|
![روی پاکت سیگار چه باید نوشت؟.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-09-29_215947.jpg)
هشدارهای منفی روی پاکت سیگار به همراه عکسهای شوکآور تنها بر روی بخش کوچکی از معتادان به سیگار موثرند. محققان میگویند بر روی بخش دیگری از سیگاریها، پیامهای مثبتی که در آنها به فواید ترک سیگار اشاره شده کارگر میافتد.نیکوتین ماده شیمیایی روانگردان اصلی موجود در سیگار، اعتیاد آور است و سرطانزا. سیگار در طول قرن بیستم باعث مرگ بیش از ۱۰۰میلیون نفر شد. چندی پیش سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که در کشورهای با درآمد کم و متوسط، میزان مرگ و میر سالانه ناشی از مصرف سیگار به ۶ میلیون نفر میرسد. به همین خاطر دولتها سالانه مبالغ هنگفتی را در هشدارهای بازدارنده بر روی پاکتهای سیگار و کمپینهای گوناگون تبلیغاتی علیه سیگار هزینه میکنند، شاید که سیگاریها دست از سیگار کشیدن بردارند.
هشدارهای بازدارندهی روی پاکت سیگار در تمام دنیا تقریبا شبیه همدیگر است: «هشدار، سیگار کشیدن منجر به سرطان ریه میشود». به این هشدارها باید تصاویر شوکآوری را که به قصد بازدارندگی از سیگار کشیدن روی پاکت نقش بستهاند هم اضافه کرد؛ در کنار جملهای مانند «خودتان قضاوت کنید» تصویری از ریه سالم به همراه یک ریه سیاه و بیمار از یک فرد سیگاری.
جنبههای مثبت و منفی در کنار هم
گروهی از پژوهشگران در چارچوب یک نظرسنجی، از ۷۴۰ فرد سیگاری نظرشان را در مورد تاثیر این هشدارها جویا شدند. نتیجه اینکه تاثیر هشدارهای نوشتاری در راستای ترک سیگار و تهدیدها به مرگ و سرطان در بین همه سیگاریها تاثیر مشابهای نداشته است. پیامهایی که در آنها به فواید یک زندگی بدون سیگار اشاره شده است، بیش از همه بین سیگاریهایی موفق بوده است که همیشه معتقد بودهاند، میتوانند روزی سیگار را ترک کنند. اما نوشتهای مانند "ارمغان سیگار کشیدن مرگ است" بین کسانی موثرتر بوده است که تصور ترک سیگار برایشان بسیار دشوار بوده است.
محققان مینویسند، تمرکز در بیشتر هشدارها بر روی خطرهای اعتیاد به سیگار است. به اعتقاد این پژوهشگران با این نوع هشدارها نمیتوان همهی سیگاریها را تحت تاثیر قرار داد. در مجله "تحقیقات نیکوتین و تنباکو" که نتایج این تحقیق را چاپ کرده است، میخوانیم: «تحقیقات ما نشان میدهند که هشدارها و پیامها وقتی موثرند و شمار بیشتر سیگاری را به سوی ترک سیگار سوق میدهند که هم به جنبههای منفی سیگارکشیدن و هم به جنبههای مثبت ترک سیگار اشاره شود.»
اتحادیه اروپا به جنگ سیگار میرود
اتحادیه اروپا هم قصد دارد از این پس در مبارزه با سیگار از تصاویر شوک آور استفاده کند. از سال ۲۰۱۶ به بعد روی پاکتهای سیگار شاهد این تصاویر خواهیم بود. اندازهی تصاویر هشدار دهنده هم باید از آنچه که تاکنون بوده است، بزرگتر شود؛ این تصاویر ۶۶ درصد از سطح رویی و پشتی بسته را به خود اختصاص خواهند داد. پیشنهاد اولیهی اتحادیهی اروپا پوشش ۷۵ درصد از سطح پاکت سیگار با این تصاویر بود.
عکسها و هشدارهای کنونی تنها ۳۰ درصد از سطح رویی بسته و ۴۰ درصد از سطح پشتی را به خود اختصاص دادهاند.
همچنین مواد خطرناک سرطانزا یا موادی که باعث تغییر در مواد وراثتی میشوند یا محدودیتهایی برای تولید مثل ایجاد میکنند هم باید طبق مقررات تازه، از تنباکوی سیگار جدا شوند. این ممنوعیت شامل اسانسهایی با بوی وانیل یا شکلات که مزهی تلخ تنباکو را خنثی یا تلطیف میکنند هم میشود که از زنندگی سیگار کشیدن میکاهند و گرایش جوانان به سیگار کشیدن را بیشتر میکند.
سیگارهای منتول از آن دسته از سیگارهایی هستند که قرار است از سال ۲۰۲۰ بازار جمع آوری شوند.
dw ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:هشدارهای منفی روی پاکت سیگار,سیگار,اعتیاد به سیگار,سیگارهای منتول ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
دانشمندان یک جزء ناشناخته سیستم ایمنی بدن را کشف کرده اند که می تواند عوامل بیماری زای باکتریایی را به طور مستقیم شناسایی ونابود( عوامل بیماریزای باکتری می توانند توسط آنتی بادیها نیزخنثی شوند) نمایند.محققان ماکس پلانک دریافته اند که شیوه متفاوتی برای شناسایی پاتوژن ها در بدن وجود دارد.این ماده یک هیروکربن آریل است که توسط دانشمندان دارو ساز و سم شناسان بعنوان یکی از سموم زیست محیطی در طبیعت شناسایی شده است و این در حالیست که این ماده نقش اساسی در سیستم ایمنی بدن ایفا می نماید.این ماده مانند یک پذیرنده مواد سمی مانند دیوکسین که نقش تخریبی در سلول های زنده موجودات دراد ایفا می نماید .
اما میزان زیاد وجود این ماده در میان سلول های ایمنی و سایر سلولها و همچنین طیف گسترده وجود آن در جانداران از کرمها و حشرات تا انسانها دانشمندان را حیرت زده نموده است. دانشمندان معتقدند که این گستردگی در بین موجودات زنده فقط مربوط به شناسایی مواد سمی در بدن نبوده و این مواد نقش حیاتی در ایمنی و مقابلع با عفونت ها دارند.در حقیقت این مواد باعث شناسایی دشمن و عفونت ها در بدن می گردند و بدون آنها بدن قادر به شناسایی مهاجم نمی باشد.در موش های آزمایش شده آلوده به باکتری عفونت تنفسی ،بدون وجود این مواد ششها دارای میزان بیشتری باکتری همراه با علائم شدیدتر بیماری و حتی مرگ بوده اند.
این مواد برای پاتوژن یک برکت و یک نفرین هم زمان است زیرا با اتصال به این مواد، پاتوژن در ابتدا به سهولت باعث آلودگی میزبان می گردد ولی در ادامه باعث ردگیری پاتوژن ها به سهولت توسط سیستم ایمنی بدن می گردند.این مواد با اتصال به رنگدانه های باکتری باعث بروز ژنهای شکننده عوامل بیماری زا در سلول می گردند.
جندی شاپور البرز .مرداد 93
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:هیروکربن آریل,سیستم ایمنی بدن,پاتوژن , عفونت تنفسی ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![ایران در میان ده کشور اول دنیا از نظر جراحی زیبایی.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-08-15_185724.jpg)
به گزارش انجمن بینالمللی جراحی زیبایی (ISAPS)، در سال ۲۰۱۳، بیش از ۲۳ میلیون عمل جراحی و روش غیرجراحی زیبایی در دنیا انجام شده است. در این گزارش ایران در میان ده کشور اول دنیا است که در سال گذشته حدود ۱۷۵ هزار مورد جراحی و غیرجراحی زیبایی در آن انجام گرفته است.
این انجمن که ۲۷۰۰ جراح پلاستیک در ۹۵ کشور دنیا عضو آن هستند، مجموع عملهای جراحی و روشهای غیرجراحی زیبایی را در دنیا در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ به ترتیب ۱۴میلیون و ۱۰۰ هزار و ۱۴میلیون و ۷۰۰ هزار مورد گزارش کرده بود.
بیست میلیون مورد از این عملها و روشها روی خانمها (۸۷.۲ درصد) انجام شده و سه میلیون مورد روی مردان.
در بین خانمها در مجموع پستان بیشتر از همه اعضا برای زیبایی زیر تیغ جراحی رفته است.
خانمها بیش از همه به بزرگ کردن پستان، لیپوساکشن، جراحی پلک (Blepharoplasty)، ترمیم با چربی (Lipostructure) و بالاکشیدن پستان علاقمند بودهاند.
اما مردان به جراحی بینی، کوچک کردن پستان، جراحی زیبایی پلک، لیپوساکشن و جراحی زیبایی گوش نیاز داشتند.
در این گزارش ایران در میان ده کشور اول دنیا است و در کل یک درصد جراحیهای زیبایی دنیا و نیم درصد روشهای غیرجراحی زیبایی در ایران انجام میشود، بطور کلی سهم ایران از این نظر در دنیا هفت دهم درصد (۱۷۴,۷۷۸) بوده در حالیکه جمعیت ایران یک صدم جمعیت دنیاست.
در میان اعمال جراحی زیبایی در دنیا، بزرگ کردن پستان رایجترین عمل است در حالیکه در ایران جراحی بینی شایعترین جراحی زیبایی با ۳۷۴۲۳ مورد است.
ایران از نظر تعداد جراحی بینی در دنیا پنجم است.
در سال ۲۰۱۳ در ایران، برای خانمها جراحی کوچک کردن پستان ۹۳۹۶ مورد بیشتر از بزرگ کردن آن که ۸۶۳۰ مورد بوده، انجام شده است. بالاکشیدن پستان هم برای خانمهای ایرانی ۶۵۶۹ بار انجام شده است.
اما برای آقایان ایرانی، کوچک کردن پستان به دلیل گاینکوماستی (بزرگی غیر معمول پستان مردان) ۲۱۳۷ بار انجام شده است.
بعد از جراحی بینی، جراحیهای ترمیمی با چربی (Lipostructure or Lipofilling) یا به اصلاح پیوند چربی، شایعترین جراحیهای زیبایی در ایران با ۱۲۱۴۳مورد بوده است.
در این روشها به زبان ساده، چربی از نقطهای از بدن مثل باسن برداشته میشود و در داخل عضوی دیگر مثل پستان کاشته میشود.این روشها زیر بیحسی موضعی، آرامبخشهای وریدی و در موارد طولانی بیهوشی عمومی انجام میشوند.
ابدومینوپلاستی (صاف و سفت کردن شکم) هم جراحی پرطرفداری در ایران بوده است و ۷۹۵۴ در سال گذشته انجام شده است.
در میان روشهای زیبایی غیرجراحی، بوتاکس (تزریق سم بوتولینوم) هم در دنیا و هم ایران رایج ترین است و در سال گذشته ۱۰۷۸۱مورد از این روش استفاده شده است.
بعد از بوتاکس، تزریق مواد پرکننده و قابل جذب (Fillers & Resorbable)، بیشتر از همه در دنیا و ایران طرفدار دارد.
در این روشها چربی نقاط دیگر بدن مثل باسن، هیالورونیک اسید و یا هورمون اریترپوئتین (EPO) به نقطهای دیگر از بدن تزریق میشود.
مو زدایی لیزری با ۷۶۰۴ مورد سومین روش شایع غیرجراحی زیبایی در ایران بوده است.
ایران از نظر جراحیهای زیبایی در ناحیه سر و صورت در دنیا هشتم (۱.۵%)، پستان دهم (۰.۸%)، بدن و اندامها (دست و پا) دهم (۰.۷%)، و از نظر کلیه اعمال جراحی و غیرجراحی زیبایی در دنیا دهم است.
bbc news
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:جراحی پلاستیک,انجمن بینالمللی جراحی زیبایی (ISAPS),جراحی زیبایی,رتبه ایران در جراحی زیبایی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![سازمان بهداشت جهانی برای شیوع ابولا وضعیت اضطراری اعلام کرد.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-08-11_230501.jpg)
سازمان بهداشت جهانی می گوید شیوع ابولا در غرب آفریقا باعث شده همه جهان در وضعیت اضطراری قرار بگیرد و به همین دلیل همه کشورها باید برای مهار این بیماری فورا دست به کار شوند. سازمان بهداشت جهانی می گوید ابولا در کشورهایی شیوع پیدا کرده که زیرساخت و توانایی مقابله با آن را ندارند و نیازمند کمک های بین المللی هستند.
سازمان بهداشت جهانی شیوع ویروس ابولا در منطقه غرب آفریقا را یک وضعیت بهداشتی اضطراری بین المللی توصیف کرده است.
مقامات سازمان بهداشت جهانی پس از اجلاس اضطراری دو روزه در مقر سازمان در سوئیس گفته اند که برای مقابله با گسترش دامنه این ویروس باید اقدام هماهنگ بین المللی صورت گیرد.
تا کنون بیش از ۹۳۰ نفر در غرب آفریقا در اثر این ویروس جان خود را از دست داده اند.
سازمان بهداشت جهانی از ضعف نظامهای بهداشت عمومی در کشورهای گرفتار ویروس ابولا ابراز نگرانی کرده و و گفته خطر شیوع بین المللی کاملا جدی است.
بیش از ۱۷۰۰ مورد ابتلا به این بیماری تا کنون در کشورهای گینه، لیبریا، نیجریه و سیرا لئون گزارش شده و این تعداد همچنان رو به افزایش است.
این کشورها گرفتار کمبود پزشک و دیگر کارکنان بخش بهداشتی و آزمایشگاهی هستند و توان ساختار بهداری آنها توسط سازمان بهداشت جهانی "بسیار ضعیف" ارزیابی شده است.
دکتر مارگارت چان، مدیر کل این سازمان گفته است شیوع ابولا در سال جاری در طول چهار دهه گذشته بی سابقه بوده است.
او خواستار کمکهای بین المللی برای کشورهای گرفتار این ویروس شده و از دولتهای دیگر خواسته خود را آماده شناسایی و مقابله با ابولا کنند.
درمان مشخص و یا واکسن برای ویروس ابولا، که سریعا رشد می کند و به شدت واگیر است، وجود ندارد.
بین ۶۰ درصد تا ٩٠ درصد افرادی که به این ویروس مبتلا می شوند جان خود را از دست می دهند.
عربستان سعودی که نگران شیوع ویروس ابولا در آن کشور است، صدور ویزای حج عمره برای اتباع برخی کشورهای آفریقایی را به حالت تعلیق در آورده است.
پیش از این، ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو و اوگاندا، در چند هزار کیلومتری گینه، دیده شده بود.
ویروس ابولا سبب تب همراه با خونریزی، ضعف، درد ماهیچه ها، تهوع، اسهال و در نهایت مرگ در اثر خونریزی داخلی می شود.
bbc news ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:شیوع ابولا,سازمان بهداشت جهانی, وضعیت بهداشتی اضطراری,منطقه غرب آفریقا,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![پژوهشگر برجسته ژاپنی "سلولهای بنیادی" خودکشی کرد.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-08-08_205343.jpg)
یوشیکی ساسای، ۵۲ ساله، معاون رئیس مؤسسه تحقیقاتی زیستشناسی رشد "ریکن" روز سهشنبه (۵ اوت/۱۴ مرداد) خودکشی کرد. بنا به گزارش خبرگزاری ژاپنی "کیودو"، روی میز کار وی یک نامه خداحافظی خطاب به محققان و دانشمندان ارشد این مؤسسه پیدا شده است.
ساسای یکی از اعضای تیم تحقیقاتی بود که اخیرا مدعی یافتن راهی جدید برای جوانسازی سلولها با اسید شده بودند. این گروه در دو مقاله منتشره ادعا کرده بودند که توانستهاند با موفقیت سلولهای عادی موشها را در مجاورت با یک محیط اسیدی ملایم به سلولهای بنیادی تبدیل کنند.
آنها نتیجه تحقیق خود را ماه ژانویه در مجله تخصصی بریتانیایی "نیچر" منتشر کردند. پس از انتشار این مقاله تردیدهایی نسبت به صحت نتایج به دست آمده به وجود آمد، تا جایی که اوایل ماه ژوئن مؤسسه "ریکن" اعلام کرد، هاروکو اوبوکاتا، یکی از دانشمندان زن گروه تحقیقاتی یاد شده که زیر نظر یوشیکی ساسای فعالیت داشته، نتایج کارش را پس گرفته است. این دانشمند ژاپنی که هدایت تیم تحقیقاتی را برعهده داشت، متهم به جعل و دستکاری در دادهها شده بود، هرچند وی این اتهامات را به شدت رد کرده است.در جریان تحقیقات انجام شده یوشیکی ساسای و دو تن از کارکنان دیگر نیز مورد ظن قرار گرفتند اما این سه نفر مقصر شناخته نشدند.
تیم تحت سرپرستی یوشیکی ساسای در نهایت ادعای خود و نیز مقاله منتشره در مجله "نیچر" را پس گرفت. با این حال ساسای گفته بود که از مشکل ایجاد شده در این مقاله "بسیار احساس شرمساری" میکند.
تکذیب مقالات از مجلههای علمی معتبر حرکتی بسیار نادر به شمار میرود و به همین دلیل این حرکت دانشمندان ژاپنی، رسوایی عظیمی را به ویژه برای جامعه تحقیقاتی ژاپن به همراه داشت.
همکاران یوشیکی ساسای به خبرگزاری کیودو گفتهاند که وی پس از ایجاد این جریانات دچار بیماری روحی شده بود.
dw ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:یوشیکی ساسای,جوانسازی سلولها,خودکشی پژوهشگر برجسته ژاپنی,خبرگزاری کیودو,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![امید تازه در درمان اسکیزوفرنی.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-08-07_225356.jpg)
دانشمندان موفق شدهاند «۱۰۰ نقطه در دیاِناِی» انسان را شناسایی کنند که در بروز اختلال اسکیزوفرنی (روانگُسیختگی) نقش دارند.
به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، پژوهشگرانی که موفق به این کشف شدهاند امیدوارند که دستاوردشان در نهایت به کشف درمانهای جدیدی برای اسکیزوفرنی بینجامد.
آنچه در این مرحله مشخص است نتایج فوق سندی محکم برای اثبات نظریهای است که پیشتر مبنی بر وجود ارتباط میان سیستم دفاعی بدن و بیماری اسکیزوفرنی منتشر شده بود.
بیش از ۱۰۰ پژوهشگر از سراسر جهان در تهیه نقشه ژنتیکی بیماری اسکیزوفرنی همکاری کردهاند.
تا قبل از انتشار نتایج تحقیق جدید چند ده ژن مرتبط با بیماری اسکیزوفرنی شناسایی شده بود.
برای انجام این تحقیق جهانی دانشمندان کُد ژنتیکی بیش از ۱۵۰۰۰۰ تن - از جمله ۳۷۰۰۰ بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی - را مورد بررسی قرار دادند. گروه پژوهشی همچنین تعداد ۱۰۸ نشانگر ژنتیکی مرتبط با ابتلا به بیماری اسکیزوفرنی را یافتند، از این تعداد ۸۳ نشانگر پیشتر شناسایی و گزارش شده بود.
اما به رغم پیشرفتهای فوق، دانشمندان میگویند که ابعاد بسیاری از روانگسیختگی همچنان در سایهای از ابهام قرار دارد. استیو مَککَرول، یکی از نویسندگان گزارش نهایی تحقیق یادشده، در این باره گفت: «نتایج این پژوهش را باید یک مکاشفه ژنتیکی دانست چرا که اسکیزوفرنی تاکنون سرشار از رمز و راز برای بشر بودهاست.» وی در ادامه افزود: «نتایجی از این دست به شما نشان میدهد که باید بر روی چه چیزی کار کرد و قسمت حدس و گمان را درباره اینکه کدام ژنها مسبب این اختلال هستند از کار حذف میکند.»
گزارش نتایج تحقیق اخیر به تازگی در نشریه «نیچر» منتشر شد.
اسکیزوفرنی یا روانگسیختگی نوعی اختلال روانی است که ابتلا به آن موجب میشود فرد بیمار توانایی تمیزدادن بین واقعیت و غیرواقعیت را از دست بدهد. از هر صد نفر یک تن به این بیماری مبتلا میشود. برپایه پژوهشهای انجامشده بیماری اسکیزوفرنی و تبعات ناشی از آن سالیانه ۶۰ میلیارد دلار در ایالات متحده هزینه دارد.
دانشمندان پیش از این از نقش ژنها در بروز اسکیزوفرنی آگاه بودند و یافتههای پژوهش اخیر ابعاد جدیدی از این نقش را آشکار کرد و همچنین با دقت بیشتری عوامل مؤثر در ابتلا به روانگسیختگی را مشخص کرد.
دکتر مایکل اودونوان از دانشکده پزشکی دانشگاه کاردیف کشف جدید را «گامی بزرگ» به سوی یافتن داروهای درمانی اسکیزوفرنی توصیف کرد. با این همه اودونوان معتقد است محققان همچنان تا کشف داروی اسکیزوفرنی فاصله دارند چرا که تعیین نقاط «دیاِناِی» که در ابتلای بشر به اسکیزوفرنی دخیل هستند - به گفته وی - «مانند یک مارپیچ است که به شما میگوید از کجا باید شروع کنید اما پیدا کردن نقطه پایانش با خودتان است».
قبل از انجام آزمایش اخیر، دانشمندان میدانستند که احتمال بروز اسکیزوفرنی در خانوادههای دارای سابقه ابتلا به «اختلالهای خودایمنی» بیشتر است، همچنانکه انواع خاصی از عفونتهای ویروسی در ثلث دوم دوران بارداری در انسان نیز احتمال ابتلا به روانگسیختگی را در نوزاد افزایش میدهد.
اِریک لَندِر، مدیر مؤسسه «براد» که در انجام پژوهش اخیر نقش داشت، نیز در تشریح نتایج به دست آمده گفت: «اینک میدانیم که عامل بروز اسکیزوفرنی هرچه باشد در سیستم ایمنی بدن است.»
بر اساس آمار به دست آمده توسط اودونوان بیشتر افراد دست کم ۲۰ الی ۳۰، و شاید بیشتر، ژن مؤثر در بیماری اسکیزوفرنی را دارند ولی در عمل دچار روانگسیختگی نمیشوند. یکی از این دلایل میتواند نقش محرکهای محیطی یا احساسی در بروز اسکیزوفرنی باشد. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب: اختلال اسکیزوفرنی,روانگُسیختگی,دیاِناِی,نقشه ژنتیکی,سیستم ایمنی بدن,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![آغاز طرح تعیین توالی مخزن ژنتیکی انسان در انگلستان.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-08-05_222057.jpg)
چند مرکز تحقیقاتی علوم زیستی در انگلستان طرحی را در دست گرفته اند تا توالی ژنتیکی (نقشه ژنتیکی) ساکنان بریتانیا را تعیین کنند.این طرح سبب انقلابی در دانش طب و داروسازی خواهد شد.
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، گفته است که اجرای این طرح سبب خواهد شد که بریتانیا تا چند سال دیگر پیشگام تحقیقات ژنتیکی در جهان شود.
نقشه ژنتیک چند نفر مبتلا به سرطان و چند بیماری نادر پیشتر تعیین شده است و متخصصان می گویند که با تعیین توالی ژنتیکی می توان درمان بیماریها، از جمله سرطان، را نسبت به هر شخص هدفمند کرد و درمانهای سختی چون شیمی درمانی را کنار گذاشت.
هر ژنوم (مخزن ژنتیکی) انسان بیش از شش میلیارد باز (سه میلیارد باز جفت شده) دارد و این بازها ابزار ساخت مولکولهای دی اِن اَی هر فرد هستند.
این طرح چهار ساله به مطالعه ژنوم یکصد هزار نفر خواهد پرداخت.متخصصان علوم زیستس در لندن، کمبریج و نیوکاسل کار خود را شروع کرده اند و مراکز دیگری هم به این طرح خواهند پیوست.تعیین توالی اولین ژنوم در روز ٣٠ مه سال جاری پایان یافت و از آن زمان تا کنون ژنومهای ١٠٠ نفر تعیین توالی ژنتیکی شدهاند.
دانشمندان سعی دارند که این رقم را تا پایان سال جاری به ١٠٠٠ ژنوم و تا پایان سال آینده (٢٠١٥) به ده هزار ژنوم برسانند.ژنوم غده های سرطانی یک بیمار با ژنوم بافت سالم آنها مقایسه خواهد شد و شرکتهای داروسازی از این اطلاعات برای مقابله موثرتر با سرطان استفاده خواهند کرد.
تحقیقات ژنتیکی پیشین نشان داده است که سرطانها اختلافات اساسی با هم دارند. برای مثال سرطان سینه یک نوع بیماری نیست، بلکه دست کم بر ده قسم است که دلایل بروز متفاوتی دارند و شیوه درمان آنها نیز متفاوت است.
BBC NEWS ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:نقشه ژنتیکی,توالی ژنتیکی, ژنوم,شرکتهای داروسازی,سرطانها,سرطان سینه,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![ویروس مهلک ابولا، کشور به کشور پیش می رود.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-08-03_210554.jpg)
سازمان های امدادرسانی می گویند ویروسی که در غرب آفریقا تا به حال جان بیش از ششصد و هفتاد نفر را گرفته، ممکن است تا چهار ماه دیگر هم مهار نشود.
![ویروس مهلک ابولا، کشور به کشور پیش می رود.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-08-03_210633.jpg)
به گفته صلیب سرخ جهانی و سازمان پزشکان بدون مرز، کنترل ویروس مهلکِ ابولا از دست خارج شده. در بعضی از مناطقِ سیرالئون و لیبریا، محدودیت رفت و آمد اعمال شده و بعضی از خطوط هوایی، پرواز به بعضی از شهرها را در این کشورها لغو کرده اند.
![ویروس مهلک ابولا، کشور به کشور پیش می رود.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-08-03_210532.jpg)
BBC NEWS ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:ابولا,ویروس مهلکِ ابولا ,صلیب سرخ جهانی, آفریقا,سازمان های امدادرسانی ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![حجامت و مستندات علمی.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-08-01_145331.jpg)
با گسترش علم در دهههای گذشته و نیاز به اطمینان از سودمندی و بیخطر بودن روشهای درمانی پیش از رواج از آنها، سازوکارهای مختلفی ابداع شدهاند تا روشهای درمانی و دارویی را محک بزنند.
درمانهایی که در سطح وسیع استفاده قرار میگیرند باید ابتدا از سد مطالعات آزمایشگاهی و بالینی باکیفیت بگذرند و بعد از بررسی همه خطرهای احتمالی و طی مراحل مختلف، اجازه استفاده بگیرند.
در مورد اثر حجامت مطالعات بالینی بسیار محدودی صورت گرفته است. در این بین مطالعاتی بر روی تاثیر حجامت بر چربی خون، قند خون و سندرم متابولیک انجام شده که نشان دادهاند حجامت میتواند در بهبود علائم این عارضهها نقش داشته باشد، اما این تحقیقات به دلیل تعداد کم شرکتکنندگان و پایین بودن کیفیت چندان قابل استناد نیستند.
با گسترش علم در دهههای گذشته و نیاز به اطمینان از سودمندی و بیخطر بودن روشهای درمانی پیش از رواج از آنها، سازوکارهای مختلفی ابداع شدهاند تا روشهای درمانی و دارویی را محک بزنند.
درمانهایی که در سطح وسیع استفاده قرار میگیرند باید ابتدا از سد مطالعات آزمایشگاهی و بالینی باکیفیت بگذرند و بعد از بررسی همه خطرهای احتمالی و طی مراحل مختلف، اجازه استفاده بگیرند.
در مورد اثر حجامت مطالعات بالینی بسیار محدودی صورت گرفته است. در این بین مطالعاتی بر روی تاثیر حجامت بر چربی خون، قند خون و سندرم متابولیک انجام شده که نشان دادهاند حجامت میتواند در بهبود علائم این عارضهها نقش داشته باشد، اما این تحقیقات به دلیل تعداد کم شرکتکنندگان و پایین بودن کیفیت چندان قابل استناد نیستند.
bbc news ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:حجامت ,مطالعات آزمایشگاهی و بالینی, علم ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![ما به دوستانمان شباهت ژنتیکی داریم؟.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-07-24_001402.jpg)
مردم اغلب از این موضوع حرف می زنند که چطور دوستانشان گاه از خانواده به آنها نزدیک ترند. و حالا مطالعه تازه ای نشان می دهد که این برداشت شاید چیزی بیش از یک احساس باشد.
دو محقق در آمریکا مدعی شده اند که ما شباهت ژنتیکی بیشتری با دوستانمان داریم تا با غریبه ها.محققان با بررسی اختلافات میان تقریبا دو هزار نفر از اهالی یک شهر کوچک دریافتند که اشتراک ژنتیکی افراد با دوستانشان یک دهم درصد بیش از شباهت با غریبه هاست.
هرچند این رقم بزرگ به نظر نمی رسد اما شباهتی است که عموما میان آدم هایی که چهار نسل قبل یک جد مشترک داشته اند دیده می شود.البته هستند دانشمندانی که در مورد این مطالعه که در نشریه اقدامات آکادمی ملی علوم چاپ شده ابراز تردید کرده اند.
پروفسور جیمز فاولر یکی از نویسندگان مطالعه از دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو گفت که انتقادها ناشی از عجیب بودن یافته های تازه است.
او و پروفسور نیکولاس کریستاکیس از دانشگاه ییل تقریبا ۵۰۰ هزار نشانگر ژنتیکی را تحلیل کردند.
داده های ژنتیکی از یک مطالعه قلب در یک شهر کوچک به نام فرامینگام به دست آمد.
به گفته پروفسور فاولر این داده ها بسیار مفید بود چون با توجه به کوچک بودن جامعه مورد مطالعه بسیاری از افراد مورد مطالعه با هم دوست بودند.
پروفسور کریستاکیس با استفاده از نشانگرهای ژنتیکی دوستان و غریبه ها متوجه این تفاوت ژنتیکی شد.
سایر محققان می گویند این نتیجه گیری می تواند حاصل عوامل مختلف مثل قومیت یا سایر طبقه بندی های جمعیتی باشد.
آنها می گویند این تحلیل در صورتی موثق است که هیچ کدام از افراد مورد مطالعه به هیچ وجه با هم ارتباط خونی نداشته باشند، مساله ای که نمی توان در یک جامعه کوچک تایید کرد.
با این حال محققان مطالعه در پاسخ می گویند که هرگونه ارتباط خانوادگی را شناسایی و مد نظر قرار داده اند تا بر نتیجه تاثیر نگذارد.
پروفسور کریستی با ابراز اطمینان نسبت به نتایج گفت که بیشتر مردم حتی نمی دانند چهار نسل قبل با چه کسانی جد مشترک داشته اند و با این حال موفق به یافتن دوستانی می شوند که به خویشاوندانشان شباهت دارند.
BBC NEWS ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:شباهت ژنتیکی ,خویشاوندان,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![زنها در گروههای کوچکتر بیشتر حرف میزنند.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-07-22_205503.jpg)
خانمها معمولا بیشتر از آقایان صحیت میکنند؛ مخصوصا درباره مسائل روزمره. بر پایه پژوهش دانشگاه هاروارد آمریکا این کلیشه تا حدودی درست است اما نه بهطور کامل. بنابر این پژوهش، میزان صحبت کردن زنها به شرایطی که آنها در آن هستند بستگی دارد. در برخی شرایط مردها حتی بیشتر از زنها حرف میزنند!
دیوید لیزر(David Laser) ، مدیر این پژوهش، به همراه دیگر دانشمندان برای سنجش میزان صحبت زنها و مردها از دستگاهی که به اندازه یک تلفن هوشمند و حاوی یک میکروفون بود، استفاده کرد.
نادرستی کلیشهها
این دانشمندان در اولین آزمایش گفتار ۹۷ دانشجوی دختر و پسر که در یک کار گروه همکاری میکردند را ضبط کردند. آنها برای مقایسه در یک آزمایش دیگر، زمان نهار کارمندان یک شرکت را مورد بررسی قرار دادند و نتایج تحقیق خود را در نشریه علمی Scientific Reports منتشر کردند.
گروه بزرگتر برابر با سکوت زنها
این دو آزمایش نشان دادند که زنها در کار گروههائی که تعداد افرادشان کمتر از ۵ نفر است بیشتر و در کارگروههای بزرگتر کمتر حرف میزنند. اگر گروهی بیشتر از ۵ نفر داشت، این بیشتر مردها بودند که حرف میزدند و در صحبتها شرکت میکردند. استدلال پژوهشگران این است که زنها در گروههای نسبتا کوچکتر احساس امنیت بیشتری میکنند و به همین خاطر بیشتر حاضر به همکاری هستند.
نادیده گرفتن برخی عوامل
نتیجه اصلی این پژوهش آن است که شرایطی که گفتگو در آن برقرار میشود بر رفتار گفتاری زنها و مردها تاثیر میگذارد. اما قابل توجه است که این پژوهش از بررسی چند عامل چشمپوشی کرده است. برای مثال سن افراد و سطح تحصیلات آنها در این آزمایشها یاد نشدهاند. بنا به گفته پژوهشگران، این عوامل باید در یک تحقیق مستقل دیگر، مورد بررسی قرار گیرند.
dw ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:زنها,سکوت زنها,Scientific Reports,زنها و مردها ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![درمان نوزاد حامل اچآیوی موثر نبوده است.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-07-18_231534.jpg)
کودک خردسال یک مادر آمریکایی مبتلا به ایدز که عاری از ویروس عامل بیماری اعلام شده بود همچنان حامل این ویروس است.
برای مادر این کودک، که حالا چهارساله است، در دوره حاملگی داروهای مقابله با ایدز تجویز شده بود که به گفته پزشکان، انتظار میرود احتمال آلودگی نوزاد به ویروس عامل بیماری را به طرز قابل توجهی کاهش دهد.
تجویز دارو برای نوزاد هم تا سن دوسالگی ادامه داشت اما از آنجا که آزمایش های پزشکی حاکی از آن بود که او عاری از ویروس عامل بیماری است، این داروها قطع شد.
در آخرین آزمایشی هم که حدود سه ماه پیش روی این دختر چهارساله انجام شد نشانی از آلودگی به ویروس عامل بیماری نداشت اما جدیدترین آزمایش، بار دیگر وجود ویروس را تایید کرد و تجویز دارو از سر گرفته شد.
در آمریکا، برای اکثر مادران آلوده به اچآیوی در دوره حاملگی داورهایی تجویز می شود تا امکان ابتلای نوزاد به این بیماری کاهش یابد و معمولا درمان تا مدتی ادامه می یابد.
این دختر چهارساله تا سن هجده ماهگی از دارو استفاده می کرد اما پس از آن، ارتباط پزشکان با او قطع شد و ده ماه بعد که بار دیگر به پزشک مراجعه کرد، آزمایش های صورت گرفته حاکی از آن بود که با وجود قطع دارو برای این مدت، اثری از ویروس اچ آی وی در او دیده نمی شود.
آزمایش های بعدی هم این نتیجه گیری را تایید می کرد اما آخرین آزمایشی که هفته گذشته انجام شد، نتیجه ای متفاوت داشت.
به این ترتیب، ظاهرا تا کنون تنها یک فرد مبتلا به ایدز درمان شده است. او یک مرد ساکن سانفراسیسکو در آمریکاست که در سال ۲۰۰۷ تحت عمل پیوند مغز استخوان قرار گرفت. دهنده مغز استخوان دارای مقاومت طبیعی نسبت به اچ آی وی بود و گیرنده نیزتا پنج سال بعد، اثری از آلودگی دوباره نشان نداده بود.
BBC NEWS ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب: اچآیوی ,مغز استخوان,آلودگی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
در این تحقیقات از میان ملت های شرقی و غربی جهان نمونه گیری گردیده و نتیجه این تحقیقات نشان می دهد که غربیها بطور میانگین بین 7 الی 8 ساعت در شبانه روز در خواب می باشند در حالیکه میانگین خواب شرقیها کمتر از 7 ساعت می باشد.
![مردم غربی بیشتر از شرقی ها می خوابند.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-07-10_210854.jpg)
جندی شاپور البرز تیر 93
منبع :Science News Staff ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:ملت های شرقی و غربی جهان ,میانگین خواب,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![دوره پر کردن دندان خواهد گذشت؟.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-07-04_004600.jpg)
متخصصان می گویند ممکن است روزی از راه برسد که دیگر مجبور به پر کردن دندانتان نباشید.
و ظاهرا انتظار خیلی طولانی نخواهد بود، یعنی شاید ظرف سه سال در دسترس قرار گیرد.درحال حاضر وقتی پوسیدگی اتفاق می افتاد، دندانپزشک سراغ مته و چرخ می رود و بعد آن را پر می کند.اما به گفته محققان در کینگز کالج لندن، آنها می توانند مرمت طبیعی دندان موقع شروع پوسیدگی های کوچک را تسریع کنند تا کار به پر کردن نکشد.
این تکنیک که بدون درد خواهد بود توسط شرکت رمینووا زیر مجموعه کینگز کالج لندن ابداع شده.مسئولان این پروژه می گویند که شیوه کنونی درمان دندان ایده آل نیست چون وقتی دندان چرخ و بعد پر شد بعد از مدتی دوباره نیاز به مرمت پیدا می کند؛ چون موادی که برای پر کردن دندان به کار می رود دوام دایمی ندارند.
دندان به طور طبیعی به طور پیوسه در حال مرمت است.وقتی غذا یا نوشیدنی های شیرین یا اسیدی مثل آب مرکبات مصرف می کنیم به مواد معدنی مینای دندان خسارات ذره بینی وارد می شود.اما بزاق دهان حاوی مصالح ساختمان میناست: یعنی کلسیم و فسفات.گاهی روند آسیب دیدگی شدید است و مواد معدنی از دست رفته قابل جایگزینی نیست و تبدیل به پوسیدگی می شود.
یکی از راه های جلوگیری از پوسیدگی مصرف فلوراید است که به آب و خمیردندان اضافه می شود.فلوراید در واقع مینای دندان را تقویت می کند.در شیوه تازه هم محققان به همین روند طبیعی مرمت متوسل می شوند.آنها با استفاده از جریان های ضعیف الکتریکی مواد معدنی را به داخل ناحیه آسیب دیده می فرستند تا پوسیدگی مرمت شود.
گفته می شود که هزینه این تکنیک از شیوه های کنونی بیشتر نخواهد بود.
BBC NEWS ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:پر کردن دندان,مرمت طبیعی دندان ,کلسیم و فسفات,پوسیدگی ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
این هرم راهنمای تصویری آسان برای غذا خوردن به منظور تقویت عملکردبدنی ، سلامتی مطلوب و البته حفظ تناسب اندام است . بله تمام چیزی که می بایست رعایت کرد این نسبت غذایی است ولی جای مشکل آن دانستن نیست بلکه عمل کردن است.
![](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-06-08_151831.png)
![](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-06-08_153245.png)
جندی شاپور البرز خرداد 93 ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:حفظ تناسب اندام,هرم راهنمای تصویری آسان برای غذا خوردن,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![ثبت نخستین مورد مرگ در پی ابتلا ویروس کرونا در ایران.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-06-02_105713.png)
ویروس کشنده کرونا در ایران برای اولین بار قربانی گرفت. این خبر پس از آن اعلام شد که گزارشهایی مبنی بر مشاهده ابتلا به این ویروس در ایران منتشر شده بود.
بنا به گزارش خبرگزاریهای داخلی٬ دکتر محمد مهدی گویا٬رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت٬ پنجشنبه (۸ خرداد/ ۲۹ مه) از درگذشت یک زن ۵۳ ساله در کرمان٬ شهری در جنوب شرق ایران٬ بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر داد.
دکتر گویا در اینباره گفت که "همانطور که پیشبینی میشد علیرغم همه تلاشهای بعمل آمده متاسفانه بیمار فوت شد."
او در توضیح این موضوع گفت که بیمار فوتشده با وضعیت عمومی بسیار بدی به بیمارستان مراجعه کرده بوده است. دکتر گویا گفت: «این بیمار مبتلا به فشارخون بالا بوده که هنگام مراجعه به مرکز درمانی مشکلات شدید تنفسی داشته و سیستم ایمنی این بیمار به علت داشتن بیماریهای مزمن در کنار این بیماری، نتوانست با این ویروس مبارزه کند.»
ویروس کرونا ابتدا تنها در کشورهای خاورمیانه شایع بود و از همین رو نام آن "سندرم تنفسی خاورمیانه" (Middle East Respiratory Syndrome) یا مخفف آن: مِرس است.
راههای پیشگیری
روز پنجشنبه مسؤل گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: «حجاجی که از عربستان بازمیگردند تا ۱۴ روز پس از بازگشت باید مراقب علائم تنفسی خود باشند و در صورت مشاهده هر گونه علامت مانند عطسه، سرفه، آبریزش و تب باید به پزشک مراجعه کنند.»
![ثبت نخستین مورد مرگ در پی ابتلا ویروس کرونا در ایران.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-06-02_105731.png)
رضا فدایی خواستار آن شد تا افراد با مشاهده علائمی مانند عطسه، سرفه، آبریزش و تب در منزل استراحت و از حضور غیر ضروری در مکانهای پر تردد خودداری کنند.
وی با بیان اینکه در صورت ضرورت در جمعهای متراکم بیمار باید از ماسک استفاده کند، گفت که بیماران باید در زمان عطسه و سرفه دهان خود را با دستمال بپوشانند.
دکتر نوذر نخعی٬ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان، نیز در گفتوگو با ایسنا "شست و شوی مرتب دستها با آب و صابون" را به منظور پیشگیری از انتقال کرونا موثر دانست.
وی روز چهارشنبه با توصیه اینکه افراد هنگام سرفه وعطسه کردن حتما از دستمال استفاده کنند، گفت که در موارد اضطراری یا عطسه ناگهانی در صورت نداشتن دستمال، حداقل از گرفتن آستین مقابل آرنج استفاده کنند.
وی گفت: «دفع صحیح دستمال استفاده شده و شستشوی دستها با آب و صابون از سایر نکات مهم جهت پیشگیری از انتقال این بیماری است.»
دکتر نخعی با اشاره به افرادی که از سفر حج برمیگردند گفت که به بستگان و آشنایان آنها توصیه میشود که در مراسم استقبال با حداقل تعداد حضور یابند، بویژه کسانی که دچار بیماری زمینهای از جمله دیابت و پرفشاری خون هستند.
dw ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:ویروس کرونا در ایران,ثبت نخستین مورد مرگ,سندرم تنفسی خاورمیانه,مِرس,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![آیا آب و هوا در تشدید درد مفاصل دخیل است؟.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-05-26_212311.png)
بارها شنیده ایم که هوا سرد شده و درد مفاصل من دوباره شروع شده .آیا این جمله از نظر علمی مورد پذیرش است ؟
بر اساس تحقیقات علمی در حدود 42 درصد از افراد دارای درد مفاصل و مبتلا به آرتریت(arthritis)، آب و هوای سرد را در تشدید ورم مفاصل و تشدیددرد مقصر می دانند.اما شواهد علمی متناقض می باشد .برخی شواهد علمی ازارتباطی قوی بین سرمای کوتاه مدت و سریع روزانه و تشدید اینگونه دردها حکایت دارد.تحقیقات دانشگاه تافتز(Tufts ) نشان می دهد تغییرات آب و هوایی و به تبع آن تغییرات در فشار، در درد زانو تاثیر مستقیم دارد ،همچنین تغییرات در دماهای سردتر با ایجاد تغییر در ضخامت مایع مفصلی در مبتلایان به آرتریت باعث تغییراتی دردناک می گردد.
اما خارج از این مسئله که آیا هوا بر روی این دردها تاثیر مستقیم دارد سه موضوع می تواند در کاهش این دردها تاثیر مستقیم داشته باشد:
1-سالم خوردن:
امگا 3 ،ویتامین K وویتامین Cاز تشدید و ایجاد این التهابها جلوگیری مینماید .امگا 3 بوفور در ماهی قزل آلا و آجیل موجود است.ویتامین K در خوراکیهایی مانند کلم ،کلم پیچ و اسفناج موجود است و خاصیت کاهش دهندگی این گونه درد ها را نیز دارا می باشند.پرتقال ،فلفل قرمز شیرین و گوجه فرنگی و غذاهای غنی از ویتامین C نیز باعث جلوگیری و کاهش از بین رفتن غضروف و در نتیجه کاهش دردهای ناشی از آن می گردند.همچنین کاهش مصرف غذاهای حاوی اسید های چرب امگا 6 که باعث افزایش تورم می گردند (مانند روغن ذرت) می تواند تاثیر گذار باشد.راه دیگر جایگزینی غلات فیبر دار با غلات تصفیه شده فاقد فیبر است.
2-استفاده از مکمل های خوراکی:
سولفات گلوکزامین و کندرویتین می تواند به روانکاری مفاصل و کاهش درد کمک نماید.بر اساس تحقیقات موسسه ملی بهداشت نشان می دهد که مصرف روزانه 1500 میلی گرم گلوکزامین و 1200 میلی گرم کندرویتین ممکن است علائم کاهش درد در افراد مبتلا به درد مفاصل را در پی داشته باشد.
مصرف حدود 1000میلی گرم ویتامین D3بصورت روزانه نیز یکی از عوامل کاهنده خواهد بود.
اما نکته مهم مشورت با پزشک در راستای عدم تداخل دارویی در ارتباط با مصرف مکملها و ویتامین ها است.
3- حرکت داشتن:
خبر بد برای آدم های تنبل ! بله کم تحرکی و عدم ورزش نه تنها به بهبود مفاصل کمک نمی نماید بلکه باعث کاهش روانکاری بین مفاصل و تشدید درد می گردد. شاید به همین دلیل و میل به کاهش تحرک در روز های سرد سال ،شاهد افزایش درد در چنین روزهایی می باشیم.هوا خیلی سرد است خیلی خوب تمرینات را به داخل خانه بیاورید و فراموش نکنید که نوع تمرینات باید تحت کنترل پزشک بوده و در انجام تمرینات زیاده روی نکنید تا نتیجه عکس نگیرید.
به امید سلامتی همه ایرانیان عزیز
جندی شاپور البرز.خرداد 93
2014![Sharecare](http://s.sharecare.com/static/img/themes/sharecare/sharecare-home-logo.png?scv=3.45.6)
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب: درد مفاصل,آرتریت,تغییرات آب و هوایی,D3,ویتامین K,امگا 3 ,ویتامین C,اسید های چرب امگا 6,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![وقتی خمیازه به کمک خنک کردن مغز میآید](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-05-20_215309.png)
وقتی خمیازهتان میگیرد، باید بدون ملاحظه زمان و مکان خمیازه بکشید. خمیازه رفلکس طبیعی بدن برای رفع خستگی است و موجب سرحالی میشود.
چهرههای مطرحی چون اوباما، پوتین یا دالایی لاما از خمیازه کشیدن در مقابل دیگران ابایی ندارند. بچهها هم به طور طبیعی جلوی خمیازه خود را نمیگیرند.
آدمها به خاطر خستگی، بیحوصلگی یا به خاطر تحت فشار بودن خمیازه میکشند. پژوهشگران مدتهای مدید فکر میکردند که باز شدن غیرارادی قفل دهان موجبی است برای افزایش اکسیژن و احساس رفع خستگی ناشی از تامین دوباره اکسیژن است.
اما پژوهشگران کالج "سانی" در نیوریوک و دانشگاه وین به تازگی پی بردهاند که خمیازه کشیدن عملکرد دیگری هم دارد و آن اینکه مغز را خنک میکند.
چرخه خواب و استرس، تابع نوسان درجه حرارت مغز است و کار خمیازه آن که این دمای پیوسته در حال تغییر را تنظیم و متوازن کند. توضیح ساده محققان دانشگاه وین این است که ما با خمیازه کشیدن، دمای اطراف را دستکاری میکنیم. به تعبیر دیگر، دهندره همانند ترموستات مغز عمل میکند.
خمیازه و دمای محیط
تیم تحقیقاتی دانشگاه وین برای بررسی این فرضیه، تناوب خمیازه کشیدن شهروندان در ماههای تابستانی و زمستانی را زیر نظر گرفت. مشابه همین بررسی در هوای خشک و ۳۷ درجه آریزونا انجام شد.
پژوهشها نشان داد که مردم وین در تابستان بیشتر از زمستان خمیازه میکشند اما در آمریکا نتیجه کاملا برعکس بود. علت روشن بود: متوسط دمای وین در تابستان ۲۰ درجه است و این متوسط حرارت زمستانی در آریزونا است.
محققان آمریکایی و اتریشی بر این اساس فرضیهای را طرح کردند: تعداد خمیازهها به فصل سال یا بلندی و کوتاهی روز یا روشنایی و تاریکی محیط ربط ندارد بلکه موضوع به درجه حرارت ۲۰ درجه بر میگردد.
به عبارت دیگر و به نظر آنها، وقتی دمای هوا حدود ۲۰ درجه است آدمها بیشتر دهن دره میکنند.
یورگ ماسن، همکار این پروژه تحقیقاتی، در توضیح فرضیه یاد شده میگوید: «اگر حرارت بدن و حرارت محیط یکسان باشند، دهندره کارکردی برای تنظیم درجه حرارت مغز نخواهد داشت.»
او تاکید میکند که کارکرد خمیازه در هر شرایطی تغییر دمای مغز نیست و اگر چنین بود، دهن دره میتوانست خطرناک هم باشد.
dw ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب: خمیازه,خمیازه و دمای محیط,درجه حرارت مغز ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![مقاوم شدن در برابر آنتی بیوتیکها 'جهان را تهدید میکند'.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-05-04_200530.png)
سازمان بهداشت جهانی از مقاومت دارویی در برابر آنتیبیوتیکها به عنوان یک "تهدید بزرگ جهانی" نام برده است.این سازمان با بررسی آمار مربوط به ۱۱۴ کشور، از افزایش مقاومت دارویی در همه نقاط جهان خبر داده است.
این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه (۳۰ آوریل) با انتشار گزارشی اعلام کرد جهان وارد دوره "پسا آنتیبیوتیک" شده است؛ دوره ای که عفونت های سادهای که برای سالیان طولانی قابل درمان بودند، کشنده شدهاند.
به گزارش این سازمان، در صورتی که فورا برای مقابله با این پدیده اقدام نشود، مقاومت دارویی تبعات بسیاری خطرناکی را برجای خواهد گذاشت.
به گفته کارمن پسووا سیلوا، مدیر بخش مقاومت آنتیبیوتیکی سازمان بهداشت جهانی، ابعاد جهانی این خطر بسیار جدی است.
خانم پسووا سیلوا گفت: "این موضوعی است که در همه کشورها باعث نگرانی شده. این مشکل تنها در یک کشور دیده نمیشود. نگرانی از این بابت وجود دارد که در همه کشورهای مورد بررسی دیده شده است. مقابله با این پدیده نیاز به اقدام هماهنگ همه کشورها دارد."
گزارش سازمان بهداشت جهانی بر مقاومت دارویی هفت باکتری عمده تمرکز دارد که در بروز بیماریهایی مانند ذات الریه، اسهال و عفونت خون نقش دارند.
به نوشته این گزارش، تجویز دو آنتیبیوتیک مهم برای بیماران در بعضی از کشورهای مورد بررسی، حکایت از بیاثر شدن این داروها و مقام شدن باکتریها در برابر آنها شده است.
یکی از آنتیبیوتیکهای بسیار قوی که تاثیرگذاری آن به شدت کاهش یافته، کارباپنم است که در مراحل پیشرفته درمان بیماریهای ناشی از باکتری کلبسیلا پنومونیه کاربرد دارد.
این باکتری منجر به بروز آلودگی خون، ذات الریه و عفونت های مختلف در نوزادان میشود.
از سوی دیگر، در حالی که در دهه ۱۹۸۰ میلادی مقاومت دارویی نسبت به درمان آلودگی مجاری ادراری به باکتری ای کولای تقریبا وجود نداشت، این روزها تجویز آنتیبیوتیک برای درمان این عارضه در نیمی از موارد بیتاثیر است.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی، سوزاک نیز از بیماریهایی است که در کشورهایی مانند بریتانیا، کانادا، استرالیا، اتریش، فرانسه، ژاپن، نروژ، آفریقای جنوبی، اسلوونی و سوئد نسبت به آنتیبیوتیکهای قوی مقاومت نشان داده است.
باکتریها معمولا در طول زمان برای مقابله با آنتیبیوتیکها جهش ژنتیکی میکنند اما استفاده نادرست و بیش از اندازه از این داروها روند مقاومت دارویی را تسریع کرده است.
سازمان بهداشت جهانی در گزارش خود گفته است برای مقابله با این پدیده، علاوه بر تولید آنتیبیوتیکهای جدید به اقدام هماهنگ دولتها برای کُند کردن روند مقاومت دارویی نیاز است.
این سازمان بر نیاز به ارتقای بهداشت، افزایش دسترسی مردم به آب سالم، ضدعفونی کردن مراکز درمانی و گسترش ایمنیسازی به عنوان راههای کاهش نیاز به تجویز آنتیبیوتیکها تاکید کرده است.
به گزارش کنگره ملی تجویز منطقی آنتیبیوتیکها، ایران یکی از کشورهایی است که دچار تجویز بیش از اندازه این داروهاست و مصرف آنتیبیوتیک در این کشور تقریبا برابر با کل مصرف اروپاست.
بر این اساس، مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۱۶ برابر استاندارد جهانی است.
BBC NEWS ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:مقاومت دارویی در برابر آنتیبیوتیکها,سا آنتیبیوتیک, باکتری کلبسیلا پنومونیه,ضدعفونی کردن,جهش ژنتیکی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![رشد مغز و کج شدن دندانها در روند تکاملی انسان.جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-04-28_112447.png)
در دهان انسان امروزی معمولا فضای کافی برای ۳۲ دندان وجود ندارد. این ویژگی نشات گرفته از تکامل مغز انسان است. زمانی که انسانهای اولیه تصمیم به استفاده از ابزار بجای دندان کردند، فک آدمیزاد کوچک شد.امروزه میلیاردها نفر با مشکل کمبود فضا برای دندانهایشان در دهان مواجه هستند. مشکل، عدد ۳۲ است. روند تکامل طبیعی برای دسته خاصی از میمونها، که انسان نیز به آن تعلق دارد، ۳۲ عدد دندان در نظر گرفته است.
عدد ۳۲ نفرینی برای انسان
فک آدمیزاد برای ۳۲ عدد دندان، کوچک است. به همین خاطر این دندانها معمولا به صورت فشرده کنار هم چسبیدهاند. افزون بر این، زمانی که دندانهای عقل نیز جا را برای دیگر دندانها تنگ میکنند، انسان به یاد مسیر تکاملیاش میافتد. دندانهای عقل نمایانگر این هستند که اجداد انسان حتی زمانی بیشتر از ۳۲ دندان داشتند.
عدد ۳۲ اما در دهان شامپانزهها هیچگونه مشکلی ایجاد نمیکرده است. آنها همواره دارای دندانهایی صاف و زیبا بودند. اما چرا این مساله برای انسان به یک مشکل تبدیل شد؟
دلیل این امر رشد مغز انسان است. در سیر تکامل حیوان به انسان، مغز او همواره بزرگتر شده و این رشد بر برنامهی رشد و تکامل استخوانهای جمجمه و فک تاثیر گذاشته است. این نتیجه پژوهش محققانی از دانشگاه زوریخ در سوئیس است.
رشد مغز و استفاده بیشتر از ابزار تا دندان
حال ممکن است که این سوال پیش بیاید که رشد مغز چه رابطهای با دنداندارد؟ اما نکته مهم اینجاست که رشد مغز در میان انسانهای اولیه منجر به تفکر درباره استفاده از ابزارهای گوناگون به جای دندان شده است. برای مثال آنها به این نتیجه رسیدند که با شاخههای درخت یا سنگ هم میتوان پوست مواد غذایی را جدا کنند و دیگر نیازی به دندانهای آسیاب نیست. بدین وسیله تکمیل یافتن ابزار باعث کوچک شدن فک انسان شد.
ایجاد فضا در دهان با روش ارتودنسی
مغز انسان در سیر تکاملی خود بیشتر و بیشتر رشد کرد، و همراه آن توقعات و انتظارات زندگی نیز پیچیدهتر شدند. بدین ترتیب جمجمه صورت برای فکر کردن بیشتر در ناحیه گیجگاه به طرف جلو کشیده شد و دهان میمونوار به بینی سربالا و یک چانه ظریف تبدیل گردید. به این معنا که فضا در فک انسان کم شد، اما عدد ۳۲ باقی ماند. به همین خاطر انسانها امروزه با شیوههای مختلف ارتودنسی کوشش میکنند که فضای بیشتری برای دندانهای خود در دهان ایجاد کنند. در این میان، تنها امری که مایه تسلی انسان است، این است که کج بودن دندانهایش نشات گرفته از هوش تکامل یافتهی نوع بشر است.
DW ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:فضای کافی برای ۳۲ دندان, تکامل مغز انسان ,عدد ۳۲ نفرینی برای انسان,ارتودنسی,ایجاد فضا در دهان,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![61-24.JPG](http://media.isna.ir/content/61-24.JPG/4)
ترکیبات شیمیایی در مواد غذایی مختلف، تأثیرات متفاوتی بر روی بدن دارند، بطور مثال ترکیبات شیمیایی پیاز باعث ایجاد اثر اشکآوری و مارچوبه باعث ایجاد بوی خاص در ادرار و مدفوع میشود.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مواد غذایی طبیعی سالمتر از مواد غذایی فرآوری شده هستند، اما برخی مواد طبیعی مانند پیاز، مارچوب، قهوه یا لیمو اثرات متمایزی بر روی بدن دارند. یک متخصص شیمی با تشریح ترکیبات شیمیایی برخی مواد غذایی، تأثیر آنها را بر روی بدن نشان داده است.
ترکیبات شیمیایی غیر منتظره مواد غذایی، علت تلخ بودن قهوه، اشکآور بودن پیاز، حس سوزش فلفل و سمی بودن شکلات برای سگها را نشان میدهند.
عامل ایجاد بوی خاص ادرار و مدفوع پس از استفاده از مارچوبه، ترکیب شیمیایی به نام اسپاراگوسیک اسید است که تنها در این ماده غذایی وجود دارد؛ این ترکیب با متابولیزه شدن در بدن باعث تولید ترکیبات فرار در ادرار میشود.
خاصیت اشکآوری پیاز ناشی از آنزیمی به نام allinases است؛ به محض تخریب دیوارههای سلولی پیاز در اثر برش، این آنزیم باعث تولید طیف وسیعی از ترکیبات بعنوان مکانیسم دفاعی میشود که حالت اشکآوری ایجاد میکند.
اسید مالیک عامل ایجاد طعم ترش لیمو است و همین ترکیب شیمیایی در سیب و گیلاس باعث ایجاد عطر و طعم متمایز این دو میوه میشود.
ترکیب شیمیایی capsaicinoids عامل ایجاد سوزش دهان در زمان خوردن فلفل چیلی است و ترکیب پلیاتیل آمیم نیز علت سمی بودن شکلات برای سگها محسوب میشود. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب: ایجاد اثر اشکآوری,قهوه, پیاز,اسپاراگوسیک اسید ,مارچوبه,allinases,مکانیسم دفاعی,capsaicinoids,فلفل چیلی,پلیاتیل آمیم,سمی بودن شکلات برای سگها,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![32-262.jpg](http://media.isna.ir/content/32-262.jpg/4)
محققان آلمانی نانوذرات پلیمری تولید کردند که توانایی یافتن سلولهای سرطانی را دارد، بدون این که نیاز به استفاده از لیگند در سطح آن باشد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این نانوذرات به دلیل داشتن خواص شیمیایی منحصر بفرد قادر به شناسایی سلولهای سرطانی هستند، به همین دلیل با وارد شدن به جریان خون میتوانند سلولهای سرطانی را پیدا کنند.
پراساد شاستیر، محقق این طرح از دانشگاه فرایبورگ میگوید: این یک کشف بسیار بزرگ است، زیرا برای اولین بار میتوان تنها با استفاده از قوانین بیوفیزیک یک نوع سلول ویژه را هدف قرار داد، بدون این که نیاز به راهبردهای رایج نظیر استفاده از لیگند باشد.
خبر این یافته محققان آلمانی به عنوان خبر روی جلد نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences انتخاب شده است.
تا کنون برای هدفگیری سلولهای سرطانی دانشمندان لیگندهایی را روی نانوذرات قرار میدادند که این لیگندها گیرندههای ویژهای را در سلولهای سرطانی هدف قرار میدادند. این گیرندهها مانند کدپستی عمل میکنند. مشکلی که این روش دارد این است که سلولهای سرطانی میتوانند هر زمان تغییر کنند که این کار موجب سردرگمی نانوذرات حامل دارو میشود. به همین دلیل محققان راهبرد جدیدی برای یافتن سلولهای سرطانی ارائه کردند. جولیا ویگت از محققان این پروژه میگوید: این راهبرد نیاز به کدپستی زیستی ندارد و نانوذرات با استفاده از خواص بیوفیزیکی میتوانند سلولهای سرطانی را پیدا کنند.
سلولهای سرطانی به شدت نیازمند تغذیه هستند، بنابراین جریانهای خونی زیادی در اطراف آنها وجود دارد. این سلولها رگهای خونی جدیدی برای خود ایجاد میکنند تا نیازهای خود را از این طریق برآورده کنند. این رگها توسط محققان به عنوان نقطه ضعف تومورها مورد استفاده قرار میگیرد. نانوذرات حامل دارو از طریق جریان خون به این سلولها میرسند. سلولهای سرطانی دارای ساختارهای لیپیدی در سطح خود هستند، این در حالی است که نانوذرات ساخته شده در این پژوهش تمایل زیادی به اتصال به ساختارهای لیپیدی دارند. در نتیجه نانوذرات شناور در گردش خون با رسیدن به ساختارهای لیپیدی موجود در سطح سلولهای سرطانی به آنها متصل شده و از طریق حفرههای موجود در این سلولها وارد آن میشوند. در نهایت داروی موجود در نانوذرات درون سلول رهاسازی میشود. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب: نانوذرات پلیمری, Proceedings of the National Academy of Sciences,سلولهای سرطانی ,خواص بیوفیزیکی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-04-07_202028.png)
چشم پزشکان می گویند اعتیاد روز افزون مردم به استفاده از تلفن های همراه ممکن است خطر آسیب چشمی را افزایش دهد.
آنها اخطار می دهند که نور تلفن همراه و سایر وسایل الکترونیکی مثل کامپیوتر، تبلت و تلویزیون های تخت می تواند به آسیب دراز مدت چشم منجر شود.
یک بررسی تازه در بریتانیا به روی دو هزار نفر نشان می دهد که افراد زیر ۲۵ سال روزانه ۳۲ بار تلفنشان را چک می کنند.
اندی هپوورت متخصص نمره عینک می گوید: "نور آبی بنفش به طور بالقوه خطرناک و برای پشت چشم به اصطلاح سمی است. بنابراین در طول یک دوره طولانی به طور بالقوه می تواند به چشمتان آسیب بزند."
به گفته او "وقتی به صفحه تلفن هوشمند نگاه می کنید، نوری که می تابد آبی بنفش است."
او می گوید آزمایش ها نشان داده که قرار گرفتن در معرض این نوع نور اگر زیاد باشد خطر دژنراسیون ماکولار، از عوامل اصلی نابینایی، را بالا می برد.
متخصصان چشم می گویند هرچند نور آبی "خوب" (آبی فیروزه ای) برای تنظیم ساعت بیولوژیکی بدن لازم است، اما همچنین تصور می شود که آبی بنفش می تواند نظم خواب را به هم بزند و بر حال روحی اثر بگذارد.
اندی هپوورت می گوید: "هرچند نمی دانیم که آیا رابطه ای مستقیم این نوع نور با مشکلات چشم وجود دارد یا نه، اما شواهد قوی آزمایشگاهی هست از اینکه به طور بالقوه چنین رابطه ای هست."
به گفته او ترکیبی از پلک نزدن و نزدیک نگه داشتن تلفن به چشم است که به چشم فشار می آورد.
BBC NEWS
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:خطر آسیب چشمی ,دژنراسیون ماکولار,ساعت بیولوژیکی بدن,صفحه تلفن هوشمند,اعتیاد ,مشکلات چشم,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![جلوگیری از ابولا:مصرف گوشت خفاش در گینه ممنوع شد .جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-03-30_211900.png)
برای جلوگیری از گسترش بیشتر ویروس ابولا در گینه، مصرف خفاش در این کشور ممنوع شد.
شمار مرگ و میر ناشی از شیوع بیماری ابولا در گینه افزایش یافته و تاکنون دست کم ۶۳ نفر در جنوب شرقی این کشور جان باختند.
سازمان های امداد بین المللی از جمله سازمان پزشکان بدون مرز می کوشند به گینه که یکی از فقیرترین کشورهای جهان است کمک کنند تا علاوه بر مقابله با این ویروس، مانع از گسترش آن به کشورهای همسایه شوند.
![نقشه گسترش ابولا و مرگ و میر ناشی از آن.جندی شاپور البرز](http://fbcdn-photos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-0/14576_653189834719023_1918721895_n.jpg)
مدیر آزمایشگاه مشترک میان آلمان و گینه در شهر کوناکری پایتخت گینه می گوید: «مردم باید دست به اقدامات پیشگیرانه بزنند و اول از همه، هیچ جونده ای را نخورند زیرا هر نوع جونده ای می تواند ناقل این بیماری باشد. یعنی موش، خفاش و گوشت خام میمون ها را نخورند. اما متاسفانه هنوز هم در مناطقی دیده شده که مردم این جانوران را می خورند.»
![جلوگیری از ابولا:مصرف گوشت خفاش در گینه ممنوع شد .جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-03-30_211935.png)
اگرچه تاکنون هیچ موردی از ویروس ابولا در کشور ساحل عاج گزارش نشده، اما این کشور سعی دارد خود را برای جلوگیری از شیوع بیماری آماده کند و به همین دلیل اطلاعیه هایی درباره توقف مصرف گوشت جانوران و جوندگان جنگلی را در نقاط مسکونی نصب کرده اند.
یک دانشجوی ساکن ساحل عاج می گوید: «این یک تهدید واقعی است و من واقعا می ترسم. ما متخصصان بهداشت داریم و امیدوارم که آنها بسرعت راهی برای توقف این تهدید بیایند.»
ویروس ابولا تا فاصله ۱۵۰ کیلومتری مرز ساحل عاج گسترش یافته و ساکنان دو کشور سیرالئون و لیبریا را نیز آلوده کرده است.
2014 euronews
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:ویروس ابولا,گینه ,گوشت خام میمون ها ,خفاش ,موش,مرگ و میر ناشی از شیوع بیماری ابولا,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![رابطه خالکوبی و سرطان .جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-03-23_083009.jpg)
کارشناسان هشدار دادند که جوهرهای سمی خالکوبی میتواند وارد بدن افراد شده و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
دانشمندان بریتانیایی شواهدی مبنی بر این موضوع کشف کردند که ذرات نانو جوهر خالکوبی وارد اندام های مهم بدن می شوند.
سازندگان جوهر خالکوبی تصدیق کردهاند که 5 درصد مراکز خالکوبی از جوهرهایی استفاده می کنند که دارای ترکیبات سرطانزاست، اگر چه آنها درحال تلاش برای کاهش آن به صفر هستند.
سم موجود در رنگ ممکن است وارد جریان خون شده و در کلیهها یا طحال انباشته شود.
این درحالی است که هر دو عضو مسئول پالایش آلودگیهای خون هستند.
تحقیقات انجام شده توسط یورگن سروپ استاد پوست شناسی در بیمارستان دانشگاه کپنهاگ در 13 مورد از 21 مورد جوهر خالکوبی مورد بررسی خود مواد شیمیایی عامل شکلگیری سرطان در بدن را کشف کرده است.
میلیونها نفر از مردم امروزه به خالکوبی روی آورده بدون این که به واقع مواد شیمیایی آن را که منبع آن نامشخص است شناسایی کنند.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:خالکوبی,جوهرهای سمی خالکوبی,شکلگیری سرطان ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![کابوس .جندی شاپور البرز](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-03-17_231304.jpg)
کابوسهای دوران کودکی میتواند علامت بروز بیماریهای روانی در دوران بزرگسالی باشد.
محققان دانشگاه وارویک در بریتانیا میگویند شکایت کودکان از رویت مکرر کابوس در خواب میتواند هشداری باشد بر احتمال بروز بیماریهای روانی در دوران بزرگسالی آنها.
بر اساس مطالعهای که نتیجه آن در نشریه خواب به چاپ رسیده است، اکثر کودکان کابوس میبینند اما تکرار بالای آن میتواند بیانگر بروز مشکلات روانی در آینده باشد.
بر این اساس، بروز آشفتگی شدید در خواب، همراه با فریاد کشیدن و پرت کردن دست و پا میتواند بیانگر جدیتر بودن وضع کودک باشد.
کارشناسان میگویند نتیجه این تحقیق میتواند به تشخیص زودهنگام بیماریهای روانی کمک کند.
محققان دانشگاه وارویک در تحقیقات خود بر روی ۶۸۰۰ کودک مطالعه کردند. این مطالعات تا ۱۲ سالگی این افراد ادامه داشت.
محققان به طور مداوم از والدین این کودکان درباره مشکلات آنها در هنگام خواب سوال میکردند و در پایان آنها را از لحاظ مشکلات روانی مانند بروز توهم ارزیابی کردند.
دیتر وولک، یکی از محققان دانشگاه وارویک در این باره گفت: "بروز کابوس، آشفتگی و وحشت در هنگام خواب یک رخداد تقریبا متداول است اما تکرار آن بیانگر وجود مشکلی جدی است."
بر اساس نتیجه این تحقیق، بیشتر کودکان دچار کابوس میشوند ولی ۳۷ درصد از آنها به طور مکرر و در طول چند سال رویت کابوس را گزارش کردهاند.
از هر ده کودک مورد مطالعه نیز معمولا یک کودک در فاصله سنی ۳ تا ۷ سالگی در هنگام خواب دچار آشفتگی و وحشت شده است.
رابطه میان مشکلات خواب با بروز بیماریهای روانی کاملا مشخص نیست.
روانشناسان میگویند هر چند رویت مکرر کابوس میتواند علامت مهمی درباره وضع سلامت روانی کودک در آینده باشد اما بهبود شرایط خواب کودکان نمیتواند به طور قطع مانع از بروز مشکلات روانی در دوران بزرگسالی شود.
bbc news ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:کابوسهای دوران کودکی, بیماریهای روانی,دوران بزرگسالی,آشفتگی شدید در خواب,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-03-10_095124.jpg)
دانشمندان آمریکایی میگویند موفق شدهاند دومین نوزاد حامل اچآیوی/ ایدز را "درمان" کنند.
آنها در ایالت کالیفرنیا به نوزادی که هویت او اعلام نشده تنها ۴ ساعت پس از تولد داروهای ضد ویروس تزریق کردند و اکنون بعد از ۹ ماه آزمایشهای اچآیوی این نوزاد منفی شده است.
این دومین نوزاد آمریکایی است که بدنش با استفاده از این نوع روش درمانی به آزمایشهای اچآیوی پاسخ منفی میدهد.
نوزاد قبلی در سال گذشته و در ایالت میسیسیپی با استفاده از این نوع درمان زودهنگام مورد معالجه قرار گرفت و هنوز تحت نظر پزشکان داروی ضد ایدز دریافت میکند.
دکتر دیبورا پرسائود از دانشگاه جان هاپکینز که در کنفرانس پزشکی در بوستون سخن میگفت نتایج تحقیقات و انجام این نوع درمان را برای حرکت به سوی یافتن درمان قطعی ایدز مهم دانست.
بنابر گفته دکتر پرسائود، در خون و بافتهای این نوزاد هیچ ردی از اچآیوی دیده نمیشود، اما با وجود این، او همچنان داروهای سه گانه ضد ایدز دریافت میکند.
به گفته این پزشک محقق در دانشگاه جان هاپکینز "درمان واقعی هنگامی اثبات خواهد شد که این دو کودک را از دریافت داروها و ادامه معالجه بازداریم اما این کار بدون ریسک نخواهد بود."
هر دو نوزادی که از طریق این روش مورد معالجه قرار گرفتند از مادرانی متولد شدند که مبتلا به اچآیوی/ایدز بودند.
BBC NEWS ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:درمان دومین نوزاد حامل اچآیوی/ ایدز,داروهای ضد ویروس ,درمان زودهنگام ,دانشگاه جان هاپکینز,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://asset3.cbsistatic.com/cnwk.1d/i/tim2/2014/02/25/EJAMScreenshotVirus_610x310.png)
تیمی از دانشمندان دانشگاه پرینستون به شکار بیسابقه ذره ویروسمانندی حین تلاش آن برای واردشدن و عفونیکردن یک سلول دست یافتهاند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، شیوه طراحیشده به محققان در درک بهتر چگونگی تحویلدادن داروها از طریق نانوذرات (که به همان اندازه ویروسها هستند) و همچنین پیشگیری از عفونت ویروسی کمک میکند.
ویدیوی ثبتشده، ذرهای ویروسمانند را نمایش میدهد که با انرژی زیاد و به سرعت حرکت میکند تا به یک سلول برخورد کند؛ در این حالت ذره یا از روی سلول میجهد یا کمتر از یک چشم بر همزدن، به بخش درونی آن سر میخورد.
![](http://images.sciencedaily.com/2014/02/140224171702-large.jpg)
تصویربرداری از چنین شرایطی، چالشبرانگیز است زیرا ویروسها و نانوذرات، کوچک و سریع بوده، در حالی که سلولها نسبتا بزرگ و بیتحرک هستند. این موضوع تصویربرداری از این تعاملات را دشوار میسازد و میتوان آن را با تصویربرداری از پرندهای مقایسه کرد که حول یک باغ بزرگ میچرخد.
با این حال، دانشمندان دانشگاه پرینستون با استفاده از دو دوربین بر این مشکل فائق آمدند. یکی از این ابزار روی نانوذره ویروسمانند قفل شده و آن را از نزدیک تعقیب میکرد و دیگری از سلول و محیط اطراف فیلم میگرفت.
گذاشتن دو تصویر در کنار یکدیگر، دیدگاهی دقیق از حرکت ذرات به اندازه نانو را در اختیار گذاشت که تا پیش از این حاصل نشده بود.
جزئیات این مطالعه در مجله Nature Nanotechnology منتشر شد. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:ذره ویروس,عفونیکردن یک سلول,تصویربرداری, Nature Nanotechnology ,نانوذره ویروس,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://www.research.chop.edu/blog/wp-content/uploads/2013/03/drugs_brain_tumors.jpg)
پژوهشگران در پی ساخت میانجی های مغزی-ماشینی برای بیماران فلج اند، تا بتوانند تنها با فعالیت مغزی، اندام های شان را به حرکت درآورند.
برای کسانی که بر اثر مصدومیت، سکته مغزی یا بیماری های دیگر دچار فلج شده اند، دانشمندان میانجی (اینترفیس) هایی اختراع کرده اند که علایم الکتریکی نورون های مغز را ضبط می کند و آنها را به حرکت تبدیل می کند. معمولا این پیامهای عصبی، دستگاهی مانند یک بازوی روباتی را به حرکت در می آورند.
![synapse figure](http://www.willamette.edu/~gorr/classes/cs449/figs/synapse2.gif)
اکنون مریم شانه چی، استادیار مهندسی برق و کامپیوتر و پژوهشگر دانشگاه کرنل در ایالت نیویورک با همکاری زیو ویلیامز، استادیار جراحی مغز و اعصاب در دانشکده پزشکی هاروارد، میانجی های مغز و ماشین را وارد مرحله ی تازه ای کرده اند: آنها امیدوارند که به جای آن که علایم الکتریکی مغز، یک دستگاه را به حرکت در بیاورند، بتوانند به افراد فلج کمک کنند تنها با فکر کردن، اعضای بدن خودشان را به حرکت درآورند.
هنگامی که بیمار در باره حرکت دادن یکی از اندام هایش فکر یا قصد می کند، نورون های مناطق کنترل حرکت مغز فعال می شوند، با آن که حلقه ارتباطی میان مغز و ماهیچه ها از هم گسسته است.
با کار گذاشتن حسگرهایی در این مناطق مغز، می توان فعالیت نورون ها را ضبط کرد و با استفاده از یک مبدل به نام رمزگشا (دیکودر)، آن ها را به حرکت دلخواه بیمار تبدیل کرد. این میانجی ها به بیماران امکان می دهد با فکر خود مستقیما اندام های شان را به حرکت در آورند.
در مقاله ای که به تازگی در نشریه نیچرکامیونیکیشنز منتشر شده، شانه چی و همکارانش، اندام مصنوعی یا پروتزی را توصیف کرده اند که حرکات هدفمند را به اعضای فلج شده هدایت می کند.
گروه تحقیقاتی پروتزی را ساخته و آزمایش کرده است که دو سوژه (جانور آزمایشگاهی) را به هم متصل می کند، به این ترتیب که سوژه اول را قادر می سازد فعالیت ضبط شده نورون هایش را به اعضای بدن سوژه دیگری که موقتا بیهوش شده است بفرستد و آنها را کنترل کند.
این آزمایش گامی است در جهت ساخت میانجی های مغزی-ماشینی برای بیماران فلج، تا بتوانند تنها با فعالیت مغزی، اندام های شان را به حرکت درآورند.
اساس کار میانجی مغزی-ماشینی، مجموعه ای از دستورعمل (الگوریتم) هاست که با پردازش علایم عصبی، حرکات مورد نظر آنها را پیشبینی می کنند. در آزمایش مورد بحث، یک جانور نقش کنترل کننده ی حرکت یا "ارباب" را ایفا کرد. فعالیت مغزی این جانور، به شکل حرکاتی که قصد انجامش را داشت تعبیر شد. آنگاه این حرکات رمزگشایی شده مستقیما برای کنترل اندام حیوان دوم، از طریق تحریک الکتریکی نخاع آن، به کار گرفته شد.
دکتر شانه چی به نشریه نیچرکامیونیکیشنز گفت: "مشکل نه فقط رمزگشایی از فعالیت ضبط شده نورون ها و تبدیل آنها به حرکت مورد نظر بود، بلکه باید نخاغ جانور دوم هم به درستی تحریک می شد تا اندام فلج شده را طبق همان پیام، به حرکت در می آورد."
آزمایش تازه از این جهت هم تازگی داشت که در آن از دو جانور استفاده شده بود، نه فقط یک جانور که اندامش موقتا فلج شده باشد.
از این طریق، دانشمندان تصور می کنند که مدلی واقعی از فلج اعضا دارند، چرا که مغز جانور ارباب و اندام جانور بیهوش شده، هیچ ارتباط فیزیولوژیکی با یکدیگر ندارند. آزمایشگاه دکتر شانه چی، ساختن میانجی های مغزی-ماشینی پیچیده تری را در دستور کار دارد که امکان تولید پروتزهایی با قابلیت های بالا را به وجود می آورند.
این دستگاه ها را می توان برای کنترل یک عضو مصنوعی یا طبیعی به کار گرفت.
BBC NEWS ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:میانجی های مغزی-ماشینی,بیماران فلج,(اینترفیس,نورون ها,رمزگشا (دیکودر),دستورعمل (الگوریتم),, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![Voice over final](http://www.87seconds.com/assets/img/Blog/24-voice-over/voice-over-feature.jpg)
پژوهش جدید محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا در کانادا نشان داده که انسانها بیشتر جذب افرادی میشوند که صدایی شبیه صدای خود آنها دارند.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محققان دریافتند که انسانها کسانی را ترجیح میدهد که از لهجه، آهنگ صدا و لحن مشابه خود آنها برخوردارند.
پژوهش قبلی بر چگونگی زنانه یا مردانه بنظر رسیدن صداها تمرکز داشت.
بنظر میرسید که مردهای دارای صدای بمتر و زنان با تن صدای زیرتر جذابتر بنظر میرسند چرا که نشاندهنده جثه بزرگتر یا کوچکتر بودند.
اما پژوهش جدید که توسط یک کارشناس زبانشناس کانادایی انجام شده، نشان میدهد که مکانیزم پیچیدهتری وجود دارد.
دکتر مولی بابل اظهار کرد: صدا یک ابزار منعطف جالب است که ما برای ساخت هویت خود از آن استفاده میکنیم. چیزهای بسیار کمی در صدای ما غیرقابل تغییر هستند از این رو حس میکنیم که ترجیحات ما بیشتر از شکل و اندازه یک فرد است.
وی صدای 30 داوطلب را ضبط کرده و از هر کدام خواست تا درصد جذابیت دیگران را از یک تا 9 رتبهبندی کنند.
هر کدام از شرکتکنندگان از غرب آمریکا و با لهجههای مشابه بودند.
دکتر بابل دریافت که آنچه در نظر مردم به عنوان جذابیت محسوب میشود، این بود که افراد تا چه میزان مانند یک مرد یا زن عادی از جامعه خودشان بنظر میرسیدند.
![Voice over practicals](http://www.87seconds.com/assets/img/Blog/24-voice-over/voiceovers.png)
به گفته وی، افراد مورد ارزیابی همه از یک گروه گویشی بودند اما این گویش را در درجههای متفاوت نمایش دادند.
بابل افزود: ارزیابیهای انجام شده توسط افراد شامل این امر بود که برای مثال آیا این فرد صدایی شبیه افراد ساکن جامعه شمال کالیفرنیا دارد یا خیر.
شرکتکنندگان بیشتر به صداهای زنانهای جذب میشدند که صدای «او» را بیشتر در جلوی دهان میکشیدند. این نوع گویش، مشخصه افراد ساکن کالیفرنیا است.
این زبانشناس همچنین دریافت که صداهای «با روح» در زنان، جذابتر تلقی میشد. این صدا که با تارهای صوتی جوانتر لاغرتر ایجاد میشود، نشاندهنده جوانی و سلامت بود.
صدای خشدار مانند صدای فردی که سرما خورده، خسته یا سیگاری است، جذابیت کمتری در میان افراد داشت.
شرکتکنندگان مردانی را ترجیح میدادند که با متوسط طول کلمه کوتاه و صدای بمتر صحبت میکردند.
اگرچه دکتر بابل تاکید کرد که یافتههای وی به این معنی نیست که افراد به سمت گویشهای متفاوت جذب نمیشوند.
نتایج این پژوهش در مجله PLOS One منتشر شده است. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:نقش صدا در جذاب افراد,جذابیت,صداهای «با روح», صدای خشدار, ظاهر و شخصیت,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://www.nysmokefree.com/images/whatisincig.JPG)
حدود پنجاه سال پیش اولین گزارش مفصل و معتبردر مورد مضرات سیگار توسط اداره بهداشت عمومی آمریکا منتشر شد و در آن تاکید شده بود که کشیدن سیگار میتواند به سرطان ریه یا بیماریهای قلبی منجر شود.
طبق آمارهای سازمان بهداشت جهانی، طی نیم قرن گذشته مصرف سیگار در آمریکا کاهش یافته، ولی در سایر نقاط جهان به خصوص کشورهای در حال توسعه در آسیا و آفریقا افزایش یافته است.
بنابراین کشیدن سیگار حتی بیش از گذشته یکی از خطرهای اصلی برای سلامت عمومی، از عوامل اصلی بروز انواع بیماریها و در نتیجه ایجاد هزینهای سنگین برای شبکه بهداشت عمومی تلقی میشود.
![](http://media.salon.com/2013/03/shutterstock_123670504-1280x960.jpg)
به گزارش شبکه خبری انبیسی، در گزارش جدید اداره بهداشت آمریکا در مورد سیگار که اخیرا منتشر شده تاکید میشود که تحقیقات جدید ثابت کرده است که اولا: کشیدن سیگار علاوه بر آن چه تاکنون تصور میشد عامل بروز بیماریهای بیشتری است و ثانیا: خطر ابتلا به سرطان ریه به خاطر کشیدن سیگار به نسبت گذشته افزایش یافته است.
بر اساس این تحقیقات علاوه بر سرطان ریه و بیماریهای قلبی، کشیدن سیگار در رواج و افزایش بیماریهای دیگری نظیر نوع دو دیابت، اضمحلال عضلات در سنین بالا، نارسایی در فعالیت جنسی مردان، ورم مفاصل و آرتروز نقش موثری دارد. کشیدن سیگار در عین حال با تضعیف سیستم دفاعی و ایمنی بدن میتواند باعث تشدید بیماریهای تنفسی مثل آسم شود و در مواردی جنین افراد سیگاری را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
وبسایت خبری هافینگتون پست نیز در همین زمینه مینویسد نکته دیگری در گزارش جدید اداره بهداشت آمریکا که توجه کارشناسان پزشکی را جلب کرده این است که امروزه نقش سیگار در ابتلا به بیماریهایی نظیر سرطان ریه یا نارسایی قلبی به نسبت پنجاه سال پیش افزایش یافته است. به اعتقاد کارشناسان دلیل این موضوع تغییر در نحوه ساخت و مواد موجود در سیگارهای امروزی است.
کارشناسان سازمان بهداشت جهانی معتقدند که در طی پنجاه سالی که از انتشار اولین گزارشها در مورد مضرات سیگار میگذرد شناخت از پیامدهای آن برای سلامت عمومی جامعه و تاثیرات مخربش بر جسم انسان افزایش یافته، ولی متاسفانه در سطح جهان اقدامات لازم برای کاستن از مصرف سیگار به موازات آن پیش نرفته است.
![](http://www.e-lites.co.uk/wp/wp-content/uploads/2012/11/Experts-support-benefits-of-the-electronic-cigarette.jpg)
آمارها نشان میدهد که درصد افراد سیگاری در جامعه آمریکا از اواسط دهه ۶۰ میلادی تاکنون از ۴۲ درصد به ۱۲ درصد کاهش یافته است. نهادهای مخالف تولید و مصرف دخانیات مدعیاند که تحت تاثیر کارزارهای گسترده آنها به خصوص در دو دهه اخیر حداقل جان هشت میلیون نفر از خطر مرگ بر اثر اعتیاد به سیگار نجات پیدا کرده است.
از اواسط دهه ۱۹۶۰ تاکنون حداقل ۲۰ میلیون نفر از مردم آمریکا به خاطر کشیدن سیگار زودتر از موعد جان خود را از دست دادهاند. طبق آمارهای اداره کنترل بیماریهای عمومی هنوز هم هر سال بیش از ۴۰۰ هزار نفر از مردم این کشور بر اثر بیماریهای مرتبط با کشیدن سیگار جان خود را از دست میدهند.
کارشناسان بهداشت عمومی معتقدند که جوامع دیگر دنیا نیز باید از تجربه آمریکا بیاموزند. از یک سو باید خطرات و هزینههای جانی و مالی این مشکل را جدی بگیرند و از سوی دیگر با به کارگیری روشهای مختلف مصرف سیگار را کاهش دهند.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:مضرات سیگار,هزینههای جانی و مالی,سرطان ریه و بیماریهای قلبی,کشیدن سیگار,سلامت عمومی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://www.rawbeautyribbon.org/wp-content/uploads/2013/05/Beauty_Foods-717713.jpg)
از دیرباز یکی از اصول اساسی زیست شناسی این بود که سرنوشت سلول، مسیری یک طرفه است، یعنی زمانی که قرار شد سلولی به ماهیچه، پوست یا خون تبدیل شود، همیشه به شکل همان سلول باقی خواهد ماند.
در دهه ی گذشته این اصل باطل شد: یک دانشمند ژاپنی چهار فاکتور ساده را وارد سلول های پوست کرد و آنها را به وضعی شبیه سلول های جنینی بازگرداند که می توانند تبدیل به هر نوع سلولی در بدن بشوند. این دانشمند شینیا یاماناکا بود که در سال ۲۰۱۲ میلادی جایزه ی نوبل گرفت.
دانشمندان از این تجربه به شوق آمدند، چرا که نویدبخش درمان هایی انقلابی با بهره گیری از سلول های بدن خود بیمار بود.
با این همه روند استفاده از سلول های پایه (به اصطلاح دیگر بنیادی)، با آن سرعتی که دانشمندان انتظارش را داشته اند پیش نرفته است و تا این اواخر توضیحی برای این مسئله پیدا نشده بود.
اکنون پژوهشگران دانشگاه ییل آمریکا مانع اصلی را بر سر راه بازگرداندن سلول ها به دوره جوانی شناسایی کرده اند: سرعت چرخه سلولی، یا همان مدت زمانی که برای تقسیم و تفکیک سلول ها لازم است.
تفکیک سلولی فرایندی است که طی آن، یک سلول ساده تبدیل به سلولی تخصصی می شود. این فرآیند در طول حیات هر موجود زنده پرسلولی رخ می دهد. حیات از یک سلول ساده آغاز می شود، اما با تقسیم و تفکیک سلولی، انواع سلول های پیچیده و بافت های مختلف به وجود می آیند.
در تازه ترین شماره مجله "سل"، پژوهشگران ییل نوشته اند که وقتی شتاب تقسیم سلول ها به مقدار خاصی می رسد، عواملی که باعث می شوند سلول تنها در یک مسیر معین تکامل یابد، از میان می روند.
در چنین وضعیتی، سلول ها را می توان به آسانی وادار به تغییر هویت کرد تا استعداد تبدیل شدن به انواع سلول های تخصصی – مثلا استخوان، پوست، ماهیچه و جز آنها - را پیدا کنند.
شنگین گائو، استادیار بیولوژی مولکولی در مرکز پژوهش های سلولی دانشگاه ییل و نویسنده اصلی این گزارش می گوید: "برای مقایسه، می توان گفت وقتی که دما به اندازه خاصی بالا برود، سخت ترین فولاد هم چکش خوار می شود و می توان هر شکل دلخواهی را به آن داد. زمانی هم که سلول ها خیلی سریع تقسیم شوند، ظاهرا با برخی موانع روبرو نمی شوند و می توانند استعداد تبدیل شدن به هر نوع سلولی را پیدا کنند."
از دید پژوهشگران، سلول های بنیادی خاصیتی تقریبا جادویی دارند، چون از پیش برنامه ریزی نشده اند و به همین دلیل می توانند به انواع بافت ها تبدیل شوند. اگر دانشمدان بتوانند این سلول ها را کنترل کنند، امید می رود که بیماری هایی همچون آلزایمر، دیابت و پارکینسون درمان شوند.
گروه پژوهشگران سلول های تشکیل دهنده خون را بررسی کردند، سلول هایی که هنگام تقسیم، دستخوش تغییرات خاصی می شوند که سلول های خون را به وجود می آورند. سلول های مولد خون، در حالت عادی فقط سلول های جدید خون تولید می کنند.
با این همه، با وارد کردن فاکتورهای یاماناکا، می توان گاهی – نه همیشه – آنها را به سلول هایی از نوع دیگر تبدیل کرد.
پژوهش جدید نشان می دهد که با این روش، اگر چرخه تقسیم سلول در هشت ساعت یا کمتر کامل شود (سرعتی که برای سلول های بالغ غیرعادی است) سلول های مولد خون می توانند قابلیت تبدیل به هر نوع سلولی را داشته باشند. در مقابل، سلول هایی که چرخه کندتری دارند، به شکل سلول های خون باقی می مانند.
هایفان لین، مدیر مرکز سلول های پایه دانشگاه ییل می گوید: "این کشف، نگرش ما را در باره چگونگی تغییر سرنوشت سلول تغییر می دهد و نشان می دهد که برخی کارکردهای داخلی سلول، از جمله طول چرخه تقسیم آن، می تواند تاثیر بسزایی در تغییر سرنوشت آن داشته باشد."
اما اهمیت این پژوهش فقط در این نیست که موانع تولید سلول های پایه با توضیح می دهد.
به گفته شانگین گائو، بسیاری از بیماری ها ناشی از ناهنجاری هایی در تثبیت صحیح هویت سلول و همچنین ناهنجاری هایی در رفتار چرخه سلولی است، و کشف تازه می تواند کلیدی برای یافتن درمان چنین بیماری هایی به دست دهد.
BBC NEWS ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:سلول,سلول های پایه,سلول های بنیادی,سلول های جنینی ,دوران جوانی ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://270c81.medialib.glogster.com/media/2e/2e24e1126ffd7a56000ebbf0daf1c1e33344d471e9f0fe4092c6516c9cd24c4a/suger.jpg)
یک مطالعه بزرگ در آمریکا حاکیست که زیاده روی در مصرف نوشیدنی های شیرین، دسر و شیرینی ها می تواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد.
براساس این مطالعه مصرف روزانه یک قوطی نوشابه یا معادل آن از نظر مقدار شکر موجود باعث افزایش خطر مرگ در اثر بیماری قلبی می شود.
شکر می تواند باعث افزایش وزن شود و از قبل معلوم بود که چاقی برای قلب بد است.
این مطالعه توسط دکتر کوانهی یانگ و همکارانش در مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها در آتلانتا و با استفاده از داده های ده ها هزار نفر در آمریکا انجام شده.
و نتایج آن که در نشریه انجمن پزشکی آمریکا منتشر بسیار اخطار دهنده است.
خطر مرگ در اثر بیماری قلبی در کسانی که یک چهارم کالری مصرفی آنها از شکر اضافه شده به غذا می آید سه برابر کسانی بود که شکر خیلی کمتری مصرف می کردند.
سازمان بهداشت جهانی پیش بینی می کند که شکر افزوده به غذا باید کمتر از ده درصد کالری مصرفی را تشکیل دهد. یعنی روزانه ۷۰ گرم برای مردان و ۵۰ گرم برای زنان.
بیشتر بزرگسالان و کودکان در آمریکا و بریتانیا بیش از این شکر مصرف می کنند.
میزان شکر اکنون در بسیاری کشورها روی بسته ماده غذایی چاپ می شود.
اگر میزان شکر ۲۲.۵ گرم یا بیشتر در هر صد گرم باشد زیاد به حساب می آید.
پروفسور نوید ستار از بنیاد قلب بریتانیا می گوید که بدن به شکر نیاز دارد اما زیاده روی در مصرف آن است که باعث اضافه وزن و بعد به طور بالقوه منجر به بیماری قلبی می شود.
به گفته او کارشناسان مدت هاست از خطرات مصرف چربی اشباع شده آگاه بوده اند، همان دانشی که باعث شد صنعت مواد غذایی بسیاری از این چربی ها را حذف کرده و شکر را جایگزین آن کند.
اما حالا معلوم شده که شکر هم زیانبار است.
BBC NEWS ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:مقدار شکر ,نوشیدنی های شیرین,بیماری قلبی,سازمان بهداشت جهانی,خطرات مصرف چربی اشباع,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://7bigspoons.com/wp-content/uploads/2011/04/body-builder-drinking-milk.png)
جهش ژنتیکی برای نوشیدن شیر به طور مستقل در بخشهای مختلف جهان و طی چند هزار سال گذشته در نتیجه گزینش طبیعی قوی تکامل یافت و همواره این پرسش مطرح بوده که چرا این جهش تا این اندازه موثر بوده است. به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در میان توسعههای کلیدی در تکامل بشر میتوان به توانایی وی برای هضم شیر فراتر از آغاز کودکی اشاره کرد. شواهد نشان میدهد جهشی که انسان را قادر به نوشیدن شیر در تمامی عمرش کرده، طی 7500 سال اخیر ظاهر شده است. تحلیل اسکلتهای انسانی در مکانی باستانی در اسپانیا نشان میدهد، ژن نوشیدن شیر به سرعت در جهان منتشر شد و این بدین معناست که شیر باید به دلایلی بیش از حضور ویتامین D، برای جذب لاکتوز آن سودمند بوده باشد.
«اودنی اسوریسدوتی»، زیستشناس تکاملی دانشگاه اوپسالای سوئد گفت: سالها این فرضیه مطرح بوده که به دلیل فقدان نور خورشید در شمال اروپا، افراد مجبور به جبرانکردن کمبود کلسیم و ویتامین D با نوشیدن شیر بودهاند؛ اما مطالعات نشان میدهد فرضیه جذب کلسیم، بر تکامل هضم لاکتوز تاثیرگذار نبوده است. با مطالعه نمونههایی از بقایای اسکلت هشت انسان که حدود 5000 سال پیش در شمال شرق اسپانیا زندگی کردهاند، این محقق و همکارانش دیانای آنها را برای بررسی عمل هضم لاکتوز بررسی کرد و تحلیلهای آنها نشان داد ساکنان غارهای باستانی اجداد افرادی بودند که در اسپانیای امروزی مرتبا شیر مصرف میکنند.
![](http://www.morningstarmilk.com/ProductPictures/Milk-Gal_Whole.JPG)
تیم علمی با استفاده از شبیهسازیهای رایانهای، امکان رسیدن جهش ژنتیکی مطلوب به انسان مدرن برای هضم شیر به طور تصادفی را رد کرد و نشان داد که انتخاب قوی برای آن وجود داشته است؛ مولفهای که نوشیدن شیر را به امتیازی بزرگ در مقابل افرادی تبدیل کرده که آن را مصرف نمیکردند. یافتههای جدید نمیتواند به طور قطعی این مولفه را تعیین کند، اما اسوریسدوتی نظریه جدیدی ارائه داده که بر مبنای آن، مزرعهداران اولیه پنیر و ماست را به مدتهای طولانی پیش از نوشیدن شیر مصرف میکردند، زیرا هضم آنها آسانتر است، اما در زمانهای قحطی و زمانی فقدان محصولات کشاورزی و مصرف کامل فراوردههای لبنی، افراد مجبور به نوشیدن شیر میشدند؛ در این میان، آنهایی که دارای جهش ژنتیکی برای هضم آن بودند، از قحطی نجات مییافتند و افرادی که قادر به هضم لاکتوز نبودند، مبتلا به نوعی اسهال میشدند که زندگی آنها را تهدید میکرد.
در حال حاضر، با این که شیر در نقاط مختلف تکامل انسانی منبع غذایی خوبی بوده، موقعیتهایی که موجب ایجاد فشارهایی برای مصرف آن شده، هنوز ناشناخته ماندهاند.
جزئیات این مطالعه در مجله Molecular Biology and Evolution منتشر شد. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:خوردن شیر حیوانات,جهش ژنتیکی ,هضم شیر ,ویتامین D,جذب لاکتوز,کمبود کلسیم,پنیر و ماست ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://blogs-images.forbes.com/daviddisalvo/files/2012/03/bacteria.jpg)
هر چه قدر شخصی منزلش را پاکیزه نگه دارد، میکروبها و باکتریهای مضر در مکانهایی پنهان میشوند که کمتر شخصی به آنها شک میکند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، میکروبها در جاهای مختلفی از جای خیمردندان در حمام گرفته تا دستگیرههای اجاق گاز وجود دارند؛ با این حال، سارا هامفریز، مدیر اجرایی مجله معتبر انگلیسیزبان Real Simple معتقد است عجیبترین نقطه آلوده به میکروب در منزل قوری چای یا قهوه است.به هر میزان که این وسیله پاکیزه نگه داشته شود، رسوبهای معدنی موجود در آب با گذر زمان موجب انباشت باکتریها میشود.
این کارشناس همچنین معتقد است دیوارهای سرویس بهداشتی، کنترل تلویزیون و کلیدهای برق از مکانهایی هستند که افراد به وجود میکروبها در آنجا کمتر شک میکنند، اما این نقاط باکتریهای زیادی را در خود جای دادهاند. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:عجیبترین نقطه آلوده به میکروب,رسوبهای معدنی,کلیدهای برق,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-02-03_030438.jpg)
نتایج دو پژوهش عمده نشان میدهد برخی از ژنهایی که عامل بیماریهایی مثل دیابت نوع دوم، افسردگی درازمدت، کرون، لوپوس، سیروز صفراوی و در کمال شگفتی اعتیاد به سیگار در انسانهای امروزی است، از نئاندرتالها به ارث رسیده است.
این انتقال ژن نتیجه آمیزش اجداد انسانهای امروزی با نئاندرتالهاست که بین ۴۰ تا ۸۰ هزار سال پیش در خاورمیانه و در جریان مهاجرت انسانهای اولیه از قاره آفریقا صورت گرفته است و دو تا چهار درصد ژن انسانهای امروزیِ آسیایی و اروپایی محصول آمیزش اجداد آنها با نئاندرتالها است.
در این تحقیق وسیع، دانشمندان فرمول ژنتیکی حدود هزار نفر از انسانهای امروزی را با دیانای استخوان شست پای یک زن نئاندرتال که در غاری در سیبری کشف شده بود، مقایسه کردند.
آنها سال گذشته ژنوم تقریبا کامل این زن را تعیین و منتشر کرده بودند.
در میان این هزار نفر ۱۷۶ نفر هم از مردم صحرای جنوب آفریقا بودند. این گروه به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شده بودند؛ زیرا دیانای نئاندرتالها در مردم شرق آسیا و اروپا یافت میشود اما بومیان آفریقا فاقد ژن نئاندرتالها هستند چون اجداد آنها به قارههای دیگر مهاجرت نکردند و با نئاندرتالها آمیزش نداشتند.
این مقایسه نشان داد که ژن نئاندرتالها بصورت همگون در تمام ژنوم انسانهای امروزی پراکنده نیست اما بعضی از نواحی هم کاملا عاری از ژن نئاندرتالها است.
سریرام سانکارارامان یکی از محققانی که بر روی ژن نئاندرتالها تحقیق کرده به بی بی سی گفت مناطقی در ژنوم انسانهای امروزی وجود دارد که کاملا عاری از ژنهای نئاندرتالهاست چون انتخاب طبیعی باعث حذف ژنهای مضر و بد شده است.
این مناطق عاری از ژن نئاندرتال ها بویژه در ژنهای تولید اسپرم بر روی کروموزوم X (کروموزوم مونث) دیده می شوند. به این ترتیب شاید بتوان به این نتیجه رسید که باروری فرزندان انسان-نئاندرتال کم بوده است، درست مثل حیوانات گونههای نزدیک که با هم جفتگیری میکنند.
پروفسور دیوید رایش، استاد ژنتیک دانشگاه هاروارد معتقد است در تفسیر یافته های این پژوهش باید احتیاط کرد چرا که ژن نئاندرتالها بخش اندکی از ژنوم ما را تشکیل میدهد اما در کل "ژنهای نئاندرتالها بیشتر ژنهای بد بوده تا ژن خوب."
آن مقدار که از ژن نئاندرتالها در ما باقی مانده، باعث ایجاد شماری از بیماریهاست، البته بعضی از آنها هم باعث کاهش بیماری میشوند؛ مثلا ژن نئاندرتالها هم باعث افزایش و هم باعث کاهش بیماری کرون، نوعی بیماری التهابی دستگاه گوارش، می شود.
به علاوه، ژنهای نئاندرتالها در ژنهای پوست و مو و ناخن غیر آفریقاییها بیشتر دیده میشوند.
![](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2014-02-03_030511.jpg)
انسانهای اولیه که به بیرون از قاره آفریقا مهاجرت میکردند باید در آب و هوای سرد دوام می آوردند در حالی که نئاندرتال ها از مدتها قبل خود را با آب و هوای سرد تطبیق داده بودند بنابراین برای پوست، مو و ناخن ضخیم تر و محکمتر به ژنهای آنها نیاز بود.
علاوه بر این پوست نقش مهمی در دفاع بدن در مقابل عوامل بیماریزا دارد.
این بررسی همچنین نشان داد ژنهای نئاندرتالها در بیماریهای اتوایمیون (خودایمنی) نقش دارند و همچنین ژن (آلل) اعتیاد به سیگار بویژه در اروپاییها هم از نئاندرتال ها به ما به ارث رسیده است.
البته این به آن معنا نیست که نئاندرتالها در غارها مشغول دود و دم بودهاند بلکه نشان میدهد این ژن احتمالا کارکردهای مختلفی دارد و یکی از تاثیرات آن ترک سیگار را دشوار میکند.
دانشمندان البته هنوز نمیتوانند به این سوال جواب بدهند که آیا ژنهای بیماریزای نئاندرتالها در خود آنها هم باعث این بیماریها میشده یا جهش ژنتیکی باعث بیماریزا شدن این ژنها برای ما شده است.
نئاندرتال ها سی هزار سال پیش منقرض شدند اما دقیقا روشن نیست چرا.
برخی معتقدند این شاید نخستین نسل کشی تاریخ بوده و هومو ساپینسها پسرعموهای نئاندرتال خود را قتلعام کردهاند.
برخی دیگر نیز دلایل دیگری از جمله آب و هوا یا بیماری را دلیل محو شدن نئاندرتال ها از صحنه روزگار میدانند اما به هر حال نئاندرتالها هنوز در ما حضور دارند و با ما زندگی میکنند و بر زندگی ما تاثیر میگذارند و شاید هم انتقام خون اجدادشان را میگیرند.
BBC NEWS ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:نئاندرتال ها,انسانهای اولیه ,غارها ,هومو ساپینسها,بیماریهای اتوایمیون,ژنوم, انسانهای امروزیِ آسیایی و اروپایی ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![Scientists reveal cause of one of the most devastating pandemics in human history](http://s.ph-cdn.com/newman/gfx/news/2014/1-scientistsre.jpg)
تصویری از دندان یک قربانی طاعون
دانشمندان مدعیاند دو مورد از خانمانبراندازترین طاعونهای تاریخ بشر ممکن است دوباره ظاهر شوند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بر اساس تحقیقات جدید، طاعون جاستینیان و مرگ سیاه که در گذشتههای دور نیمی از جمعیت اروپا را به کام مرگ بردند، بر اثر گونههای متمایز پاتوژنی یکسان شکل گرفتند. یکی از این گونهها به خودی خود ناپدید شد و دیگری منجر به گسترش جهانی و ظهور بیماری دوباره در اواخر دهه 1800 شد و یافتههای جدید نشان میدهد گونه جدید طاعون ممکن است در آینده دوباره در میان انسانها ظهور کند. تحقیقات هندریک پواینار، مدیر «مرکز دیانای باستانی» دانشگاه مکمستر و همکارانش قابلتوجه است زیرا اکنون اطلاعات اندکی در مورد منشا طاعون جاستینیان (طاعونی که به سرنگونی امپراتوری روم کمک کرد) و ارتباط آن با «مرگ سیاه» در 800 سال بعد وجود دارد و دانشمندان امیدوارند تحقیقات جدیدشان به درک بهتر دینامیک بیماریهای عفونی مدرن از قبیل نوعی طاعون که هنوز هم سالانه هزاران نفر را به کام مرگ میبرد، کمک کند.
![Scientists reveal cause of one of the most devastating pandemics in human history](http://s.ph-cdn.com/newman/gfx/news/2014/2-scientistsre.jpg)
اجساد کشف شده قربانیان طاعون در باواریای آلمان(دانشگاه مونیخ) M. Harbeck
طاعون جاستینیان حدود قرن ششم میلادی ظاهر شد و بین 30 تا 50 میلیون نفر (نیمی از جمعیت جهان) را از بین برد و طاعون سیاه نیز 800 سال پس از آن، 50 میلیون نفر از مردم اروپا را به کام مرگ فرستاد.
با استفاده از شیوههای پیشرفته، محققان دانشگاههای مکمستر، آریزونای شمالی و دانشگاه سیدنی، قطعات ریز دیانای را از دندانهای 1500 ساله متعلق به دو قربانی طاعون جاستینیان در آلمان ایزوله کردند؛ با تحلیل این قطعات کوچک، آنها ژنوم قدیمیترین باکتری یرسینیا پستیس را بازسازی کردند.
این باکتری مسئول طاعون جاستینیان بود و دانشمندان آن را با پایگاه دادههای ژنومهای بیش از 100 گونه معاصر مقایسه کردند؛ آنها دریافتند مسئول شیوع این طاعون یک "بنبست" تکاملی بود و این بنبست متفاوت از گونههای دخیل در مرگ سیاه و دیگر طاعونهایی بود که پس از آن آمدند.
دانشمندان میدانند که باکتری یرسینیا پستیس از جوندگان در طول تاریخ به انسان منتقل شد و مخازن جوندگان این طاعون هنوز در بسیاری از بخشهای جهان وجود دارد.
جزئیات این مطالعه در مجله The Lancet Infectious Disease منتشر شده است. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:طاعون نابودگر بازمیگردد؟,بیماریهای عفونی,طاعون جاستینیان,مرگ سیاه,ژنوم قدیمیترین باکتری یرسینیا پستیس,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://phenomena.nationalgeographic.com/files/2014/01/Heart_glue-990x552.jpg)
محققان آمریکایی یک ابر چسب پزشکی تولید کردهاند که برای توقف فوری خونریزی در میدان جنگ یا در عملهای جراحی قلب کاربرد دارد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، «چسب پوستی» (skin glue) نوعی چسب پزشکی است که برای چسباندن دو لبه زخم استفاده شده و جایگزین بخیه یا منگنه جراحی محسوب میشود.پیش از این مقاومت چسبهای پزشکی برای استفاده درون بدن با توانایی تحمل فشار پمپاژ خون در قلب یا عروق خونی اصلی مورد آزمایش قرار نگرفته بود.
![](http://www.mdtmag.com/sites/mdtmag.com/files/heartglue2.jpg)
محققان کالج پزشکی هاروارد با الهام از حلزون بی صدف یا لیسه (slug)، چسب پزشکی جدیدی را تولید کردهاند که علاوه بر برخورداری از خاصیت ضد آب بودن، ظرف چند ثانیه با تاباندن نور فرابنفش بسرعت به بافت متصل میشود.
پروفسور «جفری کراپ» از پزشکان بیمارستان بیرگام و زنان در بوستون و یکی از نویسندگان تحقیق تأکید کرد: این چسب جراحی در عملهای جراحی باز و تهاجمی کاربرد دارد و برای بستن بافتهای پویایی مانند عروق خونی، قلب و روده قابل استفاده است.
![Slug on growing salad leaves](http://www.medicalnewstoday.com/images/articles/270965-slug.jpg)
این چسب پلیمری ضد آب و خون می تواند در آینده به جای بخیه در قلب، روده یا عروق خونی مورد استفاده قرار گیرد.
ابر چسب پزشکی بر روی قلب خوک که شبیه قلب انسان است، مورد آزمایش قرار گرفت که به ترمیم نقص مادرزادی قلبی کمک کرد. محققان امیدوارند که این چسب پزشکی دو تا سه سال آینده به بازار عرضه شود.
نتایج این دستاورد در مجله Science Translational Medicine منتشر شده است. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب: ابر چسب پوستی,نور فرابنفش,چسب پلیمری ضد آب و خون ,جای بخیه ,جایگزین بخیه یا منگنه جراحی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://multimedia.mehrnews.com/Original/1392/10/03/IMG16544941.jpg)
یک شرکت چاپ زیستی در سن دیگو در نظر دارد از اولین چاپگر عضو یعنی کبد انسان تا پایان سال 2014 رونمایی کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، هنوز محققان به پیشرفت چشمگیر خود در تولید بافت با تولید سیستم عروقی مورد نیاز برای تولید مواد مغذی و اکسیژن دست نیافته اند.مایک رنارد نایب رئیس شرکت اورگنوو در سن دیگو گفت: این شرکت می تواند بر مسئله سیستم عروقی تا حدی غلبه کند.
وی یادآور شد که محققان این شرکت توانستند به ضخامت بیش از 500 میکرون دست یابند و موفق شدند که بافت کبد را در یک حالت کاملا کاربردی با ویژگیهای ذاتی خود برای 40 روز حفظ کنند.
رنارد یادآور شد که محققان توانستند سلولهای فیبروبلاست و اندوتیلیال را کنار هم قرار دهند تا کار توسعه شبکه های کوچک عروقی شکل گرفته و این شرکت به بافت ضخیم مد نظر خود با قابلیت دوام مناسب سلولها دست یابد. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:چاپ زیستی, اولین چاپگر کبد انسان,تولید بافت,سلولهای فیبروبلاست و اندوتیلیال,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://th09.deviantart.net/fs9/PRE/i/2006/018/7/7/James_Bond_by_hitokirivader.jpg)
گروهی از پژوهشگران نتیجه گرفتهاند که جیمز باند می بایست فردی دائمالخمر، از کار افتاده و گرفتار ناتوانی جنسی بوده باشد.
براساس تحقیقاتی که نتایج آن در نشریه علمی "ژورنال پزشکی بریتانیا" منتشر شده، شرحی که ایان فلمینگ، نویسنده مجموعه کتاب های جیمز باند، مامور خبره سازمان اطلاعات خارجی بریتانیا نوشته نشان میدهد که میزان مصرف الکل آقای باند به طرز قابل توجهی از حداکثر میزان توصیه شده بالاتر بوده است.
این میزان مصرف الکل باعث ابتلای جیمز باند به بیماری کبدی و لرزش دست شده و او را دچار مرگی زودرس می کرد.
در این تحقیق، چند متخصص پزشکی تمامی چهارده کتاب ایان فلمینگ در مورد جیمز باند را به دقت مطالعه و میزان الکل مصرفی قهرمان کتاب را یادداشت کردند.
روزهایی که آقای باند به هر دلیل، به نوشابه الکلی دسترسی نداشت هم در این مطالعه منظور شد.
![](http://www.thatsawrapshow.com/wp-content/uploads/2013/10/007-Legends-logo.jpg)
نتیجه به دست آمده نشان میدهد که جیمز باند هر هفته حدود ۹۲ واحد الکل مصرف می کرد که تقریبا چهار برابر حداکثر میزانی است که از لحاظ پزشکی، امن یا مجاز تشخیص داده شده است.
در بعضی روزها، الکل مصرفی جیمز باند به بیش از ۴۸ واحد میرسید و در مجموع، در طول ۸۷ روز و نیم عملیات گزارش شده در این کتابها، او فقط دوازده روز و نیم را بدون مصرف مشروبات الکلی سپری کرده.
در مجموع، این گزارش تحقیقی نشان میدهد که متوسط الکل مصرفی آقای باند در هر روز معادل الکل موجود در یک و نیم بطر شراب بوده است.
انتظارات بیمورد
نتیجهای که از این مطالعه به دست آمده حاکی از آن است که جیمز باند به دلیل افراط در میخواری در معرض ابتلا به انواع امراض مرتبط با افراط در مصرف الکل قرار داشته است.
علاوه بر این، فردی با چنین شیوه زندگی و وجود چنین سطحی از الکل در خون، قادر به انجام عملیات دقیق، ظریف و عموما پر تقلایی نبوده که به او نسبت داده شده و توانایی جسمی و فکری لازم برای انجام چنین عملیات مهمی را نداشته است.
موضوع دیگری که در این گزارش مورد توجه قرار گرفته این است که نوشیدن این مقدار الکل بر توانایی جنسی آقای باند هم اثر گذاشته و انتظاراتی که در این زمینه از او می رفته برآورده نمیشده است.
همچنین، سازمان اطلاعات خارجی بریتانیا برای استفاده از توانایی ها و تجارب آقای باند فرصت چندانی نداشته و عمر این مامور خبره از پنجاه و چند سال بیشتر نبوده است.
نویسندگان این گزارش در نتیجهگیری خود، نوشتهاند که مصرف هفتگی الکل در حد چهار برابر حداکثر میزان توصیه شده برای مردان بالغ، احتمال ابتلای جیمز باند به مشکلاتی مانند نارسایی کبدی، ناتوانی جنسی و سایر عوارض افراط در مصرف الکل و همچنین خطرات آسیب و حتی مرگ در نتیجه کار تحت تاثیر الکل را به شدت افزایش می داد.
در این گزارش آمده است که اگرچه این پژوهشگران "از فشار اجتماعی برای مصرف الکل هنگام مقابله با تروریستها و ماجراجویان بینالمللی آگاه هستند، اما توصیه آنان به آقای باند این بود که هرچه سریعتر برای بررسیهای بیشتر به پزشک مراجعه کند و همزمان بکوشد دست کم مصرف الکل خود را به حد متعارف و امن کاهش دهد."
در پایان این گزارش به یکی از عبارات مشهور جیمز باند در مورد نحوه درست کردن کوکتل مورد علاقه او اشاره شده است که تاکید داشت مشروب او را "به جای هم زدن، با یخ تکان دهند."
گزارشگران این درخواست را بیمورد تشخیص داده و نوشتهاند با توجه به لرزش دست آقای باند، این کوکتل به هر صورت که درست می شد، با قرار گرفتن در دستش حتما به شدت تکان میخورد.
BBC NEWS ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:ژورنال پزشکی بریتانیا, آقای باند,بیماری کبدی,لرزش دست, ایان فلمینگ,جیمز باند,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2013-12-12_012352.jpg)
در بسیاری از سنتهای درمانی، روده اهمیت زیادی در رابطه با سلامت روانی دارد. اما دانشمندان در ابتدا به این مساله اهمیت چندانی نمیدادند. اکنون یافتههای جدید علمی نشان میدهند که مغز و روده ارتباطی قوی با یکدیگر دارند.بر اساس گفته بسیاری از دانشمندان، مواد غذایی میتوانند در دستگاه گوارشی واکنشهایی ایجاد کنند که باعث تغییرات روحی در انسان میشود. برخی از دانشمندان حتی گمان میبرند که مواد غذایی بر شخصیتها نیز تاثیر میگذارند. این ایده که روده منشا احساسات انسان است، بخشی از پزشکی سنتی است. در سنتهای بهداشتی آسیایی، شکم مرکز بدن و منشا استحکام روحی است. اما پژوهشگران مدت زمانی طولانی به این مساله اهمیت نمیدادند و آن را جدی نمیگرفتند.
رابطهی خاص روده با مغز
در مغز انسان هیچ بخشی وجود ندارد که مخصوص دستگاه گوارشی باشد. ولی ۴ تا ۵ برابر اعصابی که در نخاع وجود دارند، از دیوارههای روده میگذرند. این اعصاب حتی میتوانند مزههای مختلف غذا را نیز تشخیص دهند. اما با وجود این شکم و مغز همواره در ارتباط هستند. مغز سیگنالهای مربوطه را از طریق گردش خون یا از طریق هورمونها دریافت میکند. سپس این سیگنالها در مغز به بخشی که مربوط به احساسات است، انتقال داده میشوند. این رابطه نزدیک بین شکم و احساسات در طی دوران تکامل انسان شکل گرفته است. این مساله حتی در زندگی عادی برای همه مشخص است: گرسنگی حال را بد میکند و اگر هم انسان از نظر روحی حالش خوب نباشد، اشتها ندارد.
تاثیرات نوع مواد غذایی بر روح و روان انسان
غذایی که انسان مصرف میکند، در مغز دقیقا ثبت میشود. اگر او اشتها داشته باشد و دستگاه گوارشیاش درست کار کند، سیستم درست است. اما اگر در دستگاه گوارشی اختلالی ایجاد شود، مغز متوجه این مساله میشود. به همین دلیل بسیاری از بیماریهای مربوط به روده با ترس و افسردگی همراه هستند.
برخی از پژوهشگران تاثیرات مستقیم نوع غذا را بر رفتار و حالت موشهای آزمایشگاهی بررسی کردهاند. آنها به این نتیجه رسیدهاند که نوع ماده غذایی تاثیر مستقیم بر حال موشها دارد.
اگر این امر در میان انسانها نیز صدق کند، این یافتهای بسیار موثر خواهد بود، زیرا میتوان از این طریق با بیماریهای روحی و روانی مبارزه کرد. اما از طرف دیگر، برخی پژوهشگران با این یافتههای علمی محتاطتر برخورد میکنند و میگویند که این مساله به فاکتورهای متعدد دیگری بستگی دارد. آنها قصد دارند که در سال آینده تحقیقی در این مورد انجام دهند و کشف کنند که تغییرات در نوع مواد غذایی چه تاثیراتی بر مغز انسان میگذارد.
DW.DE ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:روده,سلامت روانی,مواد غذایی,شکم مرکز بدن,روح و روان انسان ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://physicscentral.com/explore/plus/images/Time-Photo.jpg)
انسانها هر چه بیشتر پا به سن میگذارند، بیشتر نیز این احساس بهشان دست میدهد که زمان به سرعت برق و باد سپری میشود. این احساس از کجا میآید؟ آیا میتوان ضرباهنگ زمان را کند کرد. کلید حل این "مشکل" در دستان خود ماست."انگار همین دیروز بود!"
این جملهای است که خیلیها یا خود آن را به زبان آوردهاند یا اغلب از دیگران شنیدهاند. آدمها وقتی به گذشته، زمانی که خردسال یا جوان بودهاند، نگاه میکنند غالبا به نظرشان میآید که آن دوران، زمان بسیار کندتر میگذشت. آن وقتها "یک سال" واقعا به معنای "دوازده ماه" بود و به یاد میآورند که روزها و ماهها مثل حالا به چشم بهم زدنی سپری نمیشد.
این گونه دریافت از زمان و تند شدن ضرباهنگ آن هنگامی که انسانها پا به سن میگذارند، موضوع پژوهشهای علمی نیز بوده است. برای نمونه در سال ۲۰۰۵ پژوهشی در رابطه با "اثرات سن در درک از زمان" از سوی دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان در شهر مونیخ انجام گرفت، که نتایج قابل توجهی به همراه داشت.
در این پژوهش روانشناسان از افراد ۱۴ تا ۹۴ ساله خواسته بودند تا بگویند به نظر آنها ده سال گذشته با چه سرعتی سپری شده است. نتیجه نشان میداد که پرسششوندگان مسن در مقایسه با جوانترها به وضوح این احساس را داشتهاند که زمان سریعتر بر آنان گذشته است.
چرا اینگونه است؟
![tumblr_lny92wHRGA1qfy0i8o1_500](http://www.stevewiens.com/wp-content/uploads/2013/09/tumblr_lny92wHRGA1qfy0i8o1_500.jpg)
حافظه، حافظه، حافظه
به نوشته "اشپیگل آنلاین" شماری از روانشناسان در پاسخ به این پرسش به یک بازی محاسباتی اشاره میکنند؛ به گفته آنان هر شخصی به طور خودکار یک بازه زمانی خاص را در رابطه با سالهای عمرش در ذهن دارد. برای یک کودک ۳ ساله، یک سال به معنای یک سوم زندگیاش و برای یک فرد ۸۰ ساله یک سال، یک هشتادم عمرش است. به گفته آنان از همین رو جای تعجب نیست که یک سیام، یک پنجاهم یا یک هشتادم زندگی برای افراد بزرگسال بسیار کوتاه به نظر میآید.
هر چند این توجیه به نظر قابل قبول میآید، اما با این حال تمام پژوهشگران بر سر پذیرش آن اتفاق نظر ندارد.
مارک ویتمان، یکی از پژوهشگران مؤسسه روانشناسی و بهداشت روان شهر فرایبورگ، اعتقاد دارد که این توجیه "بسیار محاسباتی" است و میگوید: «فکر نمیکنم که درک از زمان در مغز انسان اینگونه کار کند.»
به گفته وی اغلب اتفاق میافتد که یک فرد ۶۵ ساله هنگامی که وارد دوران بازنشستگی میشود، احساس میکند که ضرباهنگ زمان ناگهان کند شده است و به اصطلاح "دیر میگذرد".
در همین حال خیلیها این تجربه را داشتهاند که زمانی که مجبور به انجام کارهای خستهکننده بودهاند یا حوصلهشان سر رفته، احساس کردهاند که عقربههای ساعت به کندی از جایشان تکان خوردهاند. مارک ویتمان میگوید: «پژوهشها در خانه سالمندان دقیقا این حالت را تأیید کردهاند. زمان برای افراد بسیار کند گذشته تا وقتی که مثلا موقع غذا یا نظافت رسیده است. اما بعد که از همان فرد پرسیده شده روزش چطور گذشته، پاسخ داده: بسیار سریع.»
به گفته آقای ویتمان عامل اصلی در نحوه دریافت ما از زمان به حافظه بستگی دارد؛ هر چه بیشتر حوادث و اتفاقات را به یاد داشته باشیم، دوره زمانی نیز به نظرمان طولانیتر بوده است.
![time machine](http://www.4thestate.co.uk/wp-content/uploads/2013/02/time-machine.jpg)
کلید در دستان ماست
این روانشناس آلمانی در کتاب خود با نام "زمان حس شده" مینویسد که همین عامل برای نمونه موجب میشود تا وقتی به تعطیلات میرویم، روزهای اول این حس را داشته باشیم که زمان کند میگذرد.
در ابتدای سفر بایستی مسیر را طی کنید، بعد وارد مکانی ناشناخته میشوید که بایستی آن را کشف کنید و در این راه با چیزهای جدید برخورد میکنید و آشنا میشوید. اما بعد از چند روز که دیگر چم و خم مکان دستتان آمده و هر صبح از همان نانوایی همیشگی نان تازه میخرید، همان مسیر همیشگی تا ساحل را میروید و همان مغازههای همیشگی را سر راه میبینید، ناگهان به نظرتان میآید که روزها به سرعت سپری شدند و تعطیلات به پایان رسید.
به گفته مارک ویتمان این مثال ساده نحوه گذراندن تعطیلات را میتوان به کل زندگی تعمیم داد.
"اولینهایی" که انسان در جوانی تجربه میکند، مثل اولین بوسه، اولین نوشیدنی الکلی یا اولین حقوق تا آخر عمر به طور پررنگ در خاطر باقی میمانند. او ادامه میدهد: «وقتی که آدم ۱۵ سال است که ازدواج کرده، هر روز سر همان کار همیشگی میرود و هر تابستان هم به همان جای همیشگی سفر میکند، زمان به نظرش بسیار سریع میگذرد.»
با در نظر گرفتن این نکته میتوان گفت که مقصر اصلی گذشت سریع زمان خود ما هستیم. انسان هر چه بیشتر پا به سن میگذارد، بیشتر نیز از دست زدن به تجربههای جدید سر باز میزند. اما هر چه بیشتر حوادث و تجربههای جدید و تازه را از سر بگذرانیم، به همان نسبت نیز حافظه اتفاقات بیشتری را در خود جای میدهد.
به این ترتیب سالهای بعدتر هنگامی که به گذشته نگاه میکنیم و خاطرات را به یاد میآوریم، اینگونه به نظرمان نخواهد آمد که زمان به سرعت برق و باد سپری شده است.
کلید در دستان خود ماست. کافی است که از رویارویی با تجربههای جدید نترسیم و خود را بار دیگر برای تجربه "اولینها" آماده کنیم؛ اولین درس نواختن گیتار یا اولین سفر به تنهایی.
dw.de ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:ضرباهنگ زمان ,زمان,اثرات سن در درک از زمان,حافظه,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://www.usatriathlon.org/about-multisport/multisport-zone/fuel-station/articles/~/media/38CC7A966D754012BD43D437DA33BBB8.ashx)
گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، یک متخصص طب ورزش گفت:«اختلالات الکترولیتی، ناشی از مصرف داروها ممکن است سبب گرفتگی عضلات در افراد مسن شود.»
دکتر صفر چراتی، با بیان اینکه اسپاسم عضلانی در افراد مختلف با شرایط و سنین مختلف دلایل متفاوتی دارد،یکی از دلایل اصلی گرفتگی عضلات در افراد مسن اختلالات الکترولیتی ناشی از مصرف داروهایی مانند داروهای قلبی است.
![Cramps](http://www.runnersworld.co.za/wp-content/uploads/sites/4/2011/06/Cramps1-300x224.jpg)
وی با اشاره به تاثیر کمآبی بر اسپاسم های عضلانی، بیان داشت: ورزشکاران ممکن است به علت از دست دادن آب در حین ورزش، دچار اسپاسم های عضلانی شوند. ضمن اینکه اختلالات عصبی عضلانی نیز می تواند در ایجاد این مشکل نقش داشته باشد.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه بر خلاف تصور رایج کمبود کلسیم نقش چندانی در گرفتگی عضلات ندارد، افزود: اختلالات الکترولیتی بیشتر مربوط به پتاسیم است هرچند در موارد شدید کمبود کلسیم نیز میتواند فرد را دچار گرفتگی عضلات کند.
وی گرفتگی عضله پشت ساق را یکی از شایعترین اسپاسمهای عضلانی به ویژه در ورزشکاران ذکر کرد و ادامه داد: مصرف آب کافی قبل، حین و بعد از مسابقه یکی از اصول مهم است که باید مورد توجه ورزشکاران قرار گیرد. البته چنانچه ورزش طولانی مدت و بیش از یک ساعت باشد باید همراه با آب گلوکز هم به بدن برسد و به همین دلیل توصیه میشود ورزشکاران از نوشیدنیهای ورزشی به میزان کافی استفاده کنند.
دکتر صفر چراتی با تاکید بر لزوم گرم کردن کافی و انجام حرکات کششی پیش از آغاز به ورزش، تصریح کرد: ورزشکاران باید سرد کردن پس از ورزش را نیز جدی بگیرند تا دچار مشکلاتی مانند گرفتگی عضلات نشوند. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:اسپاسم عضلانی,گرفتگی عضلات,اختلالات عصبی عضلانی,ورزشکاران ,اختلالات الکترولیتی,کمبود کلسیم , نوشیدنیهای ورزشی,حرکات کششی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://www.the-cma.org.uk/cma_images/sneeze%20600.jpg)
عطسه ناگهانی یک نفر برای اطرافیانش معمولا ناخوشایند است. اما در عین حال نیز گفته میشود که جلوگیری از عطسه میتواند به پرده گوش صدمه بزند و ناسالم است. جواب علمی این مساله چیست؟
گفته میشود که از نظر بهداشتی بهتر است هنگام عطسه سوراخهای بینی را بسته نگه داشت. اما در برخی نشریات علمی گزارشهایی در این زمینه منتشر شده که نشان میدهند افرادی به علت بسته نگه داشتن بینی خود، هنگام عطسه ناشنوا شدهاند.
متخصصان آلمانی در زمینه گوش و حلق و بینی نیز توصیه میکنند که هنگام عطسه نباید بینی را بسته نگه داشت، زیرا این کار میتواند عواقبی خطرناک به همراه داشته باشد.
آمار دقیقی در اینباره هنوز موجود نیست. اما میتوان از این موارد نتیجه گرفت که با بینی باز عطسه کردن سالمتر است.
پاک کردن ششها از طریق عطسه
در هنگام عطسه کردن حدود ۴۰ هزار ذره با سرعت ۱۵۰ کیلومتر در ساعت از بینی به بیرون رانده میشوند. این واکنش بدنی (عطسه) برای مثال میتواند توسط ذرات خاک بهوجود آید؛ ذراتی که عصب داخل غشای مخاطی بینی را تحریک میکنند. این عصب پیام را به قسمت مربوط به عطسه در مغز میرساند.
واکنش عطسه خود عملکرد خاصی دارد. با فشار زیادی که هوا از ششها به بیرون رانده میشود، راههای تنفسی تمیز و پاک میشوند. این ذرات در غیر این صورت در ششها میماندند.
پژوهشگران بیمارستان تحقیقاتی "ایزمیر آتاتورک" در ترکیه در مقالهای آوردهاند که هنگام عطسه با دهان نیمه باز، فشار در حفره بینی برای مدت کوتاهی به شدت افزایش مییابد. این فشار هم اندازه فشاری است که ماهیچه قلب یک بیمار فشار خون دارد آنهم در زمانی که ماهیچههای قلب دچار بیشترین انقباض هستند.
نور نیز میتواند محرک یک عطسه باشد
علاوه بر خاک، فاکتورهای دیگری همچون نور هم میتوانند ایجاد عطسه کنند. پژوهشگران گمان میبرند که در هنگام نگاه به نور ارتباطی بین واکنش چشم و مرکز عطسه ایجاد میشود. به این معنا که محرک نور علاوه بر عصب چشم، عصب مربوط به عطسه را نیز تحریک میکند.
DW.DE ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:عطسه ناگهانی,سوراخهای بینی,گوش و حلق و بینی,پاک کردن ششها,ماهیچه قلب ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
![](http://static.euronews.com/articles/245920/403x296_245920_hungary-baby-born-to-brain-dead-mother.jpg?1384382702)
پزشکان بیمارستان دبرسدن مجارستان سه ماه و نیم انتظار کشیدند تا معجزه شان را بگوش جهانیان برسانند. آنها موفق به زایمان نوزادی شدند که مادرش در مرگ مغزی کامل قرار داشت. مادری که حتی اعضای بدنش را هم به بیماران دیگر پیوند زدند و جنین همچنان زنده ماند.
یکی از پزشکان این بیمارستان می گوید با توجه اهدای اعضای بدن این مادر تولد نوزاد زنده کاری بود بس دشوار که تنها به وقوع یک معجزه می مانست.
مادری که این نوزاد را در مرگ مغزی کامل بدنیا آورد بدلیل خونریزی داخلی در زمان حاملگی به کما رفته بود. پزشکان اما تصمیم گرفتند دست کم نوزاد این زن را نجات دهند و پس از سه ماه موفق شدند او را از طریق دستگاههای مجهز بیمارستان زنده نگاه دارند تا به این ترتیب قدرت پیشرفت علم پزشکی را بیشتر اشکار کنند.
داستانی که تلخ آغاز شد و پایانی امیدوار کننده برای بازماندگان خانواده این زن داشت، خانواده ایی که به گفته خبرنگار یورونیوز در مجارستان هفته ای 3 بار به دیدن جنینی می آمدند که بیشتر تبلور یک معجزه بود. مادری که مرگ مغزی کرده بود توانست جنینی را زنده تحویل دهد، تا با مرگش آغاز زندگی دیگری را نوید دهد.
2013 euronews
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:پزشکان از شکم مادری مرده، نوزادی زنده بیرون آوردند, بیمارستان دبرسدن مجارستان, مرگ مغزی, جنین,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
ریزش موی سر مشکلی است که شمار زیادی از انسانها با آن مواجه هستند اما تا کنون علم پزشکی موفق به یافتن راهی برای درمان آن نشده است. اخیرا نتایج پژوهشی منتشر شده که امیدهای فراوانی را در این زمینه برانگیخته است.
ریزش موی سر مشکلی است که میلیونها نفر مجبور به دست و پنجه نرم کردن با آن هستند. از همین رو علم پزشکی از مدتها پیش به دنبال یافتن راهی برای رفع آن بوده است. به تازگی گروهی از پژوهشگران نتایج تحقیقی را منتشر کردهاند که نویدبخش امیدهای تازه برای مبارزه با ریزش موی سر است.
![](http://scientific.alborz.loxblog.com/upload/s/scientific.alborz/image/2013-10-28_112840.jpg)
این گروه از دانشگاه کلمبیا در نیویورک به سرپرستی آنجلا کریستانو در پوست انسان سلولهایی را کاشتهاند که از آنها فولیکولهای جدید مو تشکیل شده است. این دانشمندان در گزارشی که در نشریه آمریکایی Proceedings of the National Academy" به چاپ رسیده، تشریح کردهاند که در ابتدا سلولهایی را که مسئولیت تشکیل و رشد مو را برعهده دارند، از بخشی از فولیکول مو جدا کرده و در کشتهای آزمایشگاهی پرورش داده و به بخشی از پوست انسان که روی کمر یک موش کاشته شده بوده، پیوند زدهاند.
تاکنون پیوند مو تنها راه مبارزه با ریزش موی سر یا پرپشت کردن آن بوده است. در این روش فولیکولهای موجود در پشت سر از پوست این قسمت جدا شده و در قسمت جلویی کاشته میشود. تنها پیشنیاز مهم برای انجام این روش این است که بیمار به اندازه کافی دارای فولیکول مو باشد.
اما طبق یافته جدید دانشمندان و توانایی آنها در پرورش سلولهای مو و سپس کاشت آنان در پوست، دیگر این پیششرط نیز ضروری نیست.
آنجلا کریستانو سرپرست گروه تحقیق میگوید: «حدود ۹۰ درصد از خانمهایی که دچار ریزش مو هستند، واجد شرایط لازم برای پیوند مو نیستند، زیرا آنها به اندازه کافی مو ندارند که بتوان برای کاشت از آن استفاده کرد.» در روش جدید اما میتوان با استفاده از سلولهای موهای اندک باقیمانده در بیمار، شمار زیادی از فولیکولهای جدید مو را پرورش داد.
تأکید بر پژوهشهای تکمیلی
دانشمندان سالهاست که موفق به پرورش، تکثیر و کاشت فولیکول مو در جوندگان شدهاند. آنها مشاهده کردند، سلولهای حیوانی در مقایسه با انسان در طول پروسه کشت، به یکدیگر چسبیده و تودهای را تشکیل میدهند. بر همین اساس آنان نتیجه گرفتند که این توده محیط خارج سلولی را میسازد که به واسطه آن سلولها خواص خود را حفظ میکنند.
پژوهشگران برای آزمایش درستی این فرضیه سلولهای هفت اهداکننده مرد را که به طور ارثی دچار ریزش مو بودند، برداشت کرده و پس از پرورش و تکثیر آنان، این سلولها را پس از چند روز در پوست انسان که روی کمر موش کاشته شده بود، پیوند زدند.
در پنج مورد از هفت مورد مشاهده شد که در عرض شش هفته بدون اضافه کردن مواد تقویتی برای رشد موها، فولیکولهای جدید مو ساخته شدند. آزمایش DNA نیز نشان داد که این فولیکولها منشأ انسانی داشته و از لحاظ ژنتیکی به هر یک از اهداکنندگان مربوط بودهاند. به گفته خانم آنجلا کریستیانو این یافته میتواند تحولی را در درمان ریزش مو از طریق پزشکی ایجاد کند.
درمانهای تاکنونی تنها میتوانستند ریزش مو را به تأخیر انداخته یا رشد فولیکولهای مو را تحریک کنند. با این حال دانشمندان دریافتهاند که موهای به دست آمده از این روش همگی دارای استحکام کافی برای نفوذ به تمامی لایههای پوست نبودهاند.
آنها همچنین یادآور شدهاند که برای اجرای این روش روی انسانها به آزمایشات تکمیلی بیشتری نیاز است.
dw.de
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:ریزش موی سر ,رویاندن مو روی پوست انسان,پیوند مو ,پرپشت کردن,فولیکول,آزمایش DNA ,پرورش سلولهای مو ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
صفحه قبل 1 ... 6 7 8 9 10 ... 46 صفحه بعد
|