نام دارد و در فارسی «برگ عسلی» خوانده میشود. ماده گرفته شده از این گیاه ضمن این که میتواند به صورت مستقیم به عنوان شیرینکننده در تولید محصولات غذایی مورد استفاده قرار گیرد، در بسیاری از کشورها به عنوان مکمل رژیمی در اختیار عموم قرار میگیرد.مدتی است پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال کشور، پژوهشی را در زمینه این گیاه و روشهای ازدیاد مدرن آن انجام داده است.
به همین دلیل گفتوگویی با مهندس سحر بهلولی زنجانی، یکی از پژوهشگران این پژوهشکده انجام دادیم تا بیشتر در مورد این گیاه بدانیم.
این شیرینی لذتبخش از این برگهای سبز استخراج شده است؟
بله! گیاه استویا یکی از گیاهانی است که در دهههای اخیر مورد توجه قرار گرفته زیرا در برگهای این گیاه، ماده شیرینکنندهای وجود دارد که «استویوساید» (Stevioside) نامیده میشود و حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ برابر شیرینتر از ساکاروز (قند معمولی) است. در کل، استویا حاوی ۷۰ درصد استویاساید و ۳۰ درصد ربواپوساید (R-A) است. عصاره خالص شده برگ استویا دارای نامهای متفاوتی از قبیل استویا، استویوساید (یا استویوسایدها)، شکر استویا (یا پودر) یا استویول گلیکوساید است.
از طرف دیگر، ماده استویوساید، کالریزا نیست. یعنی این ماده شیرینکننده میتواند توسط افرادی که میخواهند کاهش وزن داشته باشند، مورد استفاده قرار گیرد. تحقیقات ثابت کرده این ماده شیرینکننده سبب افزایش فشار خون نیز نمیشود.
بیماران دیابتی که همیشه با خوردن شیرینی مشکل دارند چطور؟
با توجه به این که این ماده جذب سیستم گوارشی نمیشود، برای بیماران دیابتی بسیار مفید خواهد بود و به همین دلیل در حال حاضر بیشترین استفاده از این ماده برای بیماران دیابتی است و محصولات شیرینی که با استفاده از این ماده تولید میشود، هیچ مشکلی برای بیماران دیابتی ایجاد نمیکند. البته پیش از آشنایی با این ماده، از قندهای مصنوعی نظیر آسپارتا، ساخارین و سیکلامات استفاده میشد. این قندهای مصنوعی یک سری عوارض عصبی و کلیوی برای بیماران به دنبال داشت. در هر صورت تحقیقات نشان میدهد استویوساید گرفته شده از گیاه استویا این مشکلات را ندارد؛ چون از بدن دفع میشود و به همین دلیل سبب بروز مشکلی نمیشود.
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی چه کارهایی در زمینه این گیاه انجام داده است؟
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، روش تکثیر این گیاه را به روش مدرن مورد تحقیق و بررسی قرار داد و موفق شد «پروتکل ریز ازدیادی» این گیاه را به دست بیاورد.
روش مدرن؟ مگر روش سنتی چه اشکالی داشت؟
درصد بسیار پایینی از بذرهای گیاه استویا جوانه زنی میکنند، بعلاوه تکثیر از طریق بذر، امکان تولید جمعیتهای همسان را فراهم نکرده و موجب تغییرات زیادی از جمله در میزان شیرینی برگها میشود. تکثیر رویشی گیاه نیز به دلیل نیاز به شرایط ویژه و تعداد اندک گیاهان تولید شده از یک گیاه، دارای محدودیت است. بنابراین کشت بافت تنها راه جایگزین برای تکثیر سریع و انبوه گیاهچههای همسان از نظر ژنتیک و خارج از فصل گیاه استویاست که ما هم روی همان موضوع کار کردیم. تمامی گیاهان کشت شده در سطح مزارع در ایران به طور مستقیم یا غیرمستقیم با روش کشت بافت تکثیر شدهاند.
کدام مناطق ایران برای کاشت این گیاه مناسب است؟
با توجه به این که گیاه بومی پاراگوئه است، اقلیم و شرایط آب و هوایی زادگاه این گیاه شبیه مناطق شمالی ایران است. با توجه به منابع علمی موجود و نیز تجربیات خود ما در این تحقیق به این نتیجه رسیدیم که برای کاشت این گیاه در فضای باز، مناطق شمالی ایران میتوانند نتایج خیلی خوبی داشته باشند و این گیاه بدون مشکل کشت شود. اما در کشور ما این محصول فعلا در اصفهان و در گلخانه کشت میشود. یعنی اگر کسی بخواهد این گیاه را در جایی غیر از شمال کشور پرورش دهد، حتما باید به صورت گلخانهای اقدام به این کار کند. مزیت کشت این گیاه در استانهای شمالی مثل مازندران، گیلان و برخی مناطق استان گلستان این است که نیازی به هزینه راهاندازی گلخانه یا هزینه نگهداری از آن نخواهد بود.
چقدر میشود انتظار ثروتمند شدن از راه کشت این گیاه را داشت؟
با توجه به این که مراحل کاشت، داشت و برداشت این گیاه چندان سخت نیست. گیاه استویا گیاهی علفی است که کاشت و نیز داشت و برداشت آن ساده است. همچنین در هر هکتار از اراضی زیر کشت استویا میتوان حدود شصت تن برگ سبز یا شش تن برگ خشک برداشت کرد. همچنین هر گرم برگ خشک نیز حدود ۱۰۵ میلی گرم ماده استویوساید خواهد داشت. با یک حساب سرانگشتی میتوان دید که تولید این گیاه صرفه اقتصادی دارد، البته به شرط این که تولیدکننده بازار اصلی این گیاه را پیدا کند.
بازار اصلی این گیاه کجاست؟
کشورهای آمریکایی، اروپایی و همچنین کشورهای جنوب شرق آسیا در حال حاضر از این گیاه در صنایع غذایی و بهداشتی خود استفاده میکنند. از جمله این صنایع میتوان به صنایع شیرینیپزی، آشپزی، نوشابهسازی، تولید آبمیوه، کلوچه، آدامس، دهانشویهها، خمیر دندان، آبنبات و بستنی اشاره کرد.
در کشور ما نیز در اصفهان از استویوساید به عنوان شیرینکننده در تولید محصولاتی که بومی ایران است، نظیر گز و سوهان استفاده میشود.
همه اینها درست اما چگونه میتوان استویوساید را از برگ خشک این گیاه زیبا جدا کرد؟
در اغلب موارد، فرآوری معمولی برای استخراج استویول گلیکوزید (که استویوساید نیز جزو این دسته از مواد است) از برگها در بر گیرنده مراحل زیر است: (الف) خیساندن برگها در آب گرم یا داغ برای حل شدن گلیکوزیدها (به صورت دستهای)؛ (ب) تصفیه و از صافی گذراندن مایع حاصله (اغلب پس از افزودن عامل رسوب)؛ (پ) تغلیظ توسط تبخیر در خلاء؛ (ت) تبادل رزینی برای جدا کردن گلیکوساید از بخشهای دارای R-A بالا و پایین؛ (ث) خالصسازی از طریق تبادل یونی در برخی موارد و (ج) تبخیر و خشک کردن یا در مواقعی کریستالیزاسیون برای تولید پودر و بلور استویا.
آیا امکان استفاده غیرصنعتی و خانگی از برگ خشک استویا یا استویوساید وجود دارد؟
بله، البته به صورت بسیار محدود. البته چند سالی است که مکملهای غذایی ساخته شده از مواد ستخراج شده از استویا در کشورهای آمریکای شمالی و نیز اتحادیه اروپا در داروخانههای عرضه شده است. این مکملها به شکل قرص و نیز شربت هستند.
آیا در حال حاضر کارخانه استخراج استویوساید در ایران وجود دارد؟
خیر. متاسفانه در حال حاضر تجهیزات مورد نیاز برای استخراج صنعتی این ماده در ایران وجود ندارد و نیاز به سرمایهگذاری در این بخش کاملا محسوس است. در کل، با توجه به این که در حال حاضر کشور ما یکی از واردکنندگان ماده استوزاید است، حمایت از پرورش و تولید گیاه استویا و استحصال استوساید میتواند ضمن جلوگیری از خروج ارز، سبب اشتغالآفرینی و بهرهگیری کارآمدتر از زمینهای کشاورزی شده و با تامین نیاز صنایع غذایی داخلی، حتی فرصت صادرات آن به کشورهای دیگر را نیز فراهم آورد. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی,قندهای مصنوعی,گیاه استویا,شیرین کننده,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
انسانهای قاره آمریکا قرنها پیش نیز ذرت را کشت میدادند. اما آیا غلات از غذاهای اصلی بود یا تنها گهگاه در مراسم از آن استفاده میشد؟ تحقیقات جدید بر روی ابزار سنگی و نمونههای خاک آن دوران به این پرسش پاسخ داده است.۵ هزار سال پیش انسانها در سواحل اقیانوس آرام در پرو سکنا گزیده و ذرت میکاشتند. اما روشن نیست که آنها از غلات چه استفادهای میکردند؟ برخی از باستانشناسان معتقدند که غلات در درجه اول در مراسم آنها استفاده میشد.
برخی هم میگویند، غلات از غذاهای اصلی انسان آن زمان بود.تیمی در موزه "فیلد" شیکاگو در آمریکا به سرپرستی جاناتان هاس (Jonathan Haas) با کشف یافتههای جدید باستانشناسی در منطقه نورته چیکوی، واقع در شمال لیمای پرو به این سئوال پاسخ دادهاست.
بنا بر گزارش "پراسیدینگز آو د نشنال آکادمی آو ساینس" یا Proveedings of the Nathional Academy of Science تجزیه و تحلیلهای آنها این نتیجه را داده که ذرت به طور وسیع کشت میشده و بخش عمدهای از غذای انسان آن زمان را تشکیل میداده است.
بقیه در ادامه نوشتار ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:ذرت ,نمونه خاک,Proveedings of the Nathional Academy of Science ,مدفوع انسانی,بقایای ذرت,ابزارسنگی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
نام علمی:Allamanda cathartica
نام معمول: Allamanda, Yellow Allamanda, Golden Trumpet
نوع گیاه:همیشه سبز و چند ساله
این گیاه بومی شمال آمریکای جنوبی و برزیل می باشد.دارای گل های زرد بوده و تا ارتفاع 20 فوت(6متری) و گاهی بلندتر یافت می شود.گلهای این گیاه 5 لوبی و تا طول 9 سانتی متر رشد نموده و شکلی قیفی دارند.تمام قطعات این گیاه سمی بوده و در صورت برش لاتکس سفید (شیرآبه)از آن خارج می شود که در صورت تماس با پوست ممکن است باعث تحریک پوست گردد.
Classification
Kingdom: Plantae – Plants
Subkingdom: Tracheobionta – Vascular plants
Superdivision: Spermatophyta – Seed plants
Division: Magnoliophyta – Flowering plants
Class: Magnoliopsida – Dicotyledons
Subclass: Asteridae
Order: Gentianales
Family: Apocynaceae – Dogbane family
Genus: Allamanda L. – allamanda
Species: Allamanda cathartica L. – golden trumpet
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:گیاهشناسی,Allamanda cathartica – Allamanda,گیاهان گلدار,گل های زرد,گیاه سمی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
نمونهای از «گل جسد» به تازگی در باغ گل باندونگ در غرب جاوا اندونزی روییده و با وجود بوی تعفن شدید، بازدیدکنندگان زیادی دارد.به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گل نسبتا نادر titan arum بومی منطقه سوماترا در غرب اندونزی بوده و در جنگل های بارانی می روید که بدلیل بوی تعفن به «گل جسد» مشهور است.این گل بدبو دارای بلندترین گل آذین (inflorescence) است و ارتفاع گل به شش متر و طول آن نیز تا پنج متر میرسد.بوی این گل شباهت زیادی به گوشت گندیده دارد و رنگ قرمز پایین گل نیز تداعی کننده یک تکه گوشت بزرگ است.برخلاف انسان ها که هیچ تمایلی به بو کردن «گل جسد» ندارند، بوی تعفن آن باعث جذب سوسک ها و مگسهای گوشت مردارخور میشود.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:گل جسد,باغ گل باندونگ,غرب جاوا اندونزی,بوی تعفن,گل بدبو,بلندترین گل آذین,گوشت گندیده ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
نام علمی Hypericum perfratum
ترکیبات شیمیایی
مهمترين ماده شيميايي چاي كوهي هاپيرين Hyperin و همچنين ماده قرمز رنگي بنام هايپريسين Hypericinاست چاي كوهي داراي تانن و اسيد نيكوتي نيك نيز مي باشد.
چاي كوهي بمقدر زياد در آمريكا و اروپا پرورش مي يايد و معمولا بصورت خودرو در ميان مزارع گندم و ذرت يافت مي شود . چاي كوهي در اروپاو آمريكا بنام سنت جونز شهرت درد و مدتي است كه بسيار معروف شده و تقريبا براي هر بيماري بكار ميرود .
جالب است بدانيد كه روغن چاي كوهي براي مدت سه قرن در انگلستان تنها داروي زخم ها بوده است .
چاي كوهي در ايران در دامنه كوههاي البرز ،كرج ،چالوس و مازندران و نقاظ غرب ايران به حد زياد مي رويد .
در اروپا نانوائيها اين گياه را خوب مي شناسند زيرا كمي از آنرا به در اضافه مي كنند كه نان را بهتر و خوش طعم تر مي كند .
گلهاي چاي كوهي برنگ سفيد يا زرد مي باشند كه در بالاي ساقه بصورت مجتمع بچشم مي خورد . اين گلها كمي معطر و داراي بوي مخصوصي مي باشد . ميوه چاي كوهي بشكل كپسول است . ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:چاي كوهي St,johns Wort,Hypericum perfratum,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
نام علمی Coriangrum sativum
گشنيز گياه بومي جنوب اروپا و مناطق مديترانه است . در بيشتر نقاط ايران نيز مي رويد . از زمانهاي قديم وجود داشته و حتي مورد مصرف مصري ها بوده است .بقراط اين گياه را مي شناخته و براي درمان بيماريهاي مختلف از آن استفاده مي كرده است . در قرون وسطي ضعف جنسي را با گشنيز درمان مي كردند .گشنيز گياهي است علفي و يكساله ، برنگ سبز كه ارتفاع آن تا 80 سانتيمتر نيز مي رسد . برگهاي آن به دو شكل ظاهر مي شود آنهائي كه در قاعده ساقه وجود دارد بشكل دندانه دار و ديگري در طول ساقه كه باريك و نخي شكل مي باشند .قسمت مورد استفاده گياه ،ساقه و برگ و ميوه آن است . ميوه گشنيز گرد و برنگ زرد مي باشد . بوي تازه آن مطبوع نبوده و تقريبا بد بو است ولي بر اثر خشك شدن اين بو از بين رفته و خوشبو مي شود . حتي نام لاتين گشنيز از لغت يوناني Korio مشتق شده كه به معني بد بو است .
ترکیبات شیمیایی
در يكصد گرم گشنيز مواد زير وجود دارد
آب 7/5 گرم
مواد چرب 15 گرم
سلولز 38 گرم
اسانس 1 گرم
اسيد اگزاليك 12 ميلي گرم
كلسيم 170 ميلي گرم
ويتامين آ 200 واحد
ويتامين ث 50 ميلي گرم
مواد جرب گشنيز مركب از اسيد اولئيك ، اسيد پالمتيك ، اسيد لينولئيك و اسيد پتروسه لينيك است .ذر برگهاي خشك گشنيز مقدر زيادي ويتامين A,C يافت مي شود .
خواص طبی گشنیز
بقیه در ادامه نوشتار
ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:گياهان دارويي,گشنیز,Coriander,بيماريها,برگهاي خشك,جعفري چيني,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
گیاهان را كنار بخاری نگذارید
وقتی موضوع مراقبت از گیاهان در برابر سرما مطرح میشود، بعضیها فكر میكنند گیاهان هم باید مانند انسانها در فضایی گرم نگهداری شوند تا آسیبی به آنها نرسد؛ اما حواستان باشد به هیچوجه گیاهان را در فصلهای سرد سال كنار وسایل گرمكننده مانند بخاری و شوفاژ قرار ندهید؛ چون اگر گل و گیاه در فضایی خیلی گرم بماند، پژمرده شده و خراب خواهد شد.
در ضمن، گیاهان را در مكانهایی كه سر راه افراد بویژه بچههاست نگذارید. علاوه بر این، در فصلهای سرد سال باید به گیاهان كمتر آب بدهید و هنگامی كه میبینید خاكشان هنوز خیس و نمناك است، از این كار دست بردارید چون آب دادن زیاد باعث پوسیدگی ریشه گیاه شده و آن را از بین میبرد.
خاك گلدانها را بموقع عوض كنید
خیلیها اصلا به فكر تعویض خاك گلدانهایشان نیستند و تصور میكنند همان خاك اولیه برای گیاه مناسب است؛ در حالی كه باید حتما یك مرتبه در سال خاك گلدانها عوض شود. همچنین اگر حجم گلدان برای گیاهتان كوچك است، گلدان بزرگتری برای آن تهیه كنید و همراه خاك جدید مقداری كود گیاهی هم به آن بدهید؛ البته حواستان باشد هر گیاهی به نوعی خاص از خاك و كود نیاز دارد. پس هنگامی كه میخواهید كود مورد نیاز را برای گیاه بخرید، دقت داشته باشید كه كود مناسبی انتخاب شود، ضمن اینكه نحوه استفاده از آن را نیز از فروشنده بپرسید.
از گیاهان حساس محافظت كنید
گیاهان به چند دسته مختلف تقسیم میشوند؛ بعضی از آنها به نور مستقیم خورشید نیاز دارند و آنها را باید در حیاط یا پشت پنجرهها نگهداری كنید، به عنوان مثال گل شمعدانی از این نوع گلهاست كه نمیتوان آن را در فضای بسته نگهداری كرد.
بنابراین یادتان باشد در فصل زمستان و هنگامی كه هوا سرد است، باید از این گیاهان محافظت كنید. اگر میتوانید در سرما آنها را به داخل خانه بیاورید و در جایی كه خیلی سرد یا گرم نیست، از آنها نگهداری كنید.
پس میتوان گفت، گیاهان ظریفتر را باید در گلدان نگهداری كرد تا وقتی هوا سرد شد، براحتی آنها را جابهجا كنید. بنابراین خوب است برای حیاط هم گیاهانی مقاوم انتخاب كنید كه بخوبی در شرایط آب و هوایی سخت نیز دوام بیاورند.
مراقب بامبوها باشید
حتما تا به حال گیاه بامبو را دیدهاید؛ این گیاه بسیار زیباست و نگهداری از آن هم كار چندان دشواری نیست. پس از تهیه بامبوها، آنها را در گلدانی شیشهای قرار دهید؛ این گیاه به خاك نیاز ندارد و فقط باید مقداری آب درون گلدان آن بریزید.
دقت داشته باشید هر قدر آب درون گلدان باشد، گیاه نیز از همان نقطه ریشه میزند؛ پس فقط ده تا 15 سانتیمتر آب داخل گلدان بریزید و آب آن را هم عوض نكنید. وقتی آب گلدان كم میشود، باید مقداری آب درون گلدان بریزید تا دوباره آب مورد نیازش تامین شود. نكته دیگر در مورد بامبو این است كه شیوه نگهداری از آن در فصلهای مختلف سال، چندان تفاوتی ندارد و فقط باید در مكانی مناسب قرار بگیرد؛ مكانی كه نور مستقیم نداشته و گیاه در سایه روشن باشد.
تبیان
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:گلدانها,گل و گیاه,ریشه گیاه ,خاك و كود ,تعویض خاك,خاك اولیه,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: برای کاهش مشکلات علوفهای در منطقه خشک سیستان، نسبت به تولید علوفه به روش آبکشت اقدام شد.دکتر نوری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، افزود: در این روش از 128 کیلوگرم بذر ورودی به داخل سیستم، در فضایی به وسط 33 مترمربع، روزانه یک تن علوفه سبز تولید شد که این مقدار میتواند بخش عمدهای از نیاز تغذیهای حداقل 2500 گوساله را برای تمام سال با قیمت مناسب تامین کند.معاون پژوهشی دانشکده جغرافیا و برنامهریزی محیطی، در تشریح این طرح افزود: برای انجام این پژوهش، ابتدا فضایی مناسب که حدود 60 مترمربع مسافت داشت که شامل سه اتاقک رشد 33 متری با درجه حرارت مرطوب و نور مناسب بود، انتخاب شد و در آن فضا سینیهایی به ابعاد 40×40 محتوی 3200 گرم بذر به مدت 4 ساعت خیسانده شد.وی گفت: سپس در ادامه با پوشاندن روی سینیها، به مدت 24 ساعت در تاریکخانه نگهداری شد پس از جوانه زدن برای مراحل بعدی تولید به اتاقک رشد منتقل شد و در طول دورهی رشد، آبیاری نیز صورت گرفت و در نهایت پس از 8 روز علوفهی غنی شده برای تعلیف دام مورد بهره برداری قرار گرفت.نوری افزود: در این روش تولید، علوفه حالت سمنو را دارد و تبدیل هیدارتهای کربن موجود در بذر، پس از طی سیکل رشد سرشار از منابع قند مورد نیاز دام است و با وجود ویتامینهای (k،A،E) بینایی دام را افزایش میدهد و از بروز شب کوری در دام جلوگیری میکند.عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان ادامه داد: با توجه به خشکسالیهای مکرر در منطقه سیستان، علاوه بر تولیدات کمی و کیفی، علائم بیماریهایی نظیر شب کوری و سقط جنین با مصرف این علوفه بهطور چشمگیری کاهش مییابد.وی خاطرنشان کرد: بنابراین با این روش، افزایش تولید، دو قلوزایی در دام افزایش و تولیدات دامی ( گوشت، شیر و پشم ) ارتقا یافته و کاهش بیماریها را نیز در پی دارد.براساس این گزارش، نتایج حاصل از این پژوهش، پس از تایید کارشناسان مربوطه، به عشایر بومی منطقه نیز آموزش داده شد.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:مشکلات علوفهای ,تولید علوفه ,روش آبکشت ,اتاقک رشد,افزایش تولید,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
گلدان هوشمند یک وسیله الکترونیکی با کاربری بسیار آسان است که نیاز به آبیاری و مراقبت مداوم از گیاه را بر طرف میکند.به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گلدان هوشمند بهترین وسیله برای افراد مبتدی محسوب میشود و با کمک حسگرها، برنامه نرم افزاری و پردازشگر داخلی به طور خودکار میزان آب و مواد مغذی گیاه را کنترل می کند.تمامی گزینههای مورد نیاز برای رشد گیاه از جمله میزان آب، مواد مغذی و هوا از طریق سیستم هوشمند اندازه گیری و به صورت مستمر کنترل میشود.این سیستم از دو بخش گلدان هوشمند و کارتریج گیاه تشکیل شده است که مانند دستگاه چاپگر و تونر عمل میکند.قطعات الکترونیک، حسگرها، باتری، پمپ و مخزن آب در قسمت گلدان هوشمند تعبیه شده و کارتریج گیاه شامل دانه های گیاه، مواد مغذی و برنامه نرم افزاری مخصوص برای رشد گیاه است.درون گلدان هوشمند چهار باتری سایز AA قرار میگیرد و یک لیتر آب در مخزن مخصوص ریخته میشود؛ سپس گلدان به همراه کارتریج گیاه در یک محیط نورگیر قرار داده شده و پس از یک تا دو هفته جوانههای گیاه رشد میکنند.این سیستم هوشمند به هیچ نوع مراقبت ویژهای نیاز ندارد و تنها پس از گذشت یک تا دو ماه مخزن آب باید مجددا پر شده و پس از یک سال نیز باتری ها تعویض شوند.با روشن شدن چراغ آبی سیستم گلدان هوشمند، زمان پر کردن مخزن آب و با روشن شدن چراغ قرمز، زمان تعویض باتری به کاربر اعلام می شود. در صورت مناسب بودن شرایط گلدان هوشمند، چراغ سبز سیستم هر پنج دقیقه یکبار چشمک میزند.کارتریج گیاهان مختلف برای این سیستم عرضه شدهاند که شامل گیاهان زینتی و گلدار، گیاهان با عمر کوتاه و گیاهان مورد استفاده مانند گوجه فرنگی میناتوری است.
گلدان هوشمند Click and Grow با قیمت 60 دلار عرضه شده است.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:گلدان هوشمند,کارتریج گیاه ,گیاهان زینتی و گلدار, ,Click and Grow ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
نام علمی Cuminum cyminum
كليات گياه شناسي
زيره گياهي است يكساله كوچك و علفي كه ارتفاع آن 60 سانتيمتر است ريشه آن دراز و باريك برنگ سفيد ، ساقه آن راست و برگهايش به شكل نوار باريك و نخي شكل و برنگ سبز مي باشد .گلهاي زيره سفيد يا صورتي بصورت چتري در انتهاي ساقه ظاهر مي شود . اين گياه بطور وحشي در مناطق مديترانه مي رويد . زيره برنگهاي زرد تيره ، سبز و خاكستري وجود دارد . در گویش محلی طبس به آن کرابیه می گویند.
تركيبات شيميايي:
زيره داراي تانن ، روغن زرين و اسانس است .اسانس زيره را از تقطير ميوه له شده تحت اثر بخار آب بدست مي آورند . اين اسانس مايعي است بيرنگ كه در اثر ماندن ابتدا برنگ زرد و سپس قهو ه اي رنگ مي شود .بوي زيره مربوط به آلدئيدي بنام كومينول است . مقدر كومينول در زيره بسته به محل كشت آن بين 30 تا 50 درصد است .
طرز استفاده:
دم كرده زيره : مقدر 5 گرم زيره را در يك ليتر آب جوش ريخته و بمدت 10 دقيقه دم كنيد .
مخلوط با عسل : گرد زيره را به مقدر يك گرم عسل مخلوط كرده و استفاده كنيد .
اسانس زيره : اين اسانس را مي توانيد از فروشگاههاي گياهان دارويي و يا برخي از داروخانه ها خريدري كنيد . مقدر مصرف آن 2 قطره در يك ليوان آب نيم گرم مي باشد.
خواص داروئي:
1) قابض و خشك كننده است
2)ضد تشنج است
3)براي برطرف كردن بيماري صرع مفيد است
4)در دفع گاز معده موثر است
5)قاعده آور است
6)عرق آور است
7)براي رفع برونشيت از دم كرده زيره استفاده كنيد
8)براي برطرف كردن سوءهاضمه مفيد است
9)ترشحات زنانگي را برطرف مي كند
10)براي تحريك اشتها زيره سبزه را با سركه و آب مخلوط كرده و قبل از غذا بخوريد
11)براي برطرف كردن قطره قطره ادرار كردن زيره را تفت داده و سرخ كنيد سپس با آب بخوريد .
12)براي رفع نفخ روده و معده مي توانيد دم كرده زيره را تنقيه كنيد
13)براي التيام زخم چشم ، دانه هاي له شده زيره سبز را در آب برنج خام خيس كرده و سپس مايع بدست آمده را قطره قطره روي زخم چشم بريزيد.
14)هنگاميكه اطفال شير خوار دل درد دارند و نفخ در شكم شان پيچيده چند قطره اسانس زيره را با روغن بادام مخلوط كرده و با آن شكم آنها را ماساژ دهيد .
15)و بالاخره زيره را در غذاهايي كه نفاخ هستند مخصوصا حبوبات استفاده كنيد . ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:گیاهان دارویی,Cuminum cyminum,زيره سبز (کرابیه) ,Cumin Seed,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
نام علمی Persea americana
آووکادو درختی است که ارتفاع آن به حدود 6 متر می رسد و درقسمت های گرم آمریکا و برزیل و غرب هندوستان پرورش می یابد .منشاء آووکادو آمریکای جنوبی بوده که از آنجا به نواحی دیگر دنیا راه یافته است .برگهای این درخت ضخیم و سبز و گلهای آن کوچک و سبز رنگ است . میوه آن مانند گلابی و درای پوستی سخت برنگ سبز تیره و یا سیاه است در حدود 400 نوع مختلف آووکادو وجود دارد که بعضی از آنها درای پوست صاف و سبز رنگ بوده ولی پوست برخی از آنها سیاه و خشن است .مدرکی در دست است که نشان می دهد مایاها و اینکاها از این میوه استفاده می كرده اند .
:
آووکادو چرب است و درای اسیدهای آمینه مختلف مانند سیستین Cystine تریپتوفان Tryptophane و تیروسینTyrosine می باشد . در تحقیقات جدیدی که انجام شده وجود چند نوع آنتی بیوتیک در آووکادو ثابت شده است .دانه گیاه درای مقدر کمی ( در حدود 2 درصد ) روغن است . این روغن غلیظ و سفت و به رنگ زرد مایل به سبز بوده که درای بو و طعمی مطبوع است .روغن دانه آووکادو درای حدود 7 درصد روغن های اشباع شده مانند اسید پالمتیک Palmitic و اسید استئاریکSteraric Acid اسید آراشیدیک Arachidic Acid ، اسید میریستیک Myristic Acid و در حدود 80 درصد روغن های اشباع نشده مانند اسید اولئیک Oleic Acid و اسید لینولئیک Linoleic Acid می باشد .
در یکصد گرم آووکادو مواد زیر موجود است :
آب 80 گرم
انرژی 150 کالری
پروتئین 1/8 گرم
چربی 14 گرم
مواد نشاسته ای 5 گرم
کلسیم 8 میلی گرم
فسفر 35 میلی گرم
آهن 5/0 میلی گرم
پتاسیم 600 میلی گرم
ویتامین آ 250 واحد
ویتامین ب 1 0/08 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/15 میلی گرم
ویتامین ب3 1/4 میلی گرم
ویتامین ث 12 میلی گرم
ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:گیاهان دارویی,آووکادو,Avocado,Persea americana, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
نام علمی Medicago sativa
كليات گياه شناسي
ترکیبات شيميايي:
يونجه سرشار از ويتامين هاي A,C,E,K و همچنين داراي آميلاز كه انزيم مخصوص هضم مواد نشاسته اي است مي باشد .آنزيم هاي بسياري در يونجه يافت مي شود بعنوان مثال مي توان از امولسين ،اينورتاز ، و پكتياز نام برد .يونجه داراي حدود 20%پروتئين مي باشد پروتئين هاي موجود در يونجه عبارتند از :ليزين ،آرژنين ، هيستيدين ، آدنين ، فنيل آلانين ،آسپاراژين و سيستين . يونجه داراي اسيد فسفريك نيز هست ،يونجه همچنين داراي منيزيوم ، آهن و مقدر جزئي ارسنيك و سيليس استبنابراين يونجه از نظر مواد غذايي بسيار قوي است و غذاي خوبي براي انسان و حيوانات است .
خواص داروئي:
يونجه از نظر طب قديم ايران گرم است . البته تاره آن گرم و تر و خشك شده آن گرم و خشك است
1)يونجه از نظر اينكه داراي بسياري از مواد معدني مي باشد شيره آن براي بچه هايي كه در حال رشد هستند و اسخوان بندي محكمي ندارند بسيار مفيد است . حتي امروزه پودر اين گياه را در داروخانه ها مي فروشند كه آنرا مي توان براي بچه هاي شير خوار مصرف كرد .براي تهيه شيره يونجه بايد مقدر 300 گرم يونجه را در يك ليتر آب ريخت و آنرا جوشانيد تا مقدار آب آن به نصف تقليل يابد سپس آنرا صاف كرده و مقدار كمي عسل به آن اضافه كنيد كه بصورت شربت دارايد . مقدار مصرف براي طافال 200 گرم در روز است و براي اطفال شيرخوار حدود 50 گرم يم باشد كه مي توان به شير آنها اضافه نمود .اشخاص بزرگسال هم براي بالا بردن انرژي مي توانند از اين شيره استفاده كنند.
2) يونجه رابصورت تازه و يا جوانه آنها رابا سالاد ميل كنيد . جوانه يونجه را بصورت بسته بندي شده مي توانيد از سوپر ماركتها خريدري كنيد .
3)يونجه ملين است.
4)يونجه دو برابر اسفناج آهنم درد بنابراين خونساز است و براي كسانيكه به كم خوني مبتلا هستند مفيد است.
5)يونجه بعلت درا بودن آهن براي درمان بيماير راشيتيسم بكار مي رود.
6)عوارض كمبود ويتامين ث با خوردن يونجه از بين ميرود.
7)يونجه تازه در بسياري از كشورها مانند چين و روسيه و آمريكا به مقدر زياد بجاري اسفناج مصرف مي شود.
8)يونجه را در داروخانه ها و فروشگاههاي گياهان دارويي و يا برخي از داروخانه ها بصورت پودر ، كپسول و قرص بفروش مي رسانند . مقدرمصرف آن سه قرص در روز است.
9)با همه مزايايي كه يونجه درد در خوردن تازه آن نبايد زياده روي كرد زيرا بسيار نفاخ است و حتي حيواناتي كه به مقدر زيا د از آن مي خورند بعلت گاز زياد ممكن است تلف شوند.
10)ضماد پخته يونجه را اگر روزي چند بار روي اعضايي كه رعضه دارند بگذاريد آنها را شفا مي دهد.
11)تخم يونجه قاعده آور است و براي اين منظور تخم يونجه را بصورت دم كرده مصرف كنيد.
12)دم كرده يونجه درمان اسهال است.
13)براي نرم كردن سينه و تسكين سرفه روزي 2-3 فنجان دم كرده تخم يونجه را مصرف كنيد.
14)براي درمان لقوه و رعشه تخم يونجه را در روغن زيتون بريزيد و مدت يك هفته جلوي آفتاب بگذاريد سپس آنرا صاف كنيد و روزي چند قاشق از آنرا بخوريد و همچنين روي اعضايي كه رعشه دارند بماليد.
15)يونجه حاوي مقدرزيادي ويتامين است . كوبيده آن زخم را بسرعت اليتام داده و از خونريزي جلوگيري مي كند .
2000-2008 irteb
یونجه گياهي است علفي و چند ساله كه ارتفاع آن تا يك متر ميرسد برگهاي آن داراي سه برگچه مي باشد برگچه هاي نوك تيز، سبز رنگ و بيضي شكل است .گلهاي يونجه بشكل سبز و برنگ بنفش تيره يا آبي روشن است ميوه يونجه مانند صدف بوده و دانه داخل ميوه مانند لوبيا ولي كوچكتر از آن مي باشد .يونجه ريشه اي بسيار عميق دارد و ريشه آن تا سه متر بداخل زمين نفوذ مي كند و بنابراين منبع ويتامين ها و مواد معدني است كه از خاك مي گيرد .يونجه از زمانهاي بسيار قديم در ايران كشت مي شده است و در حدود پنج قرن قبل از ميلاد مسيح از ایران به يونان برده شد و در قرن هفتم بعد از ميلاد به اروپا راه يافت . يونجه در ايران در مناطق مركزي و جنوبي به مقدار بسيار زياد كشت مي شود .زنبور عسل گل يونجه را دوست دارد واز آن شهد زيادي بدست مي آورد و تبديل به عسل مي كند .پرورش اين گياه در قديم براي تهيه علوفه چهارپايان بوده ولي در حال خاضر بعلت دارا بودن مواد مغذي به مصرف غذايي نيز مي رسد .
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:گیاهان دارویی,یونجه,Alfalfa,Medicago sativa, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
سهرابي درباره چگونگي پي بردن به اين موضوع تصريح كرد: با توجه به اينكه رساله دكتري من بر روي مطالعات تبار شناسی گلسنگهای مانا در سطح جهان بوده است در تحقيقات بر روي گونههاي مختلف این گروه متوجه شدم نمونه گلسنگی که محققان كشور اسپانيا به ايستگاه فضايي بينالمللي ارسال كرده اند یک گونه جديد بوده که نامگذاری آن را به صورت Circinaria gyrosa Sohrabi et al انجام داده ام. بعد از انتشار نتایج رساله دکتری من محققان ایستگاه فضایی نام گونه جدید را بلافاصله پذیرفته و مقاله جدید خود را با نام گونه جدید Circinaria gyrosa در پایگاه ساینس دایرکت منتشر کردند. اين مقاله در نشاني اينترنتيhttp://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0032063312002425 قابل دسترسي است.
گلسنگ به كار رفته در تحقيقات پژوهشگران اسپانیا و آلمان در ايستگاه بينالمللي فضايي كه به اشتباه گونه «Aspicilia fruticulosa» معرفي شده بود با بررسيهاي محقق ايراني به عنوان گونهاي جديد شناسايي شد.به گزارش خبرنگار علمي ايسنا، در پي ارائه يافتههاي رساله دکتري محمد سهرابي، دانش آموخته گروه زيست شناسي دانشكده علوم زيستي دانشگاه «هلسينكي» فنلاند در قالب مقاله اي در مجله معتبر آلماني Mycological Progress محققان اروپايي دست اندركار اين تحقيقات با تصحيح اشتباهتشان در مقاله جدید خود نام گونه جدید كشف شده توسط اين محقق ايراني و همكارانش را جايگزين كردهاند.دكتر محمد سهرابي، عضو هيات علمی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ايران در گفتوگو با خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به اين كه گلسنگها از گونههايي هستند كه در سالهاي اخير براي انجام تحقيقات در علوم فضایی و پروژه بلندپروازانه سکونت بشر در مریخ استفاده می شوند، اظهار كرد: طي پنج سال گذشته، محققان ايستگاه بينالمللي فضايي در انجام تحقيقات خود چندين گونه مختلف Rhizocarpon geographicum و Xanthoria elegans و یک گونه جدید ناشناخته مانده از گروه گلسنگهای مانا (مائده آسمانی) موسوم به « Aspicilia fruticolosa» را به مدت چندین ماه به فضا ارسال كرده و همچنين آنها را در شرایط شبیهسازی شده مریخی به مدت طولانی نگه داشته اند. پس از بازگرداندن گونهها از فضا و خارج کردن آنها از شرایط شبیه سازی شده مریخی، بررسي کامل آنها نشان داد كه دما، فشار و تابش شدید اشعه «UV» در روند رشد و زندگي آنها اثري چندانی نداشته است و در اين میان تنها گونه مائده آسمانی همچنان توانسته بیشترین مقاومت را از خود نشان دهد.وي افزود: پس از آن آزمایش موفقیت آمیز از ميان گلسنگهاي ارسال شده به فضا، گلسنگ مانا به عنوان مدل ارگانيسم مطالعات زیستستاره شناسی انتخاب شد.سهرابي تصريح كرد: گونه مدل انتخاب شده به گروهي از گلسنگها به نام «Manna Lichens» تعلق دارد که در برخي كتب اديان مختلف به نام مائده آسماني معروف هستند. اين گروه از گلسنگها كه نسبت به خشكي بسيار مقاوم هستند در بیابانها و استپ های ايران، آسياي مركزي، بخشهايي از روسيه، اسپانيا، شمال آفریقا و آمريكا پراکنش دارند.عضو هيات علمی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ايران تصريح كرد: بررسيهاي اخير من و همكارانم در دانشگاه هلسينكي نشان داد گونه منتخب گلسنگ مورد استفاده در تحقيقات ايستگاه فضايي كه به اشتباه Aspicilia fruticulosa معرفي شده در واقع از گونه كشف شده توسط ما موسوم به Circinaria gyrosa Sohrabi et al است که در بیابانها و استپ های مناطق مرکزی و شمال غرب ایران، ارمنستان، ترکمنستان، آناتولی ترکیه و مناطق استپی و خشک اسپانیا وجود دارد. محققان ایستگاه فضایی متوجه جديد بودن اين گونه از نظر علم گلسنگ شناسي و گونه شناسي نبودند و آن را با گونه اي ديگر موسوم به Aspicilia fruticulosa که بیشتر در آسیای مرکزی پراکنش دارد، اشتباه گرفته اند.
محقق ايراني اشتباه پنجساله محققان ايستگاه بينالمللي فضايي را تصحيح كرد
گلسنگ مورد بحث
بقیه در ادامه نوشتار ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:گلسنگها ,اشتباه از سوي محققان علوم فضايي,دكتر محمد سهرابي,گلسنگهای مانا,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
ذرت های هیبرید تولیدی توسط کمپانی ها می توانند عملکرد بهتری را با همان مقدار نیتروزن مصرفی در گذشته و یا همان مقدار محصول با میزان کمتری از کود نیتروژنی تولید نمایند و این در حالیست که هنوز این محصولات چند سالی تا تجاری شده فاصله دارند.اما این تولیدات توسط کمپانی های تولید کننده ، همچنان تا تجاری شده در حال بررسی و پیشرفت قرار دارند.شرکتهایی نظیر : Monsanto.DuPont PioneerوSyngenta.کمک به پیشرفت عملکرد و بازده محصول در استفاده از کودهای نیتروژنی (NUE) فن آوری کمپانی هایی است که مجوز استفاده از این صفات زیست فن آوری را به کمپانیهای بذر می دهند.بعنوان مثال Davis, California-based Arcadia Biosciencesکمپانی است که مجوز(NUE) را به چندین کمپانی بذر برای بهبود چندین محصول زراعی داده است.این محصولات شامل ذرت،گندم ،کتان و سورگوم می باشد.بر طبق گفته رئیس این کمپانی آقای Eric Rey گیاهانی که تحت تغییرات صفات (NUE) قرار گرفته اند 15 درصد عملکرد بالاتری نسبت به گیاهان فاقد این صفات تولید شده زیست فن آوری شده از خود نشان می دهند.
کشاورزی نوین ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:کود نیتروژنی,عملکرد محصولات هيبريد,افزايش بازده,(NUE),مقدار نیتروزن, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
گیاهی را که مشاهده می کنید آلوئه ورا یا صبر زرد نام دارد که علاوه بر اینکه خاصیت داروئی زیادی دارد.از ماده ژلاتینی که درون برگ این گیاه وجود داره برای مصارف بهداشتی آرایشی (ژل.کرم .شامپو و...)هم استفاده میشود. این گیاه به دلیل خواص داروییه خارق العاده ای که دارد در گروه گیاهان سحر آمیز دسته بندی میشود.
معرفی گیاه
مرور کلی خواص داروئی : صبر زرد از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و شیرابه آن به مصرف طبی می رسد .
Aloe vera یک گیاه بادوام با گلهای زرد است. برگهای سخت آبدار و نیزه ای این گیاه به طول 20 اینچ رشد می کند و طول کل گیاه تا 4 پا می رسد. تنها برگهای این گیاه ارزش دارویی دارند، اما بخشهای مختلف برگها نیز برای اهداف گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرند. ژله شفاف و سفتی از قسمتهای داخلی برگ تشرح میشود. بین این ژله و پوست بیرونی برگ سلولهای خاصی حاوی مایع زردرنگ تلخ قرار دارد. وقتی که این مایع خشک میشود، سبب تولید شیرة Aloe میشود.
تاریخچه :
آلوئه ورا سابقه ای بسیار طولانی و درخشان دارد. اولین گزارش مکتوب که در آن به آلوئه ورا اشاره شده است متعلق به چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح است و در غارنوشته ها و کنده کاری های روی ظروف در معابد باستانی مصر کشف شده است. در افسانه های به جای مانده از مصر باستان آمده است که آلوئه گیاهی چنان گرامی بوده که افراد برای حضور در مراسم پس از مرگ یک فرعون باید تحفه ای از برگ های آلوئه ورا تقدیم می کردند.داستان هایی نیز درباره استفاده کلئوپاترا از آلوئه ورا، عسل و شیر برای حفظ زیبایی افسانه ای شان گفته می شود.کلئوپاترا ملکه مصر پوست خود را هر روزه با آن ماساژ می داد که از شر آفتاب مصر در امان باشد وحتی مصریان آنرا برای مومیائی مردگان خود بکار می بردند .در کتاب مقدس نام این گیاه به کرات آمده است . اما مصریان باستان تنها ملتى نبودند که آلوئه ورا را مى شناختند براساس منابع قدیمى ارسطو یکى از طرفداران بسیار معتقد خواص آلوئه ورا بوده است.او رایزن الکساندر کبیر نیز بوده است.قدر و ارزشی که او برای آلوئه ورا قائل بود چنان بوده است که در سال ۳۳۳ قبل از میلاد الکساندر را متقاعد کرد جزیره سوکوترا در اقیانوس هند را تصرف کند. این جزیره به دلیل رویش آلوئه در آن شهرت داشت و در آن زمان برای درمان زخم های سربازان در سپاه الکساندر از آلوئه ورا استفاده می شد.
بقیه در ادامه نوشتار ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:آلوئه ورا ,خواص آلوئه ورا,تاریخچه ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
محققان مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول موفق گردیدند برای اولین بار در کشور ارقام مختلف پکان یا گردوی گرمسیری را با استفاده از تکنیک کابل حرارتی تغییر یافته ابداعی در بخش تحقیقات باغبانی، از طریق پیوند تکثیر نمایند. با این موفقیت، امکان تأمین نهالهای ارقام مورد نیاز جهت توسعه کشت و احداث باغات مادری پکان در استانهای مختلف به ویژه گلستان، فارس و مازندران فراهم گردیده و حتی این امکان وجود دارد تا نهال ارقام تجاری، به خارج از کشور صادر شود.پكان يا گردوي گرمسيري تنها جنس از گردوئيان است كه نياز سرمائي پائيني داشته و در مناطق نیمه گرمسیری، به خوبي رشد و نمو کرده و محصول مناسب با كيفيت بالائي توليد ميكند. خاستگاه پکان، آمریکای شمالی و مرکزی است. مغز این میوه از لذیذترین خشکبارها بوده و ارزش غذائی بالائی دارد. میزان بالای اسید اولئیک در پکان از ویژگی های منحصر به فرد این گیاه است. در برخی از ارقام پکان، میزان اسید اولئیک بیش از دو برابر گردوی معمولی بوده و به بیش از 75 درصد می رسد. امروزه در دنیا توسعه كشت پكان در مناطقی که محدودیتی از نظر اقلیمی برای این درخت ندارند بسیار مورد توجه قرار گرفته است. کشور آمریکا بزرگترین تولید کننده پکان در دنیا بوده و تولید و عرضه ارقام تجاری را در انحصار خود دارد. لازم به توضیح است قیمت هر اصله نهال ارقام تجاری پکان در ایالت های تولید کننده پکان در امریکا ، بین 80 تا 150 دلار است. به عنوان مثال یک نهال پیوندی رقم Graking با ارتفاع 180 سانتی متر به قیمت حدود 125 دلار آمریکا عرضه می شود. مشکلات جدی که نهالهای بذری خشکبار بویژه گردو و پکان ، اهمیت تولید نهال پیوندی آنها را نشان میدهد. طولانی شدن دوره نونهالی، کاهش شدید عملکرد و کیفیت محصول و عدم امکان مدیریت گرده افشانی درختان بذری در مقایسه با درختان پیوندی، از جمله این مشکلات است. از سوئی دیگر، خصوصیات ویژه پکان و مشکلات عدم موفقیت تولید نهال پیوندی، باعث شده است که علی رغم گذشت 47 سال از ورود ارقام برتر پکان به کشور، توسعه چندانی نیابد.
هم اکنون تمامی ارقام پکان مشتمل بر 14 رقم Apachee، Stuart1 ، 3J ، Stuart2 ، Mahan، Wichita ، Mohawak ، Gratex ، 10J ، Perque ، Comanch ، 6M ، Graking و Choctaw تکثیر شدهاند. نکته جالب این که بسیاری از نهال های تکثیر شده با گذشت تنها یک سال از زمان پیوند، به گل رفتهاند. با این موفقیت، امکان تأمین نهالهای ارقام مورد نیاز جهت احداث باغات مادری پکان در استان های مختلف بویژه گلستان، فارس و مازندران را تامین کند و حتی این امکان وجود دارد تا نهال ارقام تجاری، به خارج از کشور صادر شود.
موسسه تحقیقات اصلاح وتهیه نهال وبذر ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:اصلاح و تهیه نهال و بذر ,گردوی گرمسیری ,پكان,کشت و احداث باغات, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
با استفاده از روش های نوین بیوتکنولوژی ،ژنوم گیاهان،ریز سازواره ها و آفات مهم مرتبط با کشاورزی در سطح ساختاری و عملکردی مورد بررسی قرار می گیرد.عمده ترین فعالیت های این بخش بررسی تنوع ژنتیکی گیاهان ،سوش های مختلف عوامل بیماری زای گیاهی و حشرات ،مکان یابی و نشانمند کردن ژن های کنترل کننده تنش های زیستی و غیر زیستی ،جداسازی ،دست ورزی و همسانه سازی ژن های مفید ،ساخت پلاسمید و همچنین تهیه کیت هایی به منظور تسهیل و تسریع شناسایی عوامل بیماری زا در گیاهان می باشد.
وظایف بخش تحقیقات ژنومیکس:
- انگشت نگاری دی ان آ،شناسایی و رده بندی ریزسازواره های مرتبط با کشاورزی با استفاده از نشانگرهای دی ان آ
- انگشت نگاری دی ان آ،شناسایی و رده بندی حشرات مفید وزیان آور در کشاورزی با استفاده از نشانگرهای دی ان آ
- انگشت نگاری دی ان آ،شناسایی و رده بندی گیاهان زراعی،باغی و زینتی با استفاده از نشانگرهای دی ان آ
- انگشت نگاری دی ان آ،شناسایی و رده بندی ریزسازواره های مرتبط با کشاورزی با استفاده از نشانگرهای دی ان آ
- همکاری با مراکز بانک ژن جهت تهیه شناسنامه نمونه های نگهداری شده در بانک ژن با استفاده از نشانگرهای دی ان آ
- تشخیص روابط فیلوژنتیک با استفاده از نشانگرهای دی ان آ
- تهیه نقشه های ژنتیک و اشباع مولکولی ،تلفیقی و فیزیکی گیاهان ،حشرات و ریز سازواره ها
- مکان یابی و نشاندار کردن ژنهای کنترل کننده تنش های زیستی و غیر زیستی
- شناسایی ژن های کنترل کننده تنش های زیستی و غیرزیستی با استفاده از پروفیل بیان ژن در سطح آر ان آ
- شناسایی ژن های کنترل کننده تنش های زیستی و غیرزیستی با استفاده از DNA chip و ریز آرایه
- جداسازی ژن ها و تعیین جایگاه ژنی و تعیین اجزا ژن مانند پیشبرها ،پایانه ها ،اینترونها و توالیهای کد کننده
- دست ورزی ژنها از قبیل تغییر کلون ،تغییر پیشبر،تغییر پایانه و تعویض آنها
- تعیین نشانگرهای دی ان آ،کاوشگرها،پیشبرها ،مواد زیستی و کلونهای مورد نیاز تحقیقات کشاورزی
- دست ورزی ژن های ریز سازواره ها جهت بهبود خصوصیات انها
- تهیه کتابخانه ای ژنومی DNA
- تعیین توالی ژنوم گیاهان،حشرات و ریزسازواره ها
- انجام آنالیز آماری مرتبط با ژنوم ریز سازواره ها ؛حشرات و گیاهان
- آزمایش مولکولی واردات گیاهی جهت احراز وضع آلودگی آنها و گیاهان تراریخته
- تهیه کیت جهت تسهیل و تسریع شناسایی عوامل بیماری زا در گیاهان
- انتخاب به کمک نشانگرها در برنامه اصلاحی با همکاری سایر موسسات پزوهشی
- برگزاری کارگاه های آموزشی مرتبط با شرح وظایف بخش
مهمترین فعالیت های علمی در دست اجرا:
- انگشت نگاری DNA ژنوتیپ های مهم ارقام انار،پسته،بادام،رز و زیتون و انجیر و خرما.
- مکان یابی ژن های مقاومت و تهیه گندم مقاوم به بلایت فورزایومی سنبله با استفاده از نشانگرهای DNA
- شناسایی و ایجاد نشانگرهای مولکولی مبتنی بر PCR پیوسته با ژن های مقاومت به سپتوریوز برگی در گندم.
وبلاگ کشاورزی نوین ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:ژنومیکس,بیوتکنولوژی ,,ژنوم گیاهان,پلاسمید ,اجزا ژن ,شناسایی ژن ها,جداسازی ژن ها ,دست ورزی ژنها,نشانگرها , ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
نانو تکنولوژی یکی از فناوریهای نوین است که با توجه به چند وجهی بودن آن،حوزه های علمی مختلف را همگرا نموده و آنها را در خدمت توسعه بخش کشاورزی قرار می دهد.نانوتکنولوژی کاربرد علوم نانو در طیف وسیعی از علوم و فناوریهای نوین در تولید مولکولی و یا ساخت اتم به اتم ،مولکول به مولکول توسط مثلاً روبات های برنامه ریزی شده در مقیاس نانومتریک است.ابعاد نانومتریک اندازه ای درحدود قطر چند اتم دارد و ساختارهایی با این ابعاد دارای دمای ذوب ،رفتار مغناطیسی و بار الکتریکی و حتی رنگی متفاوت از ساختارهای غیرنانو خواهند بود ،بدون اینکه این مواد دچار تغییر شیمیایی شده باشند.معنای این عبارت آن است که با کنترل مواد در مقیاس مولکولی و استفاده ازساختارهای نانومواد می توان به محصولاتی دست یافت که دستیابی به آنها به هیچ روش دیگری ممکن نیست.هدف از تشکیل این بخش تهیه و متمرکز نمودن امکانات و تجهیزات مرتبط بانانوتکنولوژی درقالب یک بخش تحقیقاتی به منظور توسعه هدفمند پژوهش های مربوط به این فناوری در جهت تحقق اهداف بخش کشاورزی توام در راستای اهداف و برنامه های ستاد ویژه نانو خواهد بود.هم اکنون در کشور پژوهش های بنیادی در حیطه نانو تکنولوژی در حال انجام است،می توان با انجام پژوهش های کاربردی در این زمینه ،محصولات ارزشمند و بدون جایگزین موثری را انجام داده و برای استفاده عموم معرفی نمود.محصولات ،دانش و فناوری به دست آمده از این پژوهش ها می تواند به تقویت بخش خصوصی برای ورود و سرمایه گذاری برروی آنها و در نهایت ،پیشرفت کشور در عرصه فناوری نانو منجر گردد.
وظایف بخش تحقیقات نانوتکنولوژی:
- انجام و پایش پژوهش ها در تولید و استفاده از نانوذرات و نانولوله ها
- انجام پژوهش برای ساخت نانوحسگرهای تشخیصی برای DNA،RNA ، پروتئین ها و متابولیت ها
- بهینه سازی روش های انتقال ژن در حیطه نانوتکنولوژی
- انجام پژوهش بر روی ساخت نانو-وسایل مبتنی بر DNA
- استفاده از نانو ذرات در تولید فرآورده های بیولوژیک (سموم و کودهای بیولوژیک) برای کاهش هزینه ها و افزایش کارایی
- استفاده از تکنیک های نانوتکنولوژی در تولید بیوماکرومولکول ها(آنزیم ها،پروتئین ها و غیره)برای کاربرد در صنایع کشاورزی و غذایی
- تولید نانو بیو ذرات از طریق خودآرایی و مکان آرایی (تکنولوژی تولید پایین به بالا)
- استفاده از سیستم های بیولوژیک برای تولید نانوذرات(تکنولوژی تولید از بالا به پایین)
- استفاده از بیوماکرومولکول ها (پروتئین ها ،ویروسها،پلاسمیدهای نوترکیب، RNA،DNA) به عنوان حامل برای فرآورده های بیولوژیک وداروها
- به کارگیری نانوبیومواد در پاکسازی محیط زیست
- تحقیقات در زمینه ساخت نانوسنسورها برای تشخیص مولکولی آنزیم ها،آنتی بادی ها ،پروتئین ها ی مختلف و DNA و جداسازی مولکول های زیستی مثل پروتئین ها ،اندازه گیری ،گزارش دهی و کنترل هوشمند گیاهان یا دامها ،آشکارسازی سریع عوامل بیماریزا
- افزودن طعم و رنگ دلخواه به غذا و افزودن میکرونوترینت های حساس به حرارت و PH مثل بتاکاروتن،اسید چرب امگا 3 به کمک نانوذرات
وبلاگ کشاورزی نوین ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:نانوتکنولوژی,فناوری نانو ,بیولوژیک,انتقال ژن ,نانوذرات,نانولوله ها,ساخت نانوحسگرها,بیوماکرومولکول ها,میکرونوترینت, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
باکتری ها پیام رسانان آرامی می باشندو به آرامی در بدن میزبان جای خوش می نمایند.آنها طرح های حملات خود را از طریق پیامهای کدشده بیوشیمیایی انتقال می دهند که توسط سیستم ایمنی گیاهان و حیوانات قابل شناسایی و محسوس نمی باشد. اما در دسامبر برای اولین بار محققان اعلام کردند برخی از گیاهان قادر به شکستن این رمز ها می باشند.آنها قادر به شناسایی این پیامها و در نتیجه خنثی کردن عفونت می باشند.اولین شواهد در سال 2009 زمانیکه پاتولوژیستی به نام Pamela Ronald از دانشگاه Davis کالیفرنیا پروتئین باکتریایی بنام Ax21 را در برخی گونه های برنج کشف کرد، مشاهده گردید. این گیاهان آلوده شده با مشاهده Ax21،با ترشح مواد شیمیایی آنتی باکتریال در بافتهای خود به دفاع می پرداختند.این عملکرد برای ارگانیزم زنده میزبان باکتری طبیعی نمی باشد علاوه بر آن در سال گذشته Ronald بار دیگر متوجه شد که Ax21قسمتی از سلول باکتریایی نمی باشد.با توجه به حضور این پروتئین غیر معمول نیست که یک سیستم ایمنی موجود زنده قادر به شناسایی یک مزاحم میکروبی از طریق پروتئین های بیرون زده از غشای خارجی آن باشد.زمانیکه Ax21 به یک سطح معین می رسد میکروبها خود رادرون لایه های نازکی بنام biofilm بسته بندی می نمایند که از این لحظه به بعد در مقابل سیستم دفاعی بدن و انواع آنتی بادی ها مقاوم می گردند.این گونه های برنج تنها انواع موجودات زنده شناخته شده ای می باشند که از طریق شناسایی این پروتئین (شناسایی ودریافت پیام) قادر به عمل بر علیه آن ، قبل از پناه گرفتنشان در پناهگاه بیولوژیکی شان می باشند . کشف Ronaldممکن است راهگشای کشفیات جدیدی در این مورد باشد. Jeff Dang ایمونولوژیست از دانشگاه کارولینای شمالی می گوید گیاهان بسیاری از گیرنده های سیستم ایمنی با عملکرد ناشناخته را دارا می باشند شاید یک دستگاه استراق سمع برای این امر در شرف کشف باشد.
منبع: وبلاگ کشاورزی ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:باکتری , پیامهای کدشده بیوشیمیایی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
باغ گیاهشناسی ایران با قدمتی بیش از 40 سال و مجموعهای از گیاهان بومی و غیربومی در فضای باز و گلخانهای که دارای بیش از سههزار گونه گیاهی مناطق داخلی کشور و سایر نقاط دنیا است و جزو 10 باغ گیاهشناسی بزرگ جهان بهشمار میرود، بهدلیل افت سطح آبهای زیرزمینی با خطر نابودی روبهرو است.
ندوشن رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایانا با اعلام این مطلب گفت: شهرکسازی و ساخت و سازهای صورت گرفته در اطراف باغ گیاهشناسی ایران طی چند سال اخیر و برداشت از آبهای زیرزمینی اطراف برای تأمین آب مورد نیاز این شهرکها مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است.احمد میرزایی با تأکید بر نابودی و خشک شدن آبهای زیرزمینی با برداشت و بهرهوری بیرویه افزود: بهدلیل برداشت از آبهای زیرزمینی اطراف باغ که برای تأمین منابع آب از آنها استفاده میشد، ظرف سال گذشته سه چاه آب را از دست دادیم و اکنون در نوبت حفر چاه قرار داریم.وی با بیان اینکه باغ گیاهشناسی نقش مهمی در زمینههای مختلف تحقیقاتی ازجمله علوم گیاهی و باغبانی، آموزش عمومی و آشنا ساختن مردم به اهمیت گیاهان و لزوم حفاظت از آنها دارد، تصریح کرد: اگر این روند افت سطح آبهای زیرزمینی به همین میزان ادامه داشته باشد در چند سال آینده از چاهها به جای آب شیرین و قابل استفاده آب شور برداشت خواهیم کرد که بر این اساس ظرف چند سال آینده نهتنها باغ گیاهشناسی بلکه مزرعه دانشکده کشاورزی مدرس هم که از اراضی اطراف این باغ است، نابود میشود.
گفتنی است، عملیات اجرایی باغ گیاهشناسی ملی ایران در سال 1347 با واگذاری قطعه زمینی از مراتع ملی شده در اراضی چیتگر آغاز شد که در حال حاضر مساحت آن حدود 145 هكتار است و سال گذشته پیش از 42 سال بازدید از این موزه باغشناسی برای عموم آزاد شده است./
سهیلا گلیزاده
خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:باغ گیاهشناسی ایران,گیاه شناسی,خطر نابودی ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
محققان در USDA سرویس تحقیقات کشاورزی (ARS) در Wood-ward، به همراه دانشمندان روسی، ابداعی انجام داده اند که ترکیبی بین ذرت و بستگان دور خود، gamagrass شرقی، که به طور طبیعی می تواند خود را کلون نماید،ایجاد کرده اند . توسعه هیبریدی در نهایت به لاین های ذرت هیبریدی منجر میشود که قادربه خود تکثیری بدون از دست دادن قدرت هیبریدی، مقاومت در برابر بیماری و یا صفات مطلوب زراعی می باشد.
ابداع ARS یک نقطه عطف را در ژنتیک گیاهی مشخص می سازد.برای گیاهی که می تواند خود را کلون سازد ،ژن های کنترل کننده ویژگی خاص مجبورندکه از gamagrass به ذرت منتقل گردند. جدا از موفقیت تجاری مرتبط با این امر نشان می دهد که یک گیاه تولید مثلی جنسی می تواند به یک گونه غیر جنسی تبدیل گردد.این گیاه غیر جنسی جدید زمانی که embryos از سلول های تخم بدون بارور شدن توسط گرده رشد می نماید تولید مثل می کند که همان روش غیر جنسی آپومیکسی (apomixis) می باشد. آپومیکسی بطور طبیعی در برخی از گیاهان رخ می دهد. دانشمندان بیش از 300 گونه گیاهی را مشخص کرده اند که از طریق کلون سازی خودشان (از طریق بذر) تولید مثل می نمایند. بسیاری از علف های چمنی مانند کنتاکی بلو گراس (Kentucky bluegrass) و علف های هرز رایج مثل قاصدک (dandelions)از این راه خود را تکثیر می نمایند.آزمایشگاههای مهم گیاهی در جهان بر روی انتقال اپومیکسی به گیاهان زراعی مانند گندم ،برنج،ذرت و سورگوم کار می کرده اند. اما مرکز آزمایشگاهی و تحقیقاتی USDA-ARSبرای اولین بار موفق به استفاده از این تکنولوژِی در یک غله مهم گردید.ایستگاه تحقیقات جنوب دشت اوکلاهما و موسسه ژنتیک در سیبری، روسیه، مخترعان مشترک در ثبت اختراع ذرت apomictic می باشند.
Farm Industry ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:ذرت,هیبریدی,صفات مطلوب زراعی,USDA,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
دیاگرامهای گیاهشناسی تاریخی طولانی در علوم دارد.اما احتمالا تاکنون دیاگرامهایی به این ظرافت &زیبایی و دقت در این مورد را ندیده ایم.این هنر یا علم توسط هنرمند رسانه ای ژاپنی Macoto Murayamaابداع شده است.این چاپ های دیجیتال با نام Inorganic Floraشناخته می شوند که ترکیبی از علم،تفسیر هنری و فن آوری های جدیدو البته ابتکار است.در نمایشگاه Murayamaنمودار های گیاه شناسی با لایه های دقیق و اطلاعات کمی طبقه بندی شده شامل قطعاتی تقریبا نقاشی شده مانند نئون درخشان با تاکید بر تقارن،عمق و رنگ به نمایش در می آید.او با استفاده از یک متودولوژی که ترکیب علم با مدل سازی سه بعدی همراه با سایرابزار های مولتی مدیاست با ایجاد پرسپکتیوهای متنوع از یک گونه گیاهی باعث افزایش قدرت درک تفاوتهای بین گونه ای می گردد.او با استفاده از نرم افزار های 3dmax، Adobe Photoshop و Adobe Illustrator جزئیات را به زیبایی بسط می بخشدو سرانجام آنها را در مقیاس بزرگ و فریم شفاف پلکسی گلاس چاپ می نماید.این بینش فوق العاده اين هنرمند دقیق باعث نمایش ماهرانه نظم و زیبایی جهان هستی به وضوح می گردد.
بقیه عکس ها در ادامه مطلب
ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:دیاگرامهای گیاهی,فلورا,هنر یا علم ,هنرمند, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
بهطور كلي در ايران سالانه حدود يك ميليون تن خرما توليد و حدود 130 تا 140 هزار تن خرما صادر ميشود كه عمده صادرات خرماي ايران خرماي «ساير» است .به گزارش خبرنگارخبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، خرماي مضافتي كه عمده مصرف خرماي كشورمان است، به مقدار بسيار ناچيزي صادر ميشود، چون صادرات آن نياز به كانتينرهاي يخچالدار دارد و اگر به هر دليلي اين يخچالها با مشكل مواجه شود، خرماها ترش شده و خراب ميشود صادرات خرماي ايران در سه ماه نخست امسال با كاهش 9.3 درصدي به 32.3 ميليون دلار رسيد. براساس آمار گمرك ايران در اين مدت بيشترين ميزان صادرات خرماي ايران مربوط به خرماي مضافتي به ميزان 15.4ميليون دلار بود. در مدت زمان مشابه در سال قبل 35.7 ميليون دلار خرما از كشور صادر شده بود. به گفته رييس اتحاديه صادركنندگان خشكبار ايران، بيشتر توليد خرماي ساير از خوزستان و پس از آن فارس و بندرعباس و بهطور كلي مناطق گرمسيري است. محمدحسين شمسفرد به خبرنگار ايسنا گفت: قيمت خرماي صادراتي حدود 1600 دلار در هر تن است. صادرات خرماي ايران در سال 1390 با افزايش 17.7 درصدي به بيش از 174 ميليون دلار رسيده بود. ایران طبق آمار دومین تولیدكننده بزرگ خرما در جهان است که به دلیل نداشتن بازارهای جدید و بستهبندیهای سنتی در رده هفتم صادرات این محصول قرار گرفته است. سالانه بیش از هفت میلیون تن خرما در جهان تولید میشود كه ایران با تولید یك میلیون تن از این میزان در رتبه دوم تولید خرمای جهانی جای گرفته است. هند، آذربایجان، امارات، ترکیه، عراق، روسیه، مالزی، آلمان، انگلستان، اوکراین دانمارک، سوئد، قزاقستان، مالزی، اندونزی، استرالیا و کانادا از جمله بزرگترین بازارهای صادراتی صنعت خرمای ایران در سال گذشته بودند. ایران پس از مصر دومین تولیدكننده خرما در جهان به شمار میرود، اما با توجه به اینكه بستهبندی خرمای صادراتی ایران ۱۰ كیلوگرمی و به صورت سنتی است، كشورهای تونس و امارات با بسته بندیهای كوچك جایگاه ایران را در بازارهای صادراتی گرفتهاند.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:خرما,صادرات خرماي ايران,مصرف خرما,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
خبرگزاری فارس: اگرچه ایران ۹۶ درصد تولید زعفران دنیا را دارد و طی ۳۰ سال گذشته ۱۶.۵ برابر تولید افزایش یافته است اما مشکلاتی سر راه این صنعت است که درصورت عدم مدیریت این فرصتها به تهدید تبدیل خواهد شد.
زعفران ایرانی
زعفران محصولی است که به طور عمده در استانهای خراسان رضوی و جنوبی کاشت میشود و تأثیر بسزایی بر معیشت مردم دارد. طبق آمار اعلام شده، با توجه به صادرات ۳۶۶ میلیون دلاری زعفران و ۵.۵۱ میلیارد دلاری کل بخش کشاورزی در سال ۹۰، سهم ۷ درصدی صادرات بخش کشاورزی مربوط به زعفران میباشد. این در حالیست که حجم تولید این محصول کمتر از ۰.۰۰۰۱ (یک ده هزارم) کل تولید کشاورزی است.
نگاهی به روند تغییرات سطح زیر کشت زعفران در سالهای اخیر نشان میدهد کشت این محصول به شدت افزایش یافته است به گونهای که طی ۳۰ سال گذشته سطح زیر کشت این محصول از ۴.۲۵ هکتار در سال ۶۰ به ۷۰ هزار هکتار در سال ۹۰ رسیده که نشان از رشد ۱۶.۵ برابری آن دارد. مزیتهای نسبی کاشت زعفران نسبت به سایر محصولات در بسیاری از مناطق سبب توجه کشاورزان به این محصول شده است. نیاز به آب کم، تطابق با شرایط خرده مالکی و وجود نیروی کار در فصل برداشت محصول از جمله مزایای نسبی است.
تحقیقات نشان میدهد بین افزایش سطح زیر کشت زعفران و همینطور میزان وابستگی درآمد سالانه کشاورزان با کمآبی رابطه معنیداری وجود دارد. به طوریکه با کاهش بارندگی و منابع آب مناطق جنوبی خراسان در سالهای اخیر، کشاورزان این مناطق به کشت زعفران اقبال بیشتری نسبت به محصولات دیگر نشان دادهاند. در بسیاری از این مناطق درآمدهای حاصل از فروش زعفران نقش اساسی در تأمین معیشت مردم منطقه دارد. اقبال روز افزون کشاورزان کشور به این محصول پر منفعت که محدود به استان خراسان نمیشود، مخاطراتی را به همراه دارد که عدم توجه کارشناسی مدیریت تولید، تجارت و صنایع تبدیلی کشاورزی میتواند فرصتهای توسعه این محصول را به چالشی جدی بدل کند.
*ایران محصول زعفران خود را با واسطه میفروشد
علیرغم سهم ۹۶ درصدی ایران در تولید جهانی زعفران، سهم اندکی از تجارت زعفران نصیب ایران می شود. این در حالی است که اسپانیا با حدود ۲۰ تن تولید با ۱۵۰ تن صادرات در سال سهم عمده ای از تجارت زعفران را به خود اختصاص داده است. ایران زعفران خود را به کشورهای واسطه میفرستد تا این کشورها کار بازاریابی را در کشورهای هدف انجام دهند و سود سرشار حاصل از این دلالی را نصیب خود کنند. مهمترین کشورهایی که زعفران ایران را باز صادرات میکند، اسپانیا و امارات متحده عربی هستند.
با توجه به اینکه اغلب تولید کنندگان ایرانی هیچ تجربهای برای بازاریابی محصول خود ندارد، مطمئناً افزایش تولید و عرضه این محصول در سالهای آتی بدون ورود به بازارهای جدید و عدم افزایش تقاضا، بازار را اشباع کرده و قیمت زعفران افت محسوسی خواهد داشت. نتیجه بی تدبیری امروز و فقدان مدیریت یکپارچه در بخش تولید و تجارت زعفران بدون شک بازار این محصول را با بحران مواجه خواهدکرد.
*غیر محتملتر شدن تحقق برند ملی زعفران ایران
در آخرین برنامه توسعه زعفران در سال ۸۹ قرار بر تشکیل برند واحد ملی و حفظ حقوق معنوی آن (حمایت از ثبت خواص و ویژگی های زعفران در مبادی بینالمللی، کدکس غذایی و استاندارد جهانی) شده است. همچنین در این برنامه ارتقای سهم تجارت بینالمللی زعفران از صادرات متوسط سالانه ۱۳۰تن به ۳۵۰تن در سال ۱۴۰۰ و ارزآوری بیش از یک میلیارد دلار هدفگذاری شده است. این اهداف از طریق شناسایی و توسعه بازارهای فروش زعفران و نیز متعادل سازی قیمت داخلی و قیمتهای بینالمللی میسر میشود، که تا کنون محقق نشده است.
با افزایش سالانه بهرهبرداران تولید زعفران و گسترش تولید این محصول در مناطق مختلف کشور کار واحد کردن برند تولیدی این محصول به جهت تعدد ذینفعان کاری سختر و پیچیدهتر خواهد شد. اما اگر برند ملی محقق شود، بهرهبرداران جدید سود بالاتر خود را این خواهند دید که به این طرح ملی اضافه شده و زیر چتر برند ملی تولید خود را عرضه کنند.
*چالشهای دیگر
از دیگر مسائل موجود در تولید زعفران ایرانی می توان به نوسانات قیمتی محصول، قیمت فزاینده پیاز زعفران، هراس از کاشت عمده زعفران به خاطر مسائلی مانند عدم ثبات بازار، نبود سرمایه اولیه کافی با توجه به هزینههای بالای کاشت زعفران در سال اول و ارائه تسهیلات اندک و نامناسب برای این محصول اشاره کرد.از متولیان کشاورزی و تولید کشور انتظار میرود در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی مدیریت نظاممندی روی این محصول محرومیتزدا و سودآور ارائه دهند و با جدی گرفتن تهدیدهای پیش روی این بخش اقتصادی کشور، موانع پیشرفت را از پیش پای کشاورزان این رشته بزدایند.
مرکز تحقیقات راهبردی غذا و کشاورزی دانشگاه تهران – کارگروه زعفران ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:زعفران ,درصد تولید زعفران, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
مجری طرح زیتون با بیان اینکه امکان وجود کنسرو زیتون سیاه تقلبی در بازار است از اعزام تیمی از ایران جهت آموزش به کشورهایی که دارای تکنولوژی تولید کنسرو زیتون سیاه هستند، خبر داد.به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر زینانلو مجری طرح زیتون پیش از ظهر امروز سه شنبه در نشست خبری به تشریح فعالیت های معاونت تولیدات گیاهی در این زمینه پرداخت .وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که از او پرسید آیا در حال حاضر زیتون سیاه تقلبی در بازار وجود دارد یا خیر؟ گفت: سال گذشته واردات زیتون کنسرو را به کشور ممنوع اعلام کردیم اما متاسفانه برخی از واردکنندگان روغن تفاله زیتون را به صورت قاچاق وارد کشور کردند.مجری طرح زیتون در ادامه با بیان اینکه در داخل کشور تکنولوژی تولید زیتون سیاه را نداریم، گفت: بر این اساس، امکان تولید زیتون سیاه در کشور وجود ندارد.
وی در عین حال تصریح کرد: البته ممکن است برخی از افرد با استفاده از ترکیبات شیمیایی زیتون را به رنگ سیاه درآورند که بسیار مضر است و افراد نباید از آن استفاده کنند.زینانلو اضافه کرد: با این وجود در اجلاس شورای بین المللی زیتون که اخیرا در آرژانتین برگزار شد، در این رابطه صحبت هایی انجام و قرار شد تیمی متشکل از کارشناسان را از ایران برای آموزش تولید و تهیه کنسروهای زیتون سیاه به کشورهایی که دارای این تکنولوژی هستید، اعزام کنیم تا بتوانیم در کشور خودمان این کار را انجام دهیم.
خبرگزارى مهر (www.mehrnews.com) ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:زیتون سیاه تقلبی,زیتون سیاه,زیتون,روغن تفاله زیتون,کنسروهای زیتون,ترکیبات شیمیایی, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
مردم معمولا به خوردن چربی ماهی توصیه می شوند،(ماهی هایی نظیر ماهی آزاد و ماهی تن) تا از این طریق اسیدهای چرب امگا 3 جذب بدن گردد.این چربی های ضروری که بدن ما قادر به ساختن آنها نمی باشد، دارای سطح تری گلیسیرید پایین بوده باعث کاهش خطرات حمله قلبی و همچنین کاهش التهابات می گردد.
به منظور جذب 4 تا6 گرم امگا 3، فرد مجبور به خوردن دو وعده از این ماهی های وحشی یا همان دریایی (ماهی های پرورشی در مزارع پرورش ماهی فاقد آن می باشند) در هفته می باشد.ماهی هایی نظیر ماهی آزاد و تن در حال تبدیل شدن به ماهیهایی کمیاب و گرانقیمت هستندبنابر این عموم مردم در حال روی آوردن به سوی مکمل های غذایی هستند که حاوی این مواد باشد.در حال حاضر انواع کنسرو های این نوع ماهی ها در جهان یافت می شود ولی این موضوع به مدت طولانی ادامه نمی یابد.در آینده شما این اسیدهای چرب ضروری را از طریق گیاهانی بدست می آورید که بامهندسی ژنتیک دچار تغییر گشته اند.نکته جالب اینجاست که این ماهی های آزاد دریا ها مانند انسان خود، قادر به ساختن این مواد نمی باشند ولی آنها را از طریق خوردن جلبک های سازنده آن بدست می آورند.دانشمندان در حال انتقال ژن این نوع جلبک ها به گیاهان می باشند و به زودی این صنعت به طور انبوه به تولید این نوع از اسیدهای چرب، از طریق این گیاهان خواهد پرداخت.
James P. Collman
The book is published by University Science Books ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:اسیدهای چرب امگا 3 ,امگا3,قلب,سلامتی,ژنتیک,مهندسی ژنتیک0گیاهان,ماهی,تن,ماهی آزاد,تری گلیسیرید, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
صفحه قبل 1 2 3 5 ... 10 صفحه بعد
|